„Buvo toks periodas, kai neragaudavau nė lašo alkoholio, – kalbėjo D. Montvydas. – Alkoholis man visuomet asocijavosi su girtumu ir smurtu, nes užaugau tokioje aplinkoje. Užaugau tokiame rajone, kur alkoholis liedavosi kone upeliais. Nereikdavo net eiti toli nuo namų, užtekdavo kaiminystės.“

D. Montvydo vaikystė ir jaunystė prabėgo netoli Savanorių prospekto, Vilniuje. Čia jis lankė Gerosios vilties vidurinę mokyklą, kurioje ne tik aktyviai sportavo, bet ir pradėjo muzikinio kelio užuomazgas – po pamokų ar laisvu tarp jų metu užsidarydavo aktų salėje ir skambindavo fortepijonu.

Donatas Montvydas
Užaugau tokiame rajone, kur alkoholis liedavosi kone upeliais.

Tačiau dainininkas neslepia, kad žino daugelį žmonių, kuriuos tas blogas pavyzdys paveikė labai negatyviai. „O mano tėtis buvo tos kitos pusės pavyzdys. Jis visada buvo prieš alkoholį ir narkotikus. Ir aš tai pasirinkau“, – pasakojo pašnekovas.

Donatas Monvydas

Dalydamasis prisiminimais Donatas pabrėžė, kad anksčiau neregaudavo nė lašo alkoholio dėl to, kad tai tiesiog jam keldavo pyktį. „Dabar tą savo vaikystę jau paleidau, nebepykstu, nors nevartoju, – šyptelėjo D. Montvydas. – Bet mes turime tradicijų. Pavyzdžiui su šeima kartais paragaujame to vadinamo nektaro ar kokio simboliško šampano. Tad negaliu pasakyti, kad visiškai nevartoju, tačiau mano požiūris į alkoholį yra kitoks.“

Prie projekto „Nebūk alkoholio vergas“ prisijungęs atilkėjas juokėsi, kad gauna daugybę pasiūlymų prisijungti prie įvairiausių projektų bei akcijų, todėl išsirinkti, kur dalyvauti, yra be galo sunku. „Atrodo, kad vos ne kas trečią dieną kažkas su manimi susisiekia, tačiau tai „suvalgo“ labai daug laiko, o atsirinkti labai sunku, – kalbėjo pašnekovas. – Tačiau jaučiu, kad alkoholis kažkaip tiesiogiai su manimi susijęs. Turiu daugybę negerų prisiminimų.“

Donatas pabrėžė, kad anksčiau neregaudavo nė lašo alkoholio dėl to, kad tai tiesiog jam keldavo pyktį.

Anot Donato, daugeliui jaunų žmonių alkoholis tapo viena iš atsipalaidavimo priemonių: „Yra ir daug kūrėjų, kurie atsipalaiduoja tokiais būdais, tačiau aš žinau, kad tą atsipalaidavimą galima pasiekti ir kitaip. Juk net nuėjus į diskoteką galima pagurkšnoti gėrimą, tačiau nebūtina griebtis alkoholio ir prisigeri iki žemės graibymo.“

Gegužę grandioziniame „Eurovizijos“ konkurse dalyvavęs D. Montvydas pergalę šventė valgydamas ledus, o ne keldamas putojančio gėrimo taurę. Vis dėlto pasidomėjus, ar dažnai alkoholinio gėrimo taurę jo rankoje keičia ledai, jis nusijuokė, kad tie ledai yra dainininkų atsipalaidavimo simbolis. „Kai jau būni atlikęs savo pasirodymus, kai nieko nebebijai, tik tada gali jais mėgautis“, – šyptelėjo Donatas ir nuskubėjo į grimerės kėdę.

Donatas Monvydas

Projekto „Nebūk alkoholio vergu“ koordinatorė Aistė Žilinskienė DELFI pasakojo, kad tai ne pirmoji akcija prieš alkoholį. Šįmetinėje akcijoje dalyvauja ne tik D. Montvydas, bet ir krepšininkas Antanas Kavaliauskas.

Abu vaikinai pasirinkti ne asitiktinai. Jie – kone garsiausios žvaigždės jaunimo tarpe, tad jų gyvenimo būdo bei požiūrio į aplinką įtaka – nepamatuojama.

Antradienio popietę vykstanti fotosesija – tik dalis projekto darbo. Vėliau prie kompiuterių sės dizaineriai ir maketuos patrauklius bei paveikius plakatus, kurių dizainas turėtų nustebinti ir daug ko mačiusius.

Projekto rezultatus viešose erdvėse pamatysite jau po kelių savaičių, o dabar DELFI kviečia pasižvagyti po projekto užkulisius:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)