Vyriausybinė organizacija, reguliuojanti Kazachstano interneto svetainių su domenu ".kz" veiklą, antradienį patvirtino, kad panaikino prieigą prie S.B.Coheno tinklalapio.

"Taip pasielgėme, kad jis negalėtų juodinti Kazachstano domenui ".kz" priklausančiuose tinklalapiuose, - sakė Kazachstano IT kompanijų asociacijos prezidentas Nurlanas Isinas. - Jis gali eiti ir daryti ką tik nori kituose domenuose".

Pasak N.Isino, "www.borat.kz" pažeidė naujas taisykles, galiojančias visiems ".kz" tinklalapiams, nes naudojosi dviem kompiuterių serveriais ir užregistravo klaidingas savo administratorių pavardes.

Praėjusį mėnesį S.B.Coheno vaidinamas Boratas Lisabonoje vedė MTV Europos muzikos apdovanojimų renginį, kurio metu teigė, kad jo žmona negalėjo išvykti iš Kazachstano, nes yra moteris, ir sakė, kad šioje šalyje dėl smagumo šaudomi šunys.

Vėliau Kazachstano užsienio reikalų ministerija pareiškė negalinti atmesti galimybės, kad S.B.Cohenas vykdo "politinį užsakymą" teršti jų šalies vardą ir pagrasino paduoti jį į teismą.

Žydų kilmės S.B.Cohenas savo tinklalapyje Borato lūpomis atsakė "neturįs ryšių su ponu Cohenu ir visiškai palaikąs savo vyriausybės sprendimą iškelti bylą tam žydui".

Tipišku savo stiliumi jis pridūrė: "Pramonės kapitone, kviečiu jus atvykti į Kazachstaną, kur yra nepakartojamų gamtinių išteklių, sunkaus darbo nebijančios darbo jėgos ir švariausių prostitučių visoje Centrinėje Azijoje".

Boratas yra vienas iš personažų, kuriuos S.B.Cohenas vaidina savo televizijos šou. Jis dar įkūnija reperį Ali G., kuriuo parodijuoja Didžiosios Britanijos gatvės nusikaltėlių kultūrą, ir Bruno, homoseksualų Austrijos madų šou vedėją.

Šiuo metu S.B.Cohenas taip pat kuria pilnametražį filmą "Boratas" ("Borat: The Movie").

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją