Savo įrašu, kuriame papasakojo nutikusią istoriją S. Žvirgždas pasidalijo su Delfi skaitytojais.

„Hipokrato priesaika 11 km aukštyje.

Naktinis skrydis Bankokas-Stambulas. 10 valandų kelionė prasideda snaudimu įsijungus jau matytą „The Revenant“. Trūkčiojantis miegas sėdint ir muistymaisi galiausiai baigiasi stiuardesių pranešimu, kad šiuo metu lėktuvo salone ieškomas gydytojas. Įsijungiu ekraną sėdynėje. Kelionės laiku dabar 4 val. ryto, iki Stambulo liko apie 2 valandos, esame kažkur virš Irano.

Dauguma snaudžia su ausinėmis ir skelbimo nesureikšmina. Po kelių minučių, po nakčiai užtemdytą saloną pradeda greitu žingsniu vaikščioti stiuardesės, garsiai klausdamos ar kas nors iš keleivių beesąs gydytojas.

Apsnūdę keleiviai pradeda dairytis. Sėdžiu 31G, tad veiksmas lėktuvo gale matyti geriau, čia beveik paskutinės eilės. Ant žemės guli vyras, aplink jį tupinėja stiuardesės. Tuo metu eilėje prieš mane stiuardesė kalbasi su ranką pakėlusiu vyru, jis kyla eiti. Iš priekio kita kolegė veda jauną moterį į veiksmo centrą gale.

Economy galiorka subruzda galutinai, kai pamato nešamą didelę dėžę su, tikėtina, defibriliatoriumi. Stiuardesių veide išgąstis ir lengva panika, greitą ėjimą keičia bėgiojimas pirmyn-atgal. Niekas dabar nenorėtų nusileisti artimiausiame Irano oro uoste. Pora drąsiausių turkų turkiškai bando kalbinti stiuardeses, jos neišsiplečia. Įtampą dar padidina nedidelė turbulencija, pilotas uždega saugos diržų ženklą. Ne gi rimtai leisimės Irane?

Viskas tvarkoje, skrendame toliau. Lieka valanda su trupučiu iki skrydžio pabaigos. Keleivių ūpas pakyla, nes tiekiami pusryčiai. Šviesos įsijungia, visi šnabždasi. Žmona pamato gale verkiančią merginą, lietuvis vėliau prasitaria apie žnektelėjimo garsą jam esant WC. 5:50 val., pagaliau leidžiamės Stambule.

Stiuardesė miegančiam keleiviui bando pasakyti, kad nori atsisėsti į ką tik pakelto keleivio-gydytojo vietą prie lango. Įtariu, kad jos spec. vietoje sėdi kažkuris iš gydytojų. Tatuiruotas snaudalius nepagauna kampo, stiuardesė įsakmiu balsu garsiai darsyk mesteli: „I want to sit HERE!“. Ilgšis išvinguriuoja iš 30B, stiuardesė įraudusi klesteli prie lango.

Nusileidus, stiuardas aiškiai 3 kartus liepia niekam nesistoti, nes turi įeiti gydytojai. Du turkų medikai eina galo link, vietoj jų skrydžio didvyriai sugrįžta į savo vietas pasiimti daiktų. Tatuiruoto ilgšio kaimynas trumpam sėdasi į 30A, o jauna mergina nueina tolyn. Per galines duris specialiu keltuvu iškeliamas sunegalavęs keleivis.

Išlipant – šaltas stiuardesių „thank you, goodbye“, o iš žandų raudonio gali suprasti, kurios valdė situacija lėktuvo gale.

Bravo hipokrato priesaiką davusiems gydytojams, kurie, neabejoju, prisidėjo prie žmogaus likimo. O stiuardesėms reiktų pakartoti panikos veide valdymo kursus. Nuotrauka iš antro skrydžio ISL-VNO“, – rašė S. Žvirgždas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją