Kaip praneša LNK Žinios, G. Janušas anksčiau buvo dažnai matomas viešumoje, scenoje. Dabar jam iškelta baudžiamoji byla pagal du straipsnius – dėl mažamečio tvirkinimo ir sveikatos sutrikdymo.

Teisme pasirodęs dainininkas sutiko, jog kaltinimai – rimti.

„Aplinkybės irgi rimtos. Čia ilgai pasakoti. Kaltės nepripažįstu. Viskas stovi krūtinėje, negaliu nei ramiai miegoti, nei gyventi“, – sako atlikėjas.

Prokuroras Vilius Paulauskas patvirtino, jog sveikatos sutrikdymas galimai buvo tam pačiam mažamečiui, kuris tuo metu buvo jaunesnis nei 14 metų.

Byla nagrinėjama neviešai, tačiau kaltinamasis ginasi, jog pakliuvo į pinkles. Jis pasakoja, kad mažametės jis nepažinojo, viskas prasidėjo nuo pažinties su jos tėčiu, dar „Eurovizijos“ atrankų metu.

G. Janušas sako, jog mažametės tėvas intensyviai siekė bendravimo.

„Buvau iškviestas naktį, į taksi net įsodino. Ir tėvas labai norėjo pabendraut“, – lemtingą naktį prisimena dainininkas.

G. Janušas pasakoja, kad atvykęs į gerbėjo namus su juo pabendravo, o gerokai po vidurnakčio, apie 2 val. nakties, šeimininkas neva pats paprašė, kad atlikėjas nueitų į kitą kambarį ir apie muzikos kūrybą papasakotų jo sūnui patikinęs, kad vaikas tikrai nemiegos.

„Aš užėjau, degė šviesa kambary, o ten buvo ne sūnus, o mergaitė“, – sako G. Janušas.

Jis neva trumpai šnektelėjo, bet po to apsisuko ir išėjo, o po kelių savaičių sulaukė kaltinimų.

„Sakė čia bus mūsų paslaptis. O aš nei glosčiau, neliečiau. Galiu persižegnot prieš Dievą, prieš viską“, – sakė G. Janušas.

Ar jis tuo metu buvo blaivus, neatskleidžiama.

G. Janušas išgarsėjo prieš 13 metų, kai pasirodė „Eurovizijos“ konkurso atrankoje. Vyras pasakoja, kad kurį laiką dirbo ir su vaikais – kiekvienais metais persirengdavo Kalėdų seneliu.

Dabar prokurorai prašo jį pripažinti kaltu.

„Bausmės paprašiau 2 metų laisvės apribojimo ir taikyti baudžiamojo poveikio priemonę – 5 metus drausti dirbti arba užsiimti tam tikra veikla, kuri susijusi su santykiais su vaikais“, – LNK Žinioms sakė V. Paulauskas.

G. Janušas su teisėsauga susiduria ne pirmą kartą – yra vairavęs neblaivus ir sukėlęs eismo įvykį.

LNK Žinių reportažą galite pamatyti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)