Auksinė "L+" era

L. Adomaitis muzikuoja nuo šešerių metų. Tačiau sceninę karjerą jis pradėjo skaičiuoti nuo kultinės grupės „L+“ debiutinio albumo „Pasilik“ išleidimo (1997 m.). 1995 metais debiutavusi ketveriukė po poros metų parklupdė po kojomis Lietuvos muzikinį pasaulį su hitu „Ar tu ją matei?“.

„Pastaroji daina gimė tada, kai jai ir reikėjo gimti, - įsitikinęs L. Adomaitis. - Kokiai merginai ji buvo dedikuota? Tai, kurios niekas nematė ir kuri yra tobula. Labi džiaugiuosi, kad klipe vaidino manekenė Ugnė Andrikonytė, gražiai nuspalvinusi muzikinį pasakojimą. Šį vaizdo klipą malonu žiūrėti ir šiandien.“

Įdomu tai, kad „L+“ su Linu Adomaičiu, Ieva Vaznelyte, Audrone Kancyte, Pauliumi Škelevu, o vėliau ir prisijungusia Inga Jankauskaite, tapo R'n'B muzikos pradininkais Lietuvoje. „Tuo metu „ant bangos“ buvo euro „beatas“ su go go šokėjais, tačiau mes nusprendėme išsiskirti ir groti tai, kas patinka“, - DELFI savo prisiminimais dalinosi Linas.

Dainininkas neslepia, kad pačioje veiklos pradžioje naują muzikos vėją atnešę „L+“ įrašų kompanijų buvo ignoruojami. „Radijo stotys buvo pirmosios, kurios padėjo žengti pirmuosius žingsnius ir mumis patikėjo. Nes leidybinės firmos maivėsi, atsisakė išleisti mūsų dainas - kai kurios neigiamą atsakymą davė netgi nepaklausius įrašų. Iki šiol esu dėkingas Modestui iš „Mega Records“, kuris nepabijojo surizikuoti. Bet kai per porą mėnesių pardavėme 25 tūkst., albumo kopijų, visos leidybinės firmos, pradžioje atsukusios nugaras, siūlė labai gerus sandorius.“

Iki 2000-ųjų metų gyvavę „L+“ sumušė visus populiarumo rekordus. „Patyrėme išties daug gražių ir linksmų akimirkų, - sako Linas. - Tačiau vieną dieną atėjo laikas, kai pradėjo keistis mūsų požiūris. Merginos pasinėrė į klasikinę muziką – pradėjo dainuoti operoje. Tačiau savo epochą mes baigėme labai sėkmingai – surengėme 50 koncertų turą per Lietuvą. Paskutinį kelis mėnesius trukusio turo koncertą atlikome pirmąją 2000 metų naktį. Koncerte dainavome su maestro Stasiu Povilaičiu. Tai buvo labai gražus pasirodymas, vainikavęs „L+“ grupės erą“.

Gyvenimo pamokos festivaliuose

Kitas etapas L. Adomaičio muzikinėje veikloje - festivalių era. Dalyvavimas įvairiuose užsienio konkursuose atlikėjas gerokai praplėtė muzikinį suvokimą bei įgijo profesinės patirties.

„Tuomet pradėjau žvelgti į dainavimą visiškai kitaip. Įgijau daug patirties, pelniau nemažai tarptautinių prizų. Atstovavau Lietuvai Baltarusijos, Ukrainos, Maltos, Čekijos festivaliuose. Bene labiausiai įsiminė festivalis Maltoje, kur laimėjau pagrindinį prizą. Tada nusprendžiau neskubėti grįžti namo ir ten dar šiek tiek pasilikti, - prisimena jis. - Tada pirmą kartą pajutau, ką reiškia pasilikti vienam ir paklaidžioti su kuprine ant pečių. Galima sakyti, kad Maltoje ir užsikrėčiau kelionių aistra. Beveik visus laimėtus pinigus paleidau vėjais, bet dabar aš turiu didžiulį turtą – prisiminimus.“

Į sceną įžengia Linas ir Simona

„Po to atėjo „UAB Music“ veiklos era. Kolektyvą mes pradėjome su Aurelijumi Morlencu. Kūrėme tai, kas mane vežė nuo pat pradžios – funk'ą. Kaip tik tuo pat metu su Simona įrašėme dainą „What's happened to your love?“ ir atidavėme ją į Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką. Laimėjome teisę atstovauti Lietuvai. Prasidėjo Lino ir Simonos duetas, kuris gyvavo nuo 2004 iki 2007 metų“, - sklaidydamas nuotraukas pasakojo Linas.

„Eurovizijoje“ susidraugavome su Ruslana. Nors, tiesą sakant, tai buvo kur kas daugiau nei paprasta bičiulystė, - neslepia L. Adomaitis. - Per Ukrainos Nepriklausomybės šventę Ruslana su prodiuseriais suorganizavo 40 minučių pasirodymą tiesioginiame eteryje prieš 50 tūkst., žmonių minią. Kitą dieną gatvėse žmonės iš mūsų jau prašė autografų kaip iš Lino ir Simonos. Lygiai taip pat mes padėjome suorganizuoti jos koncertą Lietuvoje. Ruslana sutiko čia atvažiuoti ir be jokio honoraro surengti pasirodymą „Išsipildymo akcijos“ renginyje“.

Visus tuos metus, anot atlikėjo, jiedu turėjo nuostabų laiką, daug koncertavo. Duetui atsivėrė tarptautinė scena. Jiedu apkeliavo Ukrainą, Maltą, Graikiją, Latviją, Kiprą. „Muzikinis etapas su Simona buvo žiauriai sėkmingas. Išleidome albumą „I Love You“. Iš 12-kos dainų net 7 tapo numeriu vienas radijo stočių topuose. Drauge įrašėme tokius duetus su krepšininku Tanoka Beardu ir Hokšila, kurie iki šiol skamba radijo eteryje“, - džiaugiasi atlikėjas.

Įkvepiantis kelionių pasaulis

Po Lino ir Simonos L. Adomaičio gyvenime prasidėjo kelionių etapas. Kelioms savaitėms ar netgi mėnesiams jis keliavo po pasaulį. Ir, žinoma, kūrė. „Nuostabu kurti muziką Tailande važiuojant traukiniu ar sėdint ant kranto viduryje Karibų, - neslepia jis. - pavyzdžiui, dainą „Pasaulis gražus“ su Hokšila sukūrėme sėdėdami su savo moterimis prie laužo ir diskutuodami apie skustagalvių ir "fifų" meilės peripetijas.“

Beje, prakalbus apie moteris - šalia Lino scenoje visada būdavo pačios gražiausios ir balsingiausios dailiosios lyties atstovės. Prakalbus šia tema Linas į viską linkęs žiūrėti juokiasi.

"Tai yra pastebėjęs net ir Tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz” įkūrėjas ir meno vadovas Jonas Jučas. Dėl to jis man ne kartą yra papriekaištavęs, - juokiasi jis. - Kodėl taip yra, nežinau, bet mane iš tiesų visada supo pačios gražiausios moterys".

„Jaučiu labai didžiulę pagarbą kiekvienam žmogui, lydėjusiam mane kiekviename muzikinio gyvenimo žingsnyje. Ir visi jie bus šį antradienį, 15-ąjame gimtadienyje. Tačiau geriausias laikas yra esamasis – dabar aš gyvenu patį nuostabiausią ir sėkmingiausią savo gyvenimo tarpsnį“, - nusispjauna ir tris kartus į medį padaužo Linas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)