aA
Sekmadienio vakarą Lietuvos Gurmanų gildijos nariai ir garbės svečiai rinkosi Trakuose – jiems pristatytas valstybės šimtmečiui skirtas „Apvalaus stalo klubo“ pavasario meniu, kurį ruošė „Michelin“ žvaigždės restorano „Indaco“ komanda iš Italijos.
Rasa ir Edmundas Jakilaičiai, Arnas Mazėtis ir Rasa Šnaiderienė, Nadiežda ir Julius Novickiai, Jolanta Mikalajūnienė
Rasa ir Edmundas Jakilaičiai, Arnas Mazėtis ir Rasa Šnaiderienė, Nadiežda ir Julius Novickiai, Jolanta Mikalajūnienė
© Organizatorių nuotr.

Lietuvoje jau viešėjusio šefo Pasquale Palamaro deleguota komanda – konditeris Aniello Iervolino ir šefas Tommaso Luongo vakaro svečiams pateikė improvizaciją nuo seno Lietuvoje pamėgtais produktais, tradiciniais gamybos būdais ir šalies virtuvės daugiatautiškumu bei kvietė svečius leistis į lietuvių kulinarinio identiteto paieškas.

„Naujų gastronominių kultūrų pažinimas, galimybė tobulėti, diskutuoti, ieškoti atsakymų į klausimus – priežastys, kurios motyvuoja mane tęsti bendradarbiavimą ir kurti meniu Lietuvos restoranui. Iš esmės, aš – jūrinės virtuvės šefas, o šiam vakarui su komanda turėjome rengti meniu, kurio pagrindas – šakniavaisiai ir žvėriena. Tai entuziastingai priėmiau kaip Lietuvos man mestą iššūkį, kurį trokštu laimėti“, – sakė šefas Pasquale Palamaro, su Trakuose veikiančiu restoranu bendradarbiaujantis nuo 2016 metų.

Vakaro šeimininkė, restorano direktorė bei bendraturtė Rasa Šnaiderienė šefui ir jo komandai kėlė tikslą – sukurti meniu, kuris kviestų leistis į Lietuvos kulinarinės tapatybės paieškas. Šiuo tikslu italams buvo siunčiami ir su jais detaliai aptariami Lietuvoje tradiciškai naudojamų produktų sąrašai, paplitę bei nuo seno taikomi jų gamybos ir apdorojimo būdai. Susipažinęs su jais, šefas P. Palamaro teigė, jog Lietuvoje populiarios šakninės daržovės jam gerai pažįstamos – jas šefas dažniausiai naudoja grynas. Siekdama atskleisti šių aukščiausios kokybės produktų savybes, šefo komanda vakarienės patiekalams gaminti taip pat pasitelkė modernius virimo ir konservavimo metodus.

„Naujame tūkstantmetyje jau viskas yra išrasta ir visi šefai jau viską išbandė. Šiandien, mano nuomone, jei nori išsiskirti, turi būti kitoks, turi pagarbiai elgtis su pačiais produktais ir žaisti iliuzija, kad klientų atmintyje ši vakarienė liktų kaip viena geriausių, kada ragautų“, – išlydėdamas savo komandą į Lietuvą sakė šefas Palamaro. Jo dešinioji ranka – šefas Tommaso Luongo ir konditeris Aniello Iervolino Gurmanų gildijos nariams ir vakaro garbės svečiams užkandžiui paruošė marinuotą juodąjį karališką ešerį su austrių majonezu ir japoninių ridikų tagliateliais, kaip pirmuosius patiekalus patiekė cannelloni su ėriena ir risotto su burokėliais, foie gras, mėlynojo pelėsio sūriu ir japonišku tunu, kaip antruosius – menkę su agurkais, imbieru, žaliąja citrina, bulvių puta ir upėtakio ikrais bei elnio crepinette su šafranais, kadagio uogomis, gvazdikėliais, saldžiarūgščiais svogūnais ir pinijomis. Desertui šefų iš Italijos komanda pakvietė mėgautis „saldžia srove“ iš grietinėlės, kakavos, kondensuoto pieno, sūdytų žemės riešutų ir mangų tyrės.

Mėgautis šiais ir dar daugiau patiekalų jau vasarį galės visi svečiai. Iš viso šefo Pasquale Palamaro vadovaujama komanda kartu su restorano Trakuose virtuvės meistrais klientų vertinimui pateiks 20 patiekalų meniu ir kvies išsakyti savo nuomone, pasinaudojant specialiu pasiūlymu pirmas dvi vasario savaites. Atsižvelgdamas į klientų nuomonę, „Apvalaus stalo klubas“ suformuos galutinį restorano pavasario meniu, kviečiantį į Lietuvos kulinarinės tapatybės paieškas.

Sekmadienio vakarą į ypatingą kulinarinę kelionę leidosi Gurmanų gildijos nariai ir garbės svečiai. Tarp jų buvo ir Edmundas ir Rasa Jakilaičiai, Nadiežda bei Julius Novickiai, Algirdas Toliatas, Jolanta Mikalajūnienė, Gintaras Furmanavičius, Vytautas Kabašinskas, Šarūnas Birutis, Vaidas ir Virginija Kukarėnai, Gytė Grigonytė ir Karapetas Babajan bei kiti garbingi svečiai.

Vakaro akimirkos - nuotraukų galerijoje:


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Raminta Blažytė | D+

Teismas išskyrė, bet jie – ir vėl kartu: santykių ekspertas įvardijo, kas padeda atleisti net neištikimybę

Jau ne kartą kalbėjome apie tai, kad pastaruoju laikotarpiu pagausėjo skyrybų. Tačiau egzistuoja...

Fausta Leščiauskaitė sureagavo į karštus nūdienos įvykius: pateikė prašymą išbraukti ją iš Bažnyčios bendruomenės sąrašo (691)

Dar visai neseniai žinomas kunigas Algirdas Toliatas skatino pasirašyti dvi peticijas – prieš...

Vien su maudymosi kostiumėliu žiemą įsiamžinusi Inga Stumbrienė karantiną vertina ir teigiamai: reikia išnaudoti esamas galimybes (148)

Savo sekėjus verslininkė Inga Stumbrienė naujomis nuotraukomis nudžiugina išties dažnai –...

Monikai Šalčiūtei – nemalonumai teisme: interneto garsenybei iškelta byla (124)

Socialinių tinklų garsenybei Monikai Šalčiūtei – teisiniai nemalonumai. Vilniaus apylinkės...

Stano pasisakė apie aistras keliančią Stambulo konvenciją: joje yra dvi vietos, kurios išmuša iš vėžių (265)

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu kyla nemažai diskusijų bei susipriešinimų dėl Stambulo...

Top naujienos

Judėjimo ribojimai kursto aistras: gyventojų siunčiama žinutė labai aiški (14)

Trečiadienį Vyriausybei apsisprendus dėl kai kurių karantino režimo švelninimų, judėjimo tarp...

Šiandien investuoti į NT nuomą galima ir jo neįsigyjant: įspėja įvertinti ir galimas rizikas

Ekonomistų teigimu, lietuvių indėliai pernai metais kaip reikiant šoktelėjo. Ką tai reiškia?...

The Economist | D+

Slaptas abortų tinklas Europoje: uždraudus juos Lenkijos moterys ėmė pirkti traukinių bilietus

Pasivaikščioję po bet kurį Lenkijos miestą netikėtose vietose išvysite vis tą patį telefono...

Euro zonos gamyklų kaštai auga didžiausiu tempu per pastarąjį dešimtmetį: dalis bus perkelta pirkėjams (1)

Euro zonos gamintojai praneša apie didžiausią gamybos sąnaudų augimą per kone ištisą...

Keliauti norintys lietuviai tapo COVID-19 testų įkaitais: kainas privačiose laboratorijose vadina lupikavimu, o nemokami testai nepriklauso (641)

Pasaulyje vis garsiau kalbant apie skiepų paso ar imuniteto dokumentų pasiskiepijusiems idėją, jos...

Vytautė Merkytė | D+

Ilgai neviešinta JAV paslaptis: amerikiečių karys spjovė į viską ir dezertyravo į Šiaurės Korėją (3)

Tai – Jungtinių Amerikos Valstijų gėda. Nors ji prasidėjo 1962 metų rugpjūčio 15 dieną, apie...

Atkeliauja šaltesnių orų laikotarpis: temperatūra kris, snigs ir siautės stiprus vėjas (1)

Penktadienio dieną dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, bet ir saulė dažnai pasirodys.

Eurolygoje – visiškas CSKA gvardijos krachas: Stambule pralaimėjo 30 taškų skirtumu „Real“ atsilaikė Sankt Peterburge (58)

Eurolygos 28-asis turas prasidėjo dviejų Rusijos komandų – Maskvos CSKA (18/9) ir Sankt...

Po draudimo rūkyti balkonuose daugiabučiuose kaimynai atviri: jau geriau rūkytų ten (510)

Įstatyme atsivėrė labai nelogiškų spragų: rūkyti savo buto balkone – draudžiama, o štai...

Įspėja dėl grandiozinio italų mafijos plano: bandys susigriebti viską (19)

Nusikalstamos iniciatyvos – lygiai kaip ir teisėtos – nukentėjo nuo ekonominės krizės, kurią...