Pasak M. Tylos, name gyvena trys kaimynės, kurios tendencingai kenkia namo gyventojams ir aplinkos tvarkymui, tačiau teisme prodiuseriui teko susidurti su Tatjana Č.

Prodiuserio pasakojimu, konfliktų tarp jo ir Tatjanos Č. iki šiol buvo ne vienas, tačiau teisme jiedu atsidūrė, kuomet kaimynė apkaltino prodiuserį ją sumušus.

„Kieme be leidimo buvo statoma užkarda, kurios ten negali būti. Išvykdamas paklausiau, kodėl tai vyksta ir prasidėjo konfliktas. Aš buvau su vaiku ir smurto, gink Dieve, nebuvo. Liudininkai buvo restorano darbuotojai, kurie aiškiai paliudijo visiškai priešingai, nei sako Tatjana Č. Mūsų žodinio konflikto metu ji šaukė, kad bus parašytas pareiškimas, ką ji ir padarė“, - sakė M. Tyla.

M. Tyla kaimynes įvardijo kaip konfliktiškas asmenybes. „Mūsų žiniomis, ponia Tatjana yra gavusi nuobaudą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Ji nenori veltis į diskusijas ir spręsti namo problemų. Mes turime ne vieną pareiškimą jos atžvilgiu pateikę. Namo gyventojai galėtų patvirtinti, kad tai žmogus, kuris ieško problemų ten, kur jų nėra.

Pareiškimai apima viešosios tvarkos pažeidimus, grasinimus, trukdymą gyventojams, veržimąsi į butą. Taip pat visi namo gyventojai buvo parašę kolektyvinį skundą jos atžvilgiu. Ji keikiasi prie vaiko, ne vieną kaimyną yra apipylusi vandeniu, restorano lankytojus taip pat yra apipylusi vandeniu. Šiuo atveju, kai pastatėme kameras lauke, tai ten visos „baikos“ baigėsi, dabar jos tęsiasi laiptinėje“, - sakė M. Tyla.

Prodiuserio nuomone, kaimynes labiausiai įpykdė tai, kad jis buvo išrinktas namo įgaliotiniu ir ėmėsi tam tikrų veiksmų: „Kai mane išrinko namo įgaliotiniu - kilo dvigubai didesnė pasipiktinimo banga, nes aš ėmiausi veiksmų: buvo nusamdyta įmonė, kuri valo laiptinę, o ne „į kišenę“ renkami gyventojų pinigai.“

Kaimynei kliūva ir name įsikūręs restoranas

Tame pačiame name įsikūręs ir restoranas „Fortas“. Restoranų grupės atstovas Kęstutis Markevičius DELFI teigė, kad su M. Tyla ir kitais namo gyventojais konfliktuojanti kaimynė jam yra žinoma. Nors restoranas yra linkęs visas problemas su kaimynais spręsti taikiai, tačiau panašu, kad konfliktams atsiranda vis naujų priežasčių.

Ketvirtame aukšte gyvenanti Tatjana Č. iš pradžių skundėsi dėl parūkyti į lauką išeinančių restorano svečių. Sprendžiant problemą iš po langų patrauktos peleninės, tačiau tuomet imta skųstis iš restorano neva sklindančiomis vibracijomis, kurios kenkia sveikatai bei trukdo miegoti.

„Restorane viską išjungus kvietėme ir pačią Tatjaną, tačiau namuose ji vis tiek jautė kažkokią vibraciją. Pasak jos, ta vibracija trukdo miegoti, ji negali pailsėti ir taip, visą gyvenimą buvusi sveikatos kupinas žmogus, tampa ligone. Štai, sakė, ir kita kaimynė „per tą „Fortą“ mikroinsultus patyrė ir tapo neįgalia. Taip man ne kartą skundėsi ponia Tatjana. Sakiau jai – samdykite bet kokius ekspertus, mes sumokėsime, žiūrėkime, aiškinkimės. Ji sakė, kad tikrai išsiaiškins ir per teismus viską turėsime atlyginti. Ir konkrečiai - už dešimt metų sugadinto gyvenimo ir visų atsiradusių sveikatos problemų. Grasinimų ir nemalonumo yra“, - pasakojo K. Markevičius.

Restoranų grupės atstovo teigimu, buvo skundų ir dėl per garsiai ruošiamos mėsos ar klientų 2 nakties lauke keliamu triukšmu bei rūkymu prie restorano: „Mes dirbame iki 12 valandos nakties ir mūsų restoranas labiau valgymui, o ne alkoholiui skirta vieta, žmonės renkasi kultūringi. Būna, kad išeina į lauką parūkyti, bet triukšmo 2 nakties nebūna. Su kitais kaimynais sugyvename taikiai. Jau ne pirmus metus ieškau kelio ir ponios Tatjanos širdį“

K. Markevičius neslėpė, kad Tatjana Č. yra aplaisčiusi bei aprėkusi restorano svečius, ne kartą kliuvo ir darbuotojams, tačiau restoranas laikosi pozicijos taikiai spręsti situaciją ir bandyti sutarti.

Kaimynė laikosi savo versijos

Pati Tatjana Č. pasakojo, kad apie tai, jog įsivėlė į konfliktą su garsiu prodiuseriu sužinojo tik antrąkart susidūrusi su juo savo namo kieme.

„Šį žmogų gyvenime mačiau dukart. Praktiškai čia labai retai būnu. Daug skraidau. Ir nežinojau, kad jis garsus, aš turbūt garsesnė už jį.

Pirmas susitikimas įvyko prieš pusantrų metų iki to konflikto ir smūgių. Tuomet aš sulaukiau jo keiksmų ir tik išgirdę, kad kaimynai grasina iškviesti policiją jie sušoko į automobilį ir išvyko. Po pusantrų metų antrąkart sutikau šį žmogų“, - pasakojo moteris.

Moteris pasakojo, kad praėjusių metų lapkričio 9 dieną ji stovėjo prie užkardos ir šnekučiavosi su kaimyne. Ji taip pat paaiškino ir kodėl jų kieme atsirado nelegali užkarda. Anot moters, jų kieme automobilius neretai stato į miesto centrą atvykę pašaliniai gyventojai, todėl užkarda turėjo juos atbaidyti. Sužinoję, kad tai nėra legalu, gyventojai jį laikydavo pakeltą tam, kad jis tiesiog priverstų susimąstyti norinčius palikti automobilį mažame kieme.

„Vėliau jis buvo perkeltas. M. Tyla pastatė vartus sakydamas, kad nori, jog viskas būtų legalu, nors tai taip pat nelegalu“, - piktinosi garbaus amžiaus moteris, tačiau M. Tyla DELFI teigė, kad vartai stovėjo dar prieš jam atsikraustant.

Prie užkardos stovėjusi moteris sakosi pastebėjusi, jog prie jų privažiavo automobilis ir atsidarius langui pasigirdo keiksmai bei rėkimas. „Tai buvo antras mūsų susitikimas. Ir tik tądien sužinojau, kas tas žmogus iš tiesų. Baisiausia, kad visa tai matė jo nepilnametė dukra. Kokioje šeimoje ji auga... Mano kaimynė tylėjo, nes žinojo, koks jis, o aš atsisukau ir pasakiau, kad prašom pravažiuoti savo keliu."

Kaip tvirtina pašnekovė, viską matė net šeši liudininkai. Ji svarsto, jog žinomą vyrą supykdė mandagi jos frazė ir, kaip prisimena Tatjana Č., į nugarą jis jai trenkė triskart kumščiu. Ji sakosi tą akimirką patyrusi pažeminimą ir baiminusis, jog šį konfliktą pamatys netoliese gyvenantys jos buvę kolegos.

Po straipsnio pasirodymo DELFI portale su redakcija susisiekęs M. Tyla teigė, kad trečiadienį bus rašomas ir dar vienas pareiškimas. Vyro teigimu, antradienio vakarą, į namus grįžtant jo mylimajai su dukra, laiptinėje jas užsipuolė Tatjana Č.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)