„Atrodai šiek tiek kitaip, ilgesni plaukai, gal kažkoks nepopuliarus megztinis... Mano šeima įspūdingai labai daug pinigų neturėjo – tai turbūt pagrindų pagrindas (patyčioms – red.). Mano požiūris į aplinką buvo kitoks, nes mano šeima susijusi su meno pasauliu. Greičiausiai tai buvo nuo pirmos klasės, gal nuo antros (patyčios – red.)“, - laidoje „Dienos klausimas“ sakė M. Vitulskis.

Patirtos patyčios vaikystėje, anot dainininko, lėmė tai, kad jis dabar jautriau reaguoja į kitų žmonių skausmą:

„Žmogus be tokios patirties ir be vargo gyvenime iš esmės yra kitoks – kaip aš sakau, užaugęs šiltnamio sąlygomis. Kai tai patiri, tampi kitoks, daugiau reaguoji į kitų žmonių skausmą, jis pasidaro nebe svetimas tau, tuomet supranti ir vargą aplinkoje. Skausmas skatina ateityje tavyje atrasti supratimą“, - sakė M. Vitulskis.

„Vaikų linijos“ psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionė „Žinių radijui“ sakė, kad patyčių mastas priklauso ne tiek nuo to, kiek patyčių skamba viešojoje erdvėje, o nuo kiekvieno iš mūsų:

„Ar bus patyčios, kiek jos bus paplitusios, priklauso nuo kiekvieno, nepriklausomai, ar aš esu viešas, mažiau viešas. Kaip aš bendrausiu savo šeimoje, su savo vaikais, su kitais suaugusiais – tai labai lemia mūsų visuomenės gerovę ir apskritai gyvenimo kokybę – kiek tai bus draugiška, kiek bus tolerantiška“, - sakė J. Smiltė Jasiulionė.

Ji taip pat pabrėžia, kad labai svarbu, kad tėvai neužsiciklintų klausti, kaip vaikus nubausti už netinkamus veiksmus ar už tai, kad jie tyčiojasi.

„Labai džiaugsiuosi, jei tėvai vis dažniau paklaus klausimo – o kada aš paskutinį kartą savo vaikui sakiau, kad aš jį myliu, kada jis jautėsi suprastas, kada jis jautė mano rūpestį juo kaip asmeniu?“ – kalbėjo J. Smiltė Jasiulionė.

Kovo 23-29 dienomis Lietuvoje vyksta šeštoji „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, siekianti atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių problemą.