Prestižinėje Vilniaus vietoje įsikūrusi Niūniavų šeima šiuose namuose vos spėjo apšilti kojas. Čia jie gyvena vos dvi savaites. „Tai mano tėvų vestuvinė dovana“, – šyptelėjo Sofio, išgirdusi klausimą, kodėl pasirinko butą tokioje Vilniaus vietoje.

Prieš metus šeimą sukūrusi pora dovanų gavo neįrengtą butą naujai pastatytame name. „Viską dariau pati: kūriau interjerą, vaikščiojau po parduotuves ir ieškojau baldų, šviestuvų, kitų detalių“, – DELFI pasakojo Sofio. Tiesa, kurdama namų interjerą, ji neturėjo vizualizacijos, kaip viskas atrodys, tiesiog galvojo, rinko, ieškojo, pirko ir rastas detales bei baldus derino jau atsigabenusi į butą.

Paskutines dienas iki dukrelės gimimo skaičiuojanti Sofia, išgirdusi klausimą, kodėl pasiryžo visas buto sienas dažyti balta spalva, šyptelėjo ir prisipažino, kad tai daugeliui kėlė nuostabą. „Žinau, kad teks perdažyti, bet tiesiog taip norėjau. Gyvenant su šuneliu ir vaiku, matyt, tektų bet kokia spalva dažytas sienas vėliau perdažyti“, – įsitikinusi S. Gelašvili-Niūniavė.

Sofio Gelašvili-Niūniavė aprodė naujus namus

Niūniavų buto interjere vyrauja balta, pilka ir rusva spalvos. Kai kur matyti auksiniai akcentai, lubas puošia blizgūs ir įspūdingi šviestuvai. „Nenorėjau kažkokių akcentų ir ryškių spalvų, man nepatinka, kai viskas būna apkrauta daiktais, dėl to siekiau sukurti švarų interjerą“, – pasakojo Sofio.

Miegamojo sienas puošia kelios poros nuotraukos, dailiai dėžutėje ilsisi Sofio papuošalai, o lovą puošia pilkomis plunksnomis dekoruota pagalvėlė. Tačiau pasidomėjus, kurią namų vietą ji pavadintų ta ramybės oaze, kur laiką skirs tik sau, ji nusišypsojo ir įvardijo apvalią vonią.

„Labai seniai svajojau apie apvalią vonią, tokią, kokią dabar turiu, – šyptelėjo Sofio ir, pravėrusi vonios kambario duris, nusijuokė. – Iš daugybės kosmetikos priemonių matyti, kokia mano profesija.“ Išties kosmetikos priemonės vonioje tapo kone interjero akcentu.

Sofio Gelašvili-Niūniavė aprodė naujus namus

Su virtuve sujungtoje svetainėje Sofio išpildė dar vieną seną svajonę – virtuvėje įkurdino salą. „Jei jos nebūtų, svetainė būtų daug erdvesnė, tačiau norėjau salos dėl viso jos praktiškumo“, – tikino S. Gelašvili-Niūniavė.

Dar viena namų patalpa – mažylio kambarys. Tiesa, šios erdvės paskirtis prieš tai buvo kitokia. „Kai gavome dovanų butą, čia planavome rengti darbo kambarį, tačiau sužinojus, kad laukiamės, teko keisti visus planus“, – kalbėjo vaiko kambarį aprodydama Sofio.

Vaiko kambaryje taip pat dominuoja balta spalva: balta lovytė, spinta, komoda, iš vytelių pintas dramblys, kėdutė... Pasidomėjus, ar neteks vaiko lovytei atrasti vietos miegamajame, Sofio šyptelėjo ir atsakė: „Pamatysime, kaip bus. Vaikelis pirmas, tad viskas bus nauja“.

Sofio Gelašvili-Niūniavė aprodė naujus namus

Iš Gruzijos kilusiai Sofio vienas svarbiausių ritualų – šeimos susibūrimas, kuriam reikalingas patogus ir didelis stalas. „Šis stalas dar pasididina, – pasakojo verslininkė, rodydama į blizgų ovalo formos stalą svetainėje. – Kai atsivežėme ir pastatėme jį čia, pamatėme, kad šiek tiek per didelis, tačiau nenorėjau mažyčio staliuko, norėjau tokio, prie kurio būtų galima susėsti.“

Į naujus namus Sofio su vyru Dominyku persikraustė tik prieš dvi savaites. Pačiai Sofio tai pirmas žingsnis iš tėvų namų. „Studijų metu esu gyvenusi kitose šalyse, tačiau iš tikrųjų iš tėvų namų išsikraustau tik dabar, – kalbėjo S. Gelašvili-Niūniavė. – Neslėpsiu, pirmą dieną buvo šiek tiek liūdna, reikėjo priprasti prie naujos vietos, tačiau dabar viskas gerai, viskas nauja, smagu.“

Sofio Gelašvili-Niūniavė aprodė naujus namus

Beje, iki šiol Sofio ir Dominykas gyveno jos tėvų namuose Vilniaus pašonėje. Dabar jie naują gyvenimą kuria bute viduryje miesto. „Šiek tiek trūksta erdvės, esu pripratusi prie tėvų namų, – nusijuokė Sofio. – Tačiau mums tiek vietos tikrai užtenka, dabar bus taip, o vėliau, kai bus daugiau vaikų, gal pagalvosime ir apie kraustymąsi į nuosavą namą kur nors ten, kur daugiau žalumos. Aš labai norėjau gyventi centre, todėl džiaugiuosi.“

Tiesa, Sofio tėvų namuose liko nemažai asmeninių jos daiktų, tarp jų ir daugybė drabužių. „Jie ten ir liks, dabar atsivežiau tik šiam sezonui, vasariniai čia tiesiog netelpa“, – šyptelėjo moteris.

Paskutinius darbus naujai įkurtuose namuose Sofio su vyru nudirbo jau skaičiuodami paskutines dienas iki dukrelės atėjimo į pasaulį. Ar ši veikla nebuvo per sunki būsimai mamytei? „Norėjosi viską greičiau baigti, dabar galiu ramiai laukti vaikelio“, – šyptelėjo Sofio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)