„Stand-up“ komedija – laisva, tiesmuka ir be jokių kaukių

E. Jasaitis džiaugiasi, kad „stand-up“ komedijos žanras pastaraisiais metais Lietuvoje sulaukia itin daug populiarumo, o dažnai rengiami „atviro mikrofono“ formato vakarai padeda atrasti naujus komedijos talentus.

„Šis žanras yra labai artimas ir lengvai suprantamas publikai, nes čia viskas pastatyta ant familiarumo“, – spaudos pranešime tikina Evaldas.

Pasak jo, žiūrovui patinka, kai su juo artistas bendrauja nesivaržant, tiesiogiai ir be jokių kaukių.

„Tam, kad būtum sėkmingas šioje srityje – svarbiausia turėti, ką pasakyti ir būti tikram. Tiesa, be kūrybiškumo, charizmos ir ambicijų toli nenueisi“, – įsitikinęs komikas.

E. Jasaičio nuomone, lietuviškajai „stand-up“ komedijai tvirtus pamatus paklojo „Humoro klubas“.

„Mūsų karta augo žiūrėdami šį naują žanrą per televiziją. O kai užaugom ir nusprendėm išbandyti standupą patys – mūsų atėjo daug, ir atėjome vienu metu“, – apie unikalaus komedijos žanro pradžią Lietuvoje pasakoja komikas.

Vaikinas neslepia, kad pirmieji pasirodymai „atviro mikrofono“ vakaruose buvo sunkūs.

„Iš karto norėjau būti geras komikas. Buvau įsitikinęs, kad arba turi talentą – arba neturi. Tačiau vedamas per pasirodymus apimančio adrenalino, noro būti tarp žmonių ir juos juokinti, pradėjau mokytis iš savo nesėkmių ir dirbti“, – sako E. Jasaitis.

Pasak Evaldo, impulsą sėkmingai karjeros pradžiai komedijos srityje neabejotinai davė humoristas bei visuomenininkas Olegas Šurajevas – jis gana anksti įvertino jaunojo komiko talentą ir pakvietė dirbti kartu. O nepraleisdamas nė vieno „atviro mikrofono vakaro“ bei apšildydamas Olegą jo pasirodymų metu, Evaldas stipriai patobulėjo, „prikaupė“ juokelių ir parašė pirmąją savo komedijos programą.

„Kartu su Olegu suorganizavome ir mano pirmąjį turą keliuose Lietuvos miestuose. Deja, su paskutiniu pasirodymu prasidėjo karas Ukrainoje, todėl kuriam laikui atidėjome komediją į šoną ir su kolega stengėmės padėti viskuo, kuo galim“, – dalijasi E. Jasaitis.

Programa „Svajonių jaunikis“ – kovos su savimi vaisius

Komedijos programos rašymas – gana chaotiškas procesas.

„Mano komedijoje dominuoja turinys apie mane patį, mano santykius ir bandymą suprasti, kur yra mano vieta“, – teigia „stand-up“ komedijos atstovas.

„Nuoširdžiai, sunku pasakyti, kaip susiklijuoja nauja programa. Kartais atrodo, kad ji atsiranda iš niekur. Rašai, galvoji apie gyvenimą, kovoji su savimi ir aplinka, o tada, pervertus lapus pamatai, kad jie pilni įdomių minčių. Vėliau eini į „atviro mikrofono“ vakarus, pabandai vieną mintį, kitą, kol atrandi programos stuburą“, – apie kūrybinį procesą pasakoja Evaldas.

„Po sėkmingo „Tobulas tėvas“ „stand-up“ turo, susitaupiau pinigų ir sugebėjau pasipiršti. Dabar, likęs be pinigų ir šiek tiek abejodamas savo pasirinkimais, išsiruošiu į paskutinį turą kaip laisvas, jaunas ir civilinės metrikacijos saitų neapribotas vyras“ – taip Evaldas Jasaitis pristato savo naujausią „stand-up“ komedijos programą „Svajonių jaunikis“.

Komikas pabrėžia, jog sužadėtuvės padėjo parašyti naują programą ne todėl, kad joje bus juokaujama apie klaupimąsi ant kelio.

„Iki pasipiršdamas labai daug galvojau, bijojau ir laukiau. Tad turėjau nemažai laiko įvertinti save – kaip vyrą ir kaip draugą. Žinoma, nuo šios „analizės“ neišsisuko ir mano sužadėtinė, kuriai aš skolingas už pusę savo programų ir sėkmės karjeroje“, – teigia E. Jasaitis.

„Šioje programoje galite pamatyti jauno vyro baimes, bandymus suprasti moterį, šiek tiek kritikos tuštybėms ir besaikiam vartojimui. O jei rimtai, tai bus daug juoko ir kvailysčių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją