Į bylą buvo atvesdintas šokėjas Andrius Butkus. Žinomam vyrui dėl teisėjų pasikeitimo liudyti neprireikė. Tą jis turės padaryti kito posėdžio metu.

Teisėja nusprendė neįgarsinti jau apklaustų liudytojų pasisakymų, o pati dar kartą juos apklausti.

45 metų M. Gelažnikui ir jo vadovaujamai bendrovei „Amanto“ iškeltą baudžiamąją bylą sausio pabaigoje pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Įtariama, kad verslininkas įvairioms garsioms bendrovėms padarė mažiausiai 28 tūkst. Lt žalą, kai savo parduotuvėje prekiavo galimai suklastotais drabužiais ir aksesuarais.

Ikiteisminio tyrimo metu M. Gelažnikas atsisakė duoti parodymus, o vėliau žurnalistams yra aiškinęs, jog nepripažįsta jam pateiktų kaltinimų – esą jo vadovaujamoje parduotuvėje nebuvo prekiaujama klastotėmis. Verslininkas tikino, kad prekės, kurios nurodytos kaltinamajame akte, nebuvo pardavinėjamos – esą tai prekių pavyzdžiai nuo parduotuvės vitrinos.

Pasak M. Gelažniko, jam kaltinimai pateikti dėl 28 daiktų, kurie yra tariamai klastotės. „Jie nebuvo realizuojami, tai asmeniniai daiktai“, – sakė jis.

Kaltinamajame akte nurodytos prekės

Bylos duomenimis, M. Gelažnikui ir jo bendrovei inkriminuojami nusikaltimai nuo 2005-ųjų lapkričio 2-osios iki 2011-ųjų vasario 21-osios. Pasak pareigūnų, įtariama, kad M. Gelažnikas žinojo, jog jo vadovaujama bendrovė disponuoja dideliu nenustatytos kilmės falsifikuotų prekių kiekiu, kurios neturint leidimo pažymėtos svetimais prekių ženklais ir kurių apipavidalinimas (žymėjimas, etiketės, dizainas, prekių ženklai ir kitos detalės) neatitinka teisėtų gamintojų originalioms prekėms keliamų reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)