„Yra linija, kuri čia jau peržengiama, – sakė 48 metų Toddo Kozelio, buvusio „Gulf Keystone Petroleum“ generalinio direktoriaus, advokatas Harrisas Coganas. Teisininkas turėjo omenyje laišką, kurį T. Kozelio buvusi žmona 47 metų Ashley Kozel nusiuntė vienam Manheteno medikui, gydančiam jo naująją 29 metų nuotaką Ingą Kozel.

Laiške nurodoma gydytojui nepriimti jokių mokėjimų iš T. Kozelio, nes teismas nurodė įšaldyti jo turtą. „Tai puldinėjimo kampanija“,– pirmadienį Manheteno Aukščiausiame teisme sakė H. Coganas.

Jo kolegė Marilyn Chinitz sukritikavo buvusios ponios Kozel „siaubingą taktiką“. „Niekada nesu girdėjusi, kad moteris eitų taip toli, bandydama surinkti pinigus. Trukdyti moteriai, siekiančiai medicininio gydymo, yra nepadoru ir traumuoja“, – įsitikinusi M. Chinitz.

Ashley Kozel advokatas Kevinas Fritzas pareiškė, kad mokėjimai buvo atliekami T. Kozelio kreditine kortele. Kaip K. Fritzas sakė leidiniui „The Post“, šie mokėjimai siekė „dešimtis tūkstančių dolerių“.

T. Kozelis tvirtino neturintis pinigų sumokėti savo buvusiai žmonai to, ką vis dar yra skolingas, nors Ingą apipylė prabangiomis dovanomis ir kelionėmis, įskaitant automobilį „Bentley“ ir 9 tūkstančius dolerių (per 8 tūkstančius eurų) atsiėjusią viešnagę Prancūzijos sostinėje esančiame viešbutyje „The Bristol Paris“.

„Yra būdas sustabdyti visus šiuos reikalavimus“, - sakė teisėja Lucy Billings, T. Kozelio advokatams pareikšdama, kad jų klientas paprasčiausiai gali sumokėti likusius 34 mln. dolerių.

Šią sumą ji pavadino „lašu kibire“, palyginus su 130 mln. dolerių, kuriuos jis jau yra sumokėjęs savo buvusiai žmonai.

Likusi skola susidarė po to, kai buvo uždelsta perduoti buvusiai sutuoktinei naftos įmonės akcijas, kurioms nuvertėjus, A. Kozel prarado 34 mln. dolerių.

H. Coganas ir M. Chinitz taip pat teigė, kad Ashley pasamdė pistoletu ginkluotus teismo pasiuntinius, turėjusius įbauginti Ingą.

Kovo 23 dieną „du vyrai parodė ginklą ir mėgino įteikti Ingai vieną voką“, teigiama teismo dokumentuose.

M. Chinitz sakė, kad Inga buvo ką tik grįžusi namo iš klinikos, kai vienas iš vyrų „uždėjo ranką ant savo šautuvo ir grasinančiu tonu pareiškė: „Paimk dokumentus, paimk dokumentus“.

Ashley advokatas Jeffrey Fisheris tikino, kad „niekada nebuvo mojuojami ar rodomi kokie nors ginklai“. Jis sakė, kad šie teismo pasiuntiniai yra „kompetentingi buvę Niujorko žmogžudysčių skyriaus detektyvai“.

„Tai buvo padaryta visiškai tinkamai ir profesionaliai“, - sakė J. Fisheris.

L. Billings nurodė šalims išspręsti savo ginčą.

T. Kozelis apskundė 34 mln. dolerių skolą Floridoje, kur buvę sutuoktiniai gyveno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)