Šįkart, praėjus pusmečiui, Indrė nusprendė papasakoti apie ligos pradžią – tuo metu garsi moteris nė nenutuokė, koks ilgas ir sudėtingas gydymo kelias ir kokia skaudi diagnozė jos laukia. Šiandien, kai influencerė kraujo vėžį jau yra įveikusi ir kasdien jaučiasi vis geriau, ji su sekėjais ir Delfi skaitytojais nutarė pasidalinti tuo, kaip viskas prasidėjo ir ką lėmė šeimos gydytojos aplaidumas.

„Gyvenu Druskininkuose, tad mano šeimos gydytoja taip pat iš čia. Gydžiausi šeimos klinikoje. Atskleisti pavardę nematau prasmės – druskininkiečiai, manau, ir taip žino, – kalbėjo Indrė. – Manau, kad dabar visi galime tik pasimokyti iš šios situacijos – tiek mano buvusi šeimos daktarė, tiek aš pati, tiek ir jūs visi. Pagrindinis patarimas – neužsiimkite savigyda, jeigu jaučiate kažkokius simptomus, negalavimus. Būtinai važiuokite pas gydytojus, nedarykite taip, kaip aš. Nelaukit, kol kosulys praeis savaime. O nuvažiavę pas šeimos gydytojus neleiskite, kad jus gydytų spėliodami, kokia yra liga ir dar be jokių tyrimų. Reikalaukite tyrimų, net jeigu jų ir nenori skirti. Pakovokite už save – aš nepakovojau ir pasitikėjau savo šeimos gydytoja.“

Pasak vienos garsiausių nuomonės formuotojų Lietuvoje, viskas prasidėjo tuomet, kai jiedu su vyru Liudu grįžo iš Paryžiaus. Buvo gana vėsu, tačiau Indrė, norėdama gražesnių kadrų, fotografavosi mažai apsirengusi. Kaip tikino I. Burlinskaitė, dauguma influencerių žino tą jausmą, kuomet fotosesijos metu nejaučia nei alkio, nei šalčio – jie pasirengę viską padaryti dėl gero kadro.

„Kai grįžome į Lietuvą, jaučiausi serganti. Buvau peršalusi ir kosėjau. Po kurio laiko kosulys lyg ir aprimo, tačiau paskui vėl atsirado. Jis buvo gana stiprus – priminė bronchitą, plaučių uždegimą. Vyro paraginta nuvažiavau pas šeimos gydytoją. Prie to pačio pasiskundžiau ir apie širdies dieglius, kuriuos jaučiau retokai, maždaug kas mėnesį, bet jie būdavo labai stiprūs. Jeigu vairuočiau automobilį ir man tai atsitiktų, galėčiau padaryti avariją. Būdavo toks jausmas, tarsi tau įduria į širdį – sustingdavau, bijodavau pajudėti, atrodydavo, kad kažkas plyš viduje. Visa tai papasakojau savo šeimos gydytojai. Ji su savo aparačiuku paklausė krūtinę, nugarą – pasakė, kad greičiausiai tai refliuksas. Klausė, ar nepradėjau valgyti daugiau vaisių. Patvirtinau, kad kaip tik ėmiau gerti apelsinų sultis. Tai patarė nebegerti sulčių, nusipirkti kažkokių bulvių, vaistų nuo refliukso. Sakė, kad tuos vaistus turiu gerti dvi savaites, – didžiulei savo sekėjų auditorijai pasakojo Indrė. – O dėl širdies dieglių pasakė, kad dažnai ateina jaunos mergaitės, skundžiasi, kad joms skauda širdį – pasak jos, iš tikrųjų skauda visai ne širdį, taip tik atrodo. Patarė padaryti tam tikrus pratimus, pakvėpuoti, patikino, kad praeis. Širdis neva gerai plaka, plaučiuose ji irgi nieko negirdėjo. Tad padariau, kaip sakė ji – dvi savaites gydžiausi tais vaistais.“

Tačiau vaistai nepadėjo, o per dvi savaites gydymosi kosulys pasidarė nepakeliamas. Indrė pasakojo, kad kartais kosėdavo ir 20 minučių be perstojo.

„Būdavo jausmas, kad iškosėsiu viską – iki apsivėmimo. Kitas dalykas – ėmiau pro truputį dusti. Nesugebėdavau 15 sekundžių be sustojimo iškalbėti. Po dviejų savaičių grįžau pas gydytoją ir sakiau, kad man yra labai blogai. Pasakiau, kad dūstu, o kosulys – nepakeliamas. Supratau, kad tai tikrai ne refliuksas. Ji man pamatavo temperatūrą – buvo normali. Realiai aš gydytoją įtikinėjau, kad labai blogai jaučiuosi ir kad tai nėra refliuksas. Sutiko dėl viso pikto padaryti plaučių nuotrauką – išrašė siuntimą. Prisimenu kaip dabar – plaučių nuotrauką pasidariau ketvirtadienį, paklausiau, kada bus atsakymas. Man pasakė, kad atsakymas bus kitą dieną. Tačiau kitą dieną nesulaukiau skambučio, nusprendžiau skambinti pati. Skambinau visą dieną – klinika ragelio nekėlė. Galvojau, kad tuomet viskas gerai. Pirmadienį skambučio taip pat nesulaukiau, tad nuvažiavau į tą kliniką. Gydytoja išsitraukė plaučių nuotrauką, kur buvo parašyta, jog matosi kažkoks šešėlis ir yra įtarimas, kad išsiplėtusi širdies aorta. Ji patikino, kad jeigu taip iš tiesų yra, tai ganėtinai pavojinga, nes ta aorta gali bet kuriuo metu plyšti ir jeigu taip atsitiktų, įvyktų staigi mirtis. Ji mane taip išgąsdino ir išrašė siuntimą pas kraujagyslių daktarą.“

I. Burlinskaitė iškart paskambino savo mamai pasiguosti, o ši operatyviai ėmėsi veiksmų – išsiaiškino, kad tokiu atveju reikėtų eiti ne pas kraujagyslių, o pas širdies gydytoją.

„Vėl paskambinau savo šeimos daktarei, tačiau ji ir toliau buvo įsitikinusi, kad man reikia pas kraujagyslių gydytoją. Na ką, po savaitės nuvykome į Vilnių pas kraujagyslių gydytoją, o jis žiūri į tą siuntimą ir sako – jus ne čia atsiuntė, jums reikia pas širdies gydytoją. Bet ačiū jam, kad neliko abejingas šioje situacijoje. Jis gal ir negalėjo išrašyti siuntimo pasidaryti kompiuterinę tomografiją, tačiau pamatė, kad situacija yra rimta. Patikino, kad labai keista, kad jaunam žmogui būtų išsiplėtusi širdies aorta – jis man išrašė tą siuntimą. Kol laukėme eilės atlikti kompiuterinę tomografiją, aš lipdama laiptais jau vos prakvėpuodavau, – pasakojo šiuo metu jau pasveikusi influencerė. – Tuomet jau pikta nuvažiavau pas savo šeimos gydytoją ir pasakiau, kad ji mane nusiuntė ne ten, kur reikėjo, kad man vis blogėja. Taip pat gana piktai pareikalavau siuntimų pas visus įmanomus gydytojus – nuo skrandžio iki širdies. Pati išsigandusi ji išrašė man siuntimus, bet jau buvo vėlu – pasidariusi kompiuterinę tomografiją pamačiau diagnozę, kad aptiktas 8 centimetrų navikas.“

Indrė tikino, kad netikslingas gydymas užtruko apie mėnesį – tuo metu liga stipriai progresavo. Kiek vėliau žinoma moteris pridūrė, kad nors šiuo metu jau yra pakeitusi šeimos gydytoją, iš buvusios jokio atsiprašymo ar apgailestavimo taip ir nesulaukė.

„Noriu pridurti, kad ne visi gydytojai yra abejingi. Toli gražu! Prisiminkite mano didvyrius, kurie mane išgelbėjo. Jiems liksiu amžinai dėkinga“, – rašė Indrė.

Delfi primena, kad šių metų rugpjūčio 21 dieną Indrė pasidalijo džiugiomis naujienomis. Žinoma moteris teigė, kad 8 cm auglys jos krūtinėje ir visos metastazės jau yra įveiktos.

„Sapnavau baisų sapną iš kurio norėjau pabusti.

Ši vasara man pati geriausia. Patyrusi daugybę skirtingų jausmų, vieną karštą rugpjūčio dieną, pajutau gražiausią jausmą, apie kurį tiek svajojau – laisvę!

Laisvę savo krūtinėje, kur, jau rodos, drugeliai plazda.

Laisvę savo stiprybei – po truputį statau kojas tvirtesniu žingsniu ir rankų pirštai diena iš dienos baigia tirpti.

Esu laisva vėl grįžti į save ir užauginti plaukus, kokius tik noriu! Ir būti, kokia tik noriu!

Rieda ašaros žiūrint nuotraukas, nes iš to sapno aš pabudau… Nebuvo viskas tik žiaurus košmaras, sąlyginai – meilės istorija ir truputį dovana.

Iš manęs atėmė daug – jėgų, sveikatos, moteriškumo, pačios manęs. Bet atradau dar daugiau – didžiausią meilės jausmą, kokį tik kada pažinojau, stiprybę ir drąsa. Pati netikėjau, kiek jos turiu.

Po 4 chemoterapijų pilna remisija pasiekta.

8 cm auglys mano krūtinėje ir visos metastazės įveiktos. Gydymas nutrauktas. Jokių vaistų, jokių chemoterapijų.

Tiesiog nežinau, kur pasidėti!“ – socialiniuose tinkluose džiugia naujiena pasidalijo I. Burlinskaitė.


O pavasarį I. Burlinskaitė sekėjams pranešė skaudžią žinią – moteriai diagnozuotas kraujo vėžys. Apie tai ji prabilo asmeninėje „Instagram“ paskyroje.

„Labas visiems, kas mane sekate ir laukiate naujienų iš manęs. Šiandien po truputį kraunamės daiktus. Ačiū Dievui, su manimi kartu važiuos Liudas. Važiuosim į Kauno klinikas, kur man bus atlikti tyrimai. Iš esmės diagnozė man yra aiški ir daktaras man patvirtino ir kaip aš norėčiau, niekas nepasikeis.

Iš tiesų mes girdime apie įvairias nelaime, baisias tragedijas, ligas, tai mintys natūraliai blokuoja nuo to, kad tau taip negali būti, taip niekada neatsitiks niekada. Aš galvojau, kad man taip niekada neatsitiks. Ir šita žinia man buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Man yra diagnozuotas kraujo vėžys, piktybinis navikas tarpuplautyje, kuris yra net 8 centimetrų dydžio. Jis išplitęs, kiek jis išplitęs, sužinosim artimiausiu metu po rytojaus detalaus tyrimo. Teisybei, turėjau savaitę laiko prie to pratinti, nes pirminė diagnozė buvo gauta prieš savaitę laiko po tomografijos atsakymo.

Dabar prisimenu, aš tvarkiausi nagus pas savo Jurgą ir paskaičiau e.sveikata.lt, kad man rastas navikas, tai tą akimirką galvojau nualpsiu. Paskui po truputį stengiausi priimti šitą mintį į save, nes kitaip nebus, nes tiesiog atsirado ir man nieko nebelieka, kaip stoti į kovą ir nugalėti.

Kol kas nežinau, koks bus taikytas man gydymas, bet ta kelionė prasidės jau penktadienį, mane guldys į ligoninę. Dar savo kelio nežinau, bet įsivaizduoju, kad manęs laukia visko daug. Ir visą laiką svarbiausia, kad artimas žmogus šalia“, – papasakojo I. Burlinskaitė.

Savo patirtį Indrė trumpai papasakojo socialiniuose tinkluose, informacija sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Truputėlį liūdnesnė nuotaika, daugiau negatyvių minčių. Toliau esu ligoninėje, ligonis esu aš, o vyras yra mano palaikymo komanda. Jis šiuo metu man suteikia labai daug stiprybės, vilties jėgų, – pasakojo Indrė. – Kodėl čia esu? Nežinau tikslios diagnozės, šiuo metu vyksta tyrimas. Bet planuoju būti atvira šia tema. Bet yra baisu, širdelė daužosi.“

Indrė prisipažino, kad jai buvo atlikta daugybė tyrimų, tačiau galutinės diagnozės ji tuo metu neišgirdo.

„Ilgą laiką kosėjau, mane dusino. Padarė tamogramą, įtarė išsiplėtusią širdies aortą, tačiau gavus atsakymą paaiškėjo, kad mano plaučiuose yra nemažas darinys. Buvo skubiai atlikta daugybė tyrimų, tarp jų ir biopsija, būtent jos atsakymų šiuo metu ir laukiu, kad būtų galima išsiaiškinti, kas tai per darinys ir ką būtų galima daryti dabar. Tai mano situacija bloga, bet yra ir gerų dalykų“, – kalbėjo ligoninėje tuo metu buvusi I. Burlinskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)