Šiemet pagrindines lenktynes pirmąkart laimėjo moteris – Michelle Payne su žirgu Prince of Penzance. Laimėtojai gavo ne tik didžiulę prestižinę taurę, bet ir įspūdingą sumą pinigų – 6,2 mln. Australijos dolerių (4 mln. eurų).

Pasak verslininko, kuris šiame prestižiniame renginyje lankosi jau ne pirmą kartą, dabar visa Australijos spauda mirga antraštėmis apie tai, jog šių metų lenktynės įeis į istoriją: vyrišku laikomame sporte moteriai iškovoti pergalę – išties didelis įvykis.

„Tai – tikra sėkmės istorija. Michelle laimėjo ne tik pinigus bei taurę, bet ir garbę ir pripažinimą“, – sako Ž. Grigaitis.

Tačiau džiaugsmo nebuvo matyti tų veiduose, kurie netikėjo moters pergale ir didžiules sumas statė už kitus varžybų dalyvius.

„Australai labai mėgsta lažybas ir jose stato nežmoniškai didelius pinigus. Tačiau toks tas žaidimas – yra laimėtojų, yra ir pralaimėjusių. Intriguojančią kovą dėl pergalės stebėjo pasaulinės žvaigždės bei karališkosios šeimos nariai. Supratusieji, kad pralošė, savo liūdesį plovė prabangiais gėrimais“, – pasakoja verslininkas.

Tačiau madingos žirgų lenktynės virto madingomis maudynėmis, nes Melburne prasidėjo tropinis pavasarinis lietus. Kentėjo brangūs batai, įmantrios skrybėlaitės ir dizainerių kurti kostiumai bei suknelės.

„Labai gaila žirgų ir komandų, kurios visus metus ruošėsi, tačiau buvo išmaudytos lietaus. Lenktynės vyksta nuo 1861 metų, tačiau, man atrodo, taip blogai dar niekada nebuvo“, – įspūdžiais dalijasi Ž. Grigaitis.

Nuotraukų albume – lenktynių svečiai bei akimirkos:

O čia – kita, ne tokia spindinti prestižinių lenktynių pusė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)