„Pastaruosius metus mano mama sirgo sunkia širdies liga. Mirė vakar, Santariškių reanimacijos skyriuje, taip ir neatsigavusi po itin sudėtingos širdies operacijos. Operacija buvo planinė, neišvengiama – vyko 8-7 valandas, dirbo 5 chirurgų komanda. Pastangos, kad viskas pavyktų sklandžiai, buvo didelės. Deja, mama operacijos nepakėlė. Nors praleido dar kelias dienas reanimacijoje, kur ja buvo ypatingai rūpinamasi, to nepakako. Tiesa, ji kuriam laikui buvo trumpam atgavusi sąmonę, mes šiek tiek bendravome. Bet tai jau nebuvo pilnas sąmoningumas“, – Delfi sakė K. Krivickas.

V. Krivickienė pastaruoju metu dirbo Žemės ūkio ministerijoje, buvo viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė.

„Mama tą dieną baigė darbus, nuvežiau į ligoninę – nutiko taip, kad norėdama gyventi ir kuo ilgiau džiaugtis anūkais, ryžosi sunkiai operacijai. Tikėjosi, kad procedūra padės, – žodžius rinko TV prodiuseris. – Nuo visos šeimos norime perduoti padėką Santariškių chirurgams ir visam personalui, kurie dieną ir naktį gelbėjo visomis įmanomomis ir neįmanomomis priemonėmis. Tiesiog šeimos vardu pareiškiu didžiulę padėką.“

Pasak K. Krivicko, ši netektis paveikė visą šeimą, o ypač jos anūkus – su vaikais V. Krivickienė palaikė itin artimą ryšį.

„Mūsų visos šeimos bendrumas ją labai džiugino. Šviesiausia mamos gyvenimo dalis – bendravimas su mūsų vaikais, jos anūkais. Bendros šventės, bendri pietūs, pasivaikščiojimai parke, nuolatiniai skambučiai, bendri apsilankymai spektakliuose, koncertuose. Ji tą ryšį labai puoselėjo. Visiems tai buvo labai svarbu, – kalbėjo garsus vyras. – Pernai mama atšventė 70-metį. Tuomet ji jau jautė ligos simptomus ir svarstė, ar daryti didesnę šventę, ar sukviesti tik pačius artimiausius. Tačiau paskatinau ją pasinaudoti proga ir sukviesti gimines ir artimuosius, kurie gyvena visoje Lietuvoje. Mama visus subūrė, su visais apsikabino.“

K. Krivickas tikino, kad jo mama buvo tikinti.

„Kai užvakar pamatėme, kad ji išeina, spėjome atlikti paskutinį patepimą, – sakė žurnalistas bei pasidalijo svarbia informacija apie atsisveikinimą. – Šventos mišios už Virginijos sielą bus aukojamos šiandien, rugpjūčio 29 dieną Jeruzalės Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje. Rytoj, rugpjūčio 30 dieną, nuo 9 valandos urna bus pašarvota Laidojimo paslaugų centro antroje šarvojimo salėje (Kalvarijų g. 329). Į paskutinę kelionę mamą išlydėsime rytoj, 16 valandą.“

Virginija Krivickienė – Lietuvos žurnalistė, pedagogė.

1970 m. baigė Plungės 3-ąją vidurinę mokyklą, 1975 m. Vilniaus universiteto Istorijos fakultete – žurnalistikos specialybę.

1975–2005 m. Vilniaus universiteto Žurnalistikos katedros dėstytoja. Skaitė radijo žurnalistikos kursą: radijo žurnalistikos istoriją, žanrus ir kt. 1995–1997 m. Lietuvos žurnalistikos centro programų koordinatorė. 1997–2005 m. – žurnalo „Mano ūkis“ priedo „Ekonomika“ redaktorė, o nuo 2005 m. – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vyriausioji specialistė. Bendradarbiavo Lietuvos radijo laidose „Radijas šeimai“, Sveikata, programose vaikams ir moksleiviams. Nuo 1995 m. per Lietuvos radijo 2-ąją programą pradėjo naują tiesioginę psichologinių pašnekesių laidą „Pašnekesiai apie tave ir kitus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)