108 tūkst. „Facebook“ sekėjų turinti mergina laidoje sakė, kad interneto fenomenas nėra jos profesija. Pasak M. Šalčiūtės, to negalima išmokti universitete.

„Tai, kas dabar esu, nebuvo planuota. Gyvenau kaip visi, susikūriau socialinį tinklalapį, pradėjau talpinti nuotraukas. Žmonės į mane reagavo kitaip nei į kitas merginas. Labai girdavo mano išvaizdą. Buvau atvira, niekada nieko neslėpdavau, žmonėms patiko nuoširdumas. Visi pradėjo spausti „like“, žiniasklaida ėmė apie mane rašyti“, - savo išpopuliarėjimo receptą laidoje atskleidė M. Šalčiūtė.

Netrukus Monika sulaukė pasiūlymo dirbti televizijoje. Mergina tikino, kad viską, ką ji dabar turi, pasiekė pati. „Aš atnešiau jiems (televizijai ir žiniasklaidai – DELFI) naudos. Kai mane pirmą kartą parodė per televiziją, tai buvo didžiausi metų reitingai“, - pasakojo M. Šalčiūtė.

Monika sulaukė labai daug gerbėjų – tokių, kurios nori būti kaip ji. Mergina įsitikinusi, kad niekam kitam nepavyks atkartoti jos sėkmės. M. Šalčiūtė ne tik mėgaujasi dėmesiu, bet ir užsidirba iš reklamų. Socialinį tinklalapį mergina panaudoja rinkodarai: „Žmonės užsisako reklamas. Aš pasižiūriu, ar tas produktas tinkamas, ar aš rekomenduočiau jį savo draugui.“

Populiarumu besimėgaujanti M. Šalčiūtė susiduria ir su kritika. Tarp jos pasekėjų ir tie, kurie nemėgsta merginos ir kritiką išsako „Facebook'e“: „Kartais žmones paauklėju, kad žmonės žinotų savo vietą. Jie neturi teisės aiškinti, kaip man gyventi.“

M. Šalčiūtė 2014 m. buvo labiausiai ieškoma „Google“ svetainėje Lietuvos pramogų atstovė. Pasak merginos, ji yra realistė ir mano, jog žiniasklaida naudojasi jos populiarumu: „Žiniasklaida rašo nesąmones, kartais man net gėda skaityti. Jei apie kitą žmogų būtų tokie straipsniai, aš susidaryčiau neigiamą nuomonę. Televizija duoda tai, ko žmonės reikalauja. Jei apie mane nekalbėtų, aš išnykčiau. Nesvarbu kokias, bet aš teikiu emocijas.“

Anksti tėvų netekusi Monika tikino, kad moka tvarkytis su pinigais - gyvenimas ją išmokė tai daryti. Mergina viską užsidirba pati, pagalbos iš nieko neprašo. Trejus metus mergina vadovauja savo šokių studijai. Viską, ką turi dabar, ji pasiekė pati. „Nepasitikiu žmonėmis, todėl nesikonsultuoju. Yra keli žmonės, kurie šiek tiek nulemia mano nuomonę. Verslu užsiimu pati, turiu tą gyslelę“, - džiaugėsi buvusi šokių projekto dalyvė.

A. Tapino paklausus, ar mergina sugebėtų atskirti pajamas nuo pelno, Monika sakė lengvai galinti tai padaryti: „Pelnas yra tada, kai tu užsidirbti ne tik ant nulio, bet ir aukščiau. Dėl to bet koks verslas, kuris yra ties nuliu, atperka savo produktą, savikainą. Jei viršija nors kiek nulį, jau apsimoka.“

Pasiteiravus, kas būna didesnės – pajamos ar pelnas versle – pašnekovė teigė, kad tai priklauso nuo to, ką tu darai: „Kiekvieną mėnesį yra labai skirtingai. Kartais būna, kad nėra didelio pelno, bet mes stovime ant nulio.

Laimėjusi Loterijoje 30 tūkst. eurų, M. Šalčiūtė susirūpintų infliacija. Mergina investuotų pinigus į verslo plėtrą arba nusipirktų šiuo metu nuomojamas šokių studijos patalpas, o galbūt sukurtų savo drabužių liniją: „Dabar ta suma būtų didesnės vertės, nes vėliau euras bus lygus su litu. Negalime pykti, Europos Sąjunga mums labai padeda.“

M. Šalčiūtė teigė, kad Lietuvoje jai gyventi gerai, kiekvienas turi galimybę užsidirbti. „Man būtų gerai ir kitur, bet galbūt ilgėčiausi Lietuvos“, - apie emigraciją kalbėjo interneto sensacija.

„Mūsų problema – yra arba skurstantys, arba labai gerai gyvenantys. Pas mus nėra vidutinės klasės. Dirbdamas paprastą darbą negali sau leisti daug dalykų kaip Amerikoje. Jei tu čia nieko nesugebi, kodėl nuvažiavus 3000 kilometrų sugebėsi? Gal žmonės nuolaidesni, didesnės pašalpos. Žmonės Lietuvoje kalba, kad kam jiems eiti dirbti, jei gali būti darbo biržoje ir gauti keliais šimtais mažiau“, - apie valstybės problemas kalbėjo M. Šalčiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)