„Neseniai sužinojau, kad „Gamtos perlo“, kuriai vadovauja Daina Bosas, teritorijoje, apgailėtiname voljere (iš kurio prieš kelis metus pavyko išvežti mešką Laimą į meškų rezervatą Vokietijoje) vėl laikoma įkišta kita meška. Dirbant atėjo dar kelios naujienos – vilkų laikymo vaizdai iš Boso „safario“, daryti vos prieš kelias dienas. „Pasigrožėkime“ šiais nuostabiais gamtos gyvūnais. Argi ne tikras „gamtos perlas“ gyvūnams?“, – feisbuke savo nuomone dalijosi LGTAO vadovė Brigita Kymantaitė. Nuotraukos, kuriomis ji pasidalijo socialiniame tinkle, anot jos, darytos sausio 2-ąją.

DELFI susisiekus su D. Bosas, ši tikino, jog gyvūnams yra sudarytos visos sąlygos geram gyvenimui. „Būna sezonų, kai būna labai drėgna, ištisai lyja. Bet šie gyvūnai visada turi sausesnę vietą, t.y. supilti kalneliai ir iš kelmų padarytos irštvos. Natūralioje gamtoje vilkai gyvena raistuose pelkėse, – kalbėjo Daina. – Pasipiktinusiems linkiu susirasti veiklą ir ką nors sukurti patiems, o ne piktintis ir ieškoti priekabių. Šie gyvūnai turi daug hektarų žemės, nėra uždaryti narvuose, kaip įprastuose zoologijos soduose.“

Dainos Bosas vilkai

Verslininkų pramogų kompleksas užima beveik 200 hektarų plotą regioniniame parke Karklėje. Didžiausius plotus turi elnių bandos ir briedis.

Meška Laima, kuri čia gyveno anksčiau, turėjo 37 kvadratų ploto narvą, tačiau jis buvo padidintas ir meškutė erdviau. Šiuo metu Bosų valdose gyvena kita meška. „Mūsų meškutės gimė pas mus ir mes tuo labai didžiuojamės, – džiaugėsi Daina. – Patiną teko atskirti į narvą, nes jis būtų sudraskęs jauniklius, kad patelė vėl užrujotų. Taip yra gamtoje.“

Šie gyvūnai Bosams jokio pelno neneša, priešingai, reikalauja daugybės išlaidų. Pasipiktinusi tokiu viešu skundu D. Bosas tikino, kad jos vilkai gyvena tikrai gerai. „Jie bent nebadauja ir tai, kad jie kasmet atsiveda jauniklių, rodo, kad gyvenimo sąlygos jiems tinka“, – kalbėjo D. Bosas.

Su meškute Laima Bosų šeimai teko atsisveikinti, nes ši tapo agresyvi. D. Bosas teigimu, Laimą Antanas padovanojo Vokietijos meškų rezervatui. Tiesa, išlaidų meškos gabenimui, apie 5 tūkst. eurų, patys Bosai neapmokėjo, jas gabenusi organizacija padengė žmonių suaukotais pinigais.

Vaizdo įrašas iš „Gamtos perlo“ Karklėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)