Lietuvos mados istoriją kuriantis J. Statkevičius visus susirinkusiuosius pakvietė iš arčiau prisiliesti prie aukštosios mados.

Šiųmetinis kolekcijos pristatymas svečius nukėlė į atnaujintą parodų rūmų salę, kurioje atsivėrė daugiau galimybių realizuojant 3D pojūtį ir net sukuriant ilgiausią podiumą, kuris siekia 150-ies metrų ilgį.

Dar iki šou pradžios renginio organizatoriai džiūgavo, kad į aukštosios mados pristatymą atvyksta ne tik gausus būrys Lietuvos garsenybių, bet ir ryškios užsienio žvaigždės. Vienos iš jų – geriausia operos soliste pasaulyje paskelbta Asmik Grigorian, Latvijos prezidentas Egilsas Levitsas, bene žymiausia Lietuvos manekenė Edita Vilkevičiūtė ir daugelis kitų.

Prabanga tviskančiame renginyje podiumu žengė ne mažiau ryškios žvaigždės – manekenės, kurios savo vardą garsina ir už Lietuvos ribų: Asta Valentaitė, Severija Janušauskaitė, Karolina Toleikytė, Julija Steponavičiūtė ir kitos.

Šiemet J. Statkevičiaus aukštosios mados mados šou režisavo Gintaras Varnas, prie idėjų generavimo prisidėjo rašytoja Kristina Sabaliauskaitė, modelių pasirodymui vadovavo Renata Mikailionytė, stilistinius sprendimus J. Statkevičius kūrė kartu su Karina Leontjeva.

Iš viso J. Statkevičiaus šou įgyvendino daugiau kaip 250 žmonių komanda.

Šiemet mados šou idėja yra persmelkta prabangaus patogumo. „Moterys yra moterys, jos visada nori išlikti kerinčios, paslaptingos ir visada žavingos. Tai lėta mada. Aukštosios mados rūbai yra kokybiški, jie gyvena ilgai ir neturi nieko bendro su greitu vartojimu. Tikri mados kūriniai keliauja iš kartos į kartą. Juos močiutė perduoda mamai, o mama dukrai. Tai naujas požiūris šiuolaikiniame couture mados kelyje. Aukštoji mada vėl atgimsta visomis savo spalvomis, išmone, plonybėmis, rankų darbu... Tai yra aukštosios mados esmė“, – apie kolekciją kiek anksčiau pasakojo J. Statkevičius.

Kaip tikino pats J. Statkevičius, jis yra pirmasis Lietuvos ir Prancūzijos istorijoje lietuvis-coutiurier (liet. dizaineris), kuris 31-erius metus išliko geriausio statuse, o šis kolekcijos pristatymas taps neeiliniu reginiu Lietuvos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)