M. Gelažnikas kasaciniu skundu prašė panaikinti žemesnės instancijos
teismų nuosprendį ir pripažinti jį nekaltu. Neva gydytoju adresu siųsti
žodžiai buvo išreikšti dėl jo susijaudinimo ir išreiškė jo emocinę
būseną po išgyventų operacijų.

Kasatoriai teigė, kad žodžio laisvė negali būti ribojama, o bylos
aplinkybės buvo ištirtos neišsamiai. M. Gelažnikas jaučiasi apkaltintas
neteisingai. Bausmė ir žalos atlyginimui priteista suma, anot M.
Gelažniko, jam paskirta „neproporcingai didelė“. Anot advokato,
bylinėjimosi išlaidos taip pat priteistos „keliasdešimt kartų didesnės“
nei reikia.

Verslininkas siekė įrodyti, kad neįžeidė jį operavusio gydytojo Kęstučio Blizniko, kai televizijoje šį viešai išvadino „šundaktariu“ ir „daktaru Frankenšteinu“. Gydytojo šmeižtas M. Gelažnikui atsiėjo maždaug 10 tūkst. eurų – verslininkas į valstybės biudžetą turi sumokėti beveik 1900 eurų baudą, gydytojui sumokėti 5,792 tūkst. eurų. Taip pat padengti 2317 tūkst. eurų proceso ir atstovavimo išlaidas.

Į Lietuvos aukščiausią teismą kreipęsis verslininkas teigė nemanantis, kad jo žodžiai galėjo kažką įžeisti. Anot jo, 2011 metais gavęs konkretų klausimą iš laidos „5 butas“ vedėjos (toje laidoje nuskambėjo gydytoją įžeidę žodžiai – DELFI), jis teigia atsakęs aiškiai ir trumpai.

„Konstitucijos 25 straipsnis nurodo teisę į žodžio laisvę. Tai buvo humoristinė, ne publicistinė laida. Nenaudojau jokių necenzūrinių žodžių“, – savo argumentus teisėjų kolegijai antradienį išsakė M. Gelažnikas. Vyras taip pat teigė, kad nebuvo pasirašęs sutikimo operacijai – tai už jį padarė medicinos sesuo.

Anot M. Gelažniko interesus ginančio advokato, prigimtinės teisės žemesnės instancijos teismuose nebuvo subalansuotos, todėl jo ginamasis buvo dar kartą „nuskriaustas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)