Filmuke nepažįstami žmonės laukiamajame susiduria su juodaodžiu, kuris naujai sutiktiems žmonėms pasakoja neseniai atvykęs į Lietuvą ir paprašo išversti žinutę, gautą „Facebooke“. Ji parašyta lietuvių kalba, tad jos turinys atvykėliui nesuprantamas.

Žmonių šypsenos dingsta, kai jie garsiai pradeda skaityti tokias juodaodžiui neva skirtas frazes, kaip „beždžionė“, „grįžk į Afriką“ ar „vergas“.

Jautrus lietuvių socialinis eksperimentas su juodaodžiu sudomino ir britus. Didžiosios Britanijos žurnalistai užsikrėtė lietuvių eksperimento su juodaodžiu karštine ir aprašė jį internetiniame puslapyje.

„Rasizmas, mizoginija ir homofobija paplitę internete, kur žmonės gali pasislėpti už kompiuterio ekrano ir klaviatūros, bet šis video iš Lietuvos žmogaus teisių centro rodo, kad viskas įgauna visai kitokią prasmę, kai apie tai kalbama garsiai“, – pastebi britų portalas i100.independent.co.uk.

Tarp 100 aktualiausių dienos naujienų ši žinia buvo skaitomiausių temų 12-tuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)