M. Palubenkos administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Arūnas Budrys paskelbė, kad nors ir nustatyta, jog muzikantas sukėlė nedidelį eismo įvykį bei iš jo pasišalino, tačiau bylos aplinkybės rodo, kad jo veiksmuose nėra tyčios, nėra jokių duomenų, jog jis buvo neblaivus.

Muzikantui protokolas dėl pažeidimo buvo surašytas po įvykio praėjusių metų spalio 23-iąją, kai apie 18 val. jo vairuojamas automobilis „Mercedes Benz“ atsitrenkė į Konstitucijos pr. esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjusį automobilį „Ford Focus“.

Eismo įvykis nutiko, kai M. Palubenka bandė prisiparkuoti į vieną laisvą automobilių stovėjimo vietą – atbulas važiuodamas atlikėjas nežymiai apibraižė ir savo, ir kitą mašiną.

M. Palubenka teigė, kad parkuodamas automobilį nieko nejautė, tuo metu liudytojai kalbėjo ką kitą – esą atlikėjas to negalėjo nepastebėti.

Teismas M. Palubenkai skyrė švelnesnę sankciją nei jam grėsė – už pasišalinimą iš eismo įvykio įstatymai numato draudimą vairuoti nuo 3 metų.

Išklausyti teismo nutarimo M. Palubenka neatvyko į teismą, tačiau anksčiau vykusiame posėdyje apgailestavo dėl įvykusio nesusipratimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)