Nemalonaus incidento nuotraukomis žinoma translytė pasidalijo socialinio tinklo paskyroje. Iškart po to ji Delfi sutiko papasakoti, kas įvyko lemtingąją akimirką.

Pasirodo, Z. Krocaitė visai neseniai persikraustė į Londono užmiestį, kur pradėjo važinėti kalnų dviračiu. Įprastai miesto gatvėmis ji riedėdavo beveik kiekvieną dieną, tačiau šįkart nutarė išbandyti labiau kalnuotas vietoves.

Vis dėlto po 8 kilometrų privažiavusi stačią ji suprato praradusi dviračio kontrolę.

„Tą dieną palikau namus pasivažinėti kalnais ir roads-off stiliumi. Po penkių mylių pasiekiau kalną, kuriuo planavau leistis. Kadangi kalnas buvo status, važiavau itin greitai. Prasisukus dviračio sėdynei praradau kontrolę ir užvažiavus ant duobės – „nuskridau“ nuo dviračio ant asfalto. Priekyje manęs automobiliu važiavusi moteris sustojo ir iškvietė greitąją“, – Delfi komentavo Zofija.

Zofija Krocaitė

Nuvažiavus į ligoninę Zofijai buvo atlikti keli tyrimai, suleisti vaistai, padedantys greičiau gyti žaizdoms. Moteris sužinojo, kad patyrė daugybinius sužalojimus – gilias žaizdas kairiojo pečio pusėje, galvoje, nubrozdinimus ant visos kairiosios kūno dalies ir nugaros, įskilusį šonkaulį.

„Tikra tiesa, kad man iš tiesų pasisekė, jog išvengiau didesnių sužalojimų, nes elgiausi kvailai, jog nedėvėjau šalmo. Todėl, nors ir skaudi, bet man tai bus itin gera pamoka, jog šalmas gali išgelbėti gyvybę“, – kalbėjo Z. Krocaitė.

Pasiteiravus, kaip šiuo metu jaučiasi, ji pasakojo, kad dabar jai kur kas geriau, po truputį sveiksta. Vis tik pirmąją dieną ji visą laiką pragulėjo lovoje ir, nors ir sunkiai sekėsi, bandė užmigti.

„Dėl skausmo negalėjau daug judėti, nes žaizdos šlapiavo, taip pat turėjau aukštą temperatūrą“, – sakė ji.

Zofija Krocaitė

Z. Krocaitė po šio įvykio nori ne tik sau, bet ir kitiems priminti būtinai dėvėti šalmą.

„Taip, dažnai važiuojant dviračiu aš mėgstu adrenaliną, greitį ir jaučiuosi nepažeidžiama, juk važinėju diena iš dienos, keletą metų iš eilės. Tačiau iš tiesų traumos ir avarijos gali nutikti bet kurią akimirką. Šalmas gali būti tas daiktas, kuris išgelbės gyvybę, patekus į avariją“, – Delfi komentavo Zofija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)