„Viena yra, kai kažkoks vienas dalbajobas, kaip Bertulis, nusprendžia už savo pinigus ir iš neturėjimo ką veikti pasišaipyti iš daugiau galios turinčio maršo vedėjo, bet visai kas kita yra, kai provokacijas sugalvoja daryti didžiausia Lietuvos komercinė televizija“, – savo įrašą feisbuke penktadienio vakarą pradėjo prodiuseris.

„Taip, TV3.lt, kalbu apie jus.

Ką tik sulaukiau TV3 televizijos žurnalistės skambučio iš laidos „Karštai su tv3.lt“. Vardo neminėsiu. Cituoju:

„Sveiki, Mantai. Patrukdysiu tokiu klausimu, gal nuskambės kiek keistai – norime rytojaus Šeimų maršo proga surengti provokaciją. Jau kalbinome nemažai aktorių, bet visi atsisakė. Ir čia kažkaip kolegos sako, jog Bertulis, va, nusiteikęs prieš maršą, tai pagalvojau jums paskambinti – norime, kad persirengtumėte moterimi ir nuvažiuotumėte į šeimų maršą, o mes viską nufilmuosime. Reikėtų tik eiti ir linksmai kalbinti žmones. Sveikintis ir sakyti visokius: „Tai už ŠEIMĄ. Provokacijos esmė yra žmonių reakcijos.“

B***, jūs rimtai? Man persirengti moterimi tai nėra sunku. Visi žino mano silpnybę perukams, bet čia ne apie tai.

Bet organizuoti provokacijas televizijos vardu yra kitas dugno lygis, ypač tokiu visiems įtemptu metu. Aišku, apie kažkokį TV3 atsakingumą šnekėti, tai lygu šnekėti apie nieką.

Ir dar 100 eurų honorarą pasiūlė už šitą performansą. Tačiau aš nebūčiau aš, jeigu nebūčiau bandęs derėtis iki 200 eurų. Tačiau sakė, kad šita provokacija tiek neverta, tai nepavyko.

Taip, patraukiau per dantį vakar Orlauską, bet į maršą nevažiuosiu ir jam tikrai netrukdysiu, juo labiau nekelsiu provokacijų, nes tada niekuo nesiskirčiau nuo tų marozų, kurie LGBT parado metu stovi šalia gatvės ir rėkauja „pederastai“, „pederastai“! Tegul žygiuoja jie, man netrukdo, tik juokinga, iš ko ir pažvengiau vakar. Bet realiai jie nedaro nieko blogo ar neteisėto, organizuodami savo maršą, apart to, kad gali pabloginti pandeminę situaciją. Laisva Lietuva – savo mitingus gali organizuoti kas tik nori. Kaip ir juoktis iš jų gali kas tik nori. Bet užsidirbinėti pinigus iš žmonių susipriešinimo yra amoralu, TV3.

Ir noriu padėkoti visiems aktoriams, kurie atsisakė šito TV3 pasiūlymo. Nes jūsų dėka galėjau šitą pasiūlymą priimti aš. Einu ieškotis moteriškų pėdkelnių“, – savo įrašą užbaigė žinomas keliautojas.

Netikėtas televizijos pasiūlymas nustebino ne tik įrašo autorių, bet ir tuos, kurie jį perskaitė. Per mažiau nei valandą M. Bertulio žinutė pritraukė šimtus internautų.

Delfi dėl šios internete išplitusios istorijos susisiekė ir su TV3 atstove spaudai, kuri teigė, kad M. Bertulio aprašyta situacija prieštarauja tiek televizijos, tiek naujienų portalo politikai.

„Visa ši situacija – žurnalisto, skambinusio Mantui Bertuliui, iniciatyva. TV3 televizija ir naujienų portalas tv3.lt tokių idėjų nelaiko etiškomis, jų nepalaiko ir netoleruoja – nei išorėje, nei viduje. Taip pat TV3 televizija ir naujienų portalas tv3.lt tokių provokacijų neskatina“, – patikino komunikacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)