Nepažįstamas asmuo grasino nužudyti kalintį vyrą

„Vieno filmavimo metu, vakare, pradėjo skambinti kažkoks nepažįstamas numeris. Tai darbinis numeris, tad dažnai sulaukiu įvairių skambučių dėl laidos „24 valandos“. Dažniausiai jie ir skambina ne darbo metu, tad jiems visiems vėliau perskambinu. Galvojau, kad ir šis skambuti iš žmogaus, kuriam reikia pagalbos, – pasakojo Donata. – Tačiau, kadangi neatsiliepiau, gavau žinutę, ji skambėjo maždaug taip: „Donata, atidžiai paskaityk šią žinutę. Tavo vyras Rolandas Gutauskas labai „prisidirbo“. Jei pervesi mums 2 tūkstančius eurų, mes jam nieko nedarysime ir jis nemirs. Pagalvok, ką padaryti, kad vyras nenukentėtų.“

Donata Gutauskienė-Laisva su vyru Rolandu

Moteris pasakojo, kad gyvenime susiduria su įvairiomis situacijomis, tačiau tokia nutiko pirmą kartą. Po šios žinutės D. Gutauskienė sulaukė dar kone penkių skambučių iš to pačio numerio, tačiau, kaip ji pati sako, stengėsi nereaguoti, nes netikėjo situacijos rimtumu. Vis dėlto grasintojai nenurimo: „Neatsiliepusi sulaukiau žinutės, kad privalau iki 14 dienos apsispręsti. Kitaip – mano vyrui šakės“.

Anot Donatos, pirmiausia ji nusprendė sulaukti savo vyro skambučio. „Pasiklausiau, kokia situacija, ar tikrai viskas jam gerai, – kalbėjo Laisva. – Jis buvo taip pat nustebęs, kaip ir aš. Žinoma, pasiūlė pirmiausia kreiptis į policijos pareigūnus.“

Apsilankymas policijos komisariate dar labiau šokiravo

„Jau kitą dieną nuvykau į policijos komisariatą, tačiau tas apsilankymas dar labiau šokiravo, – pasakojimą tęsė D. Gutauskienė. – Pareigūnai mane pažino, labai maloniai priėmė, pasisodino ir išklausė mano situaciją. Deja, jų atsakymas labai nuvylė. Jie pasakė, kad mano pareiškimą gali priimti, tačiau kažkokių veiksmų turbūt nesiims. Tiesiog tokie įstatymai: kol nepradūrė padangos, kol nedūrė į šoną, jie nieko negali imtis. Aišku, jei jau kažkas nutiks, tada jie imsis būtinų priemonių.“

D. Gutauskienė patikino, kad išgirdusi tokį atsakymą, nusprendė net nepateikti pareigūnams jau parašyto pareiškimo. „Jie paaiškino, kad procedūra labai ilga, kad pirmadienį ateis koks nors tyrėjas ir kažką jau darys, – nusivylusi kalbėjo Laisva. – Vis dėlto mane labiausiai nustebino tai, kad jie nesiėmė kažkokių veiksmų iš karto, kaip tikėjausi.“

Donata Gutauskienė-Laisva su vyru

Laisva tikina, kad nenori kaltinti pačių pareigūnų, nes jų rankos tiesiog surištos. „Manau, kad tokius dalykus tikrai reikia viešinti ir išsiaiškinti, kas tie gudragalviai, kurie tokiais būdais nori pasipelnyti“, – kalbėjo Donata.

Šiuo metu ji galvoja, kad reikėtų labiau pasirūpinti savigyna. „Gal reikia kokį dujų balionėlį įsigyti ar net kokį ginklą. Ne ne, juokauju. Tačiau šioje situacijoje jaučiausi neapsaugota taip, kaip tikėjausi“.

„Nenoriu pulti pareigūnų, nes jiems realiai rankos daugumoje situacijų yra surištos. Manau, kad čia įstatymuose yra spragų, kad leidžiama kai kuriems įvykiams įvykti, o po to visi griebiasi už galvų“, – tikino pašnekovė.

Panašios situacijos dažnai sprendžiamos skirtingai

Pasidomėjus, ar dažnai savo darbe susiduria su tokiomis situacijomis, kuriose pareigūnai niekuo negali padėti, ši neslėpė: „Kai įsijungia kameros, viskas vyksta kiek kitaip. Stengiasi sureaguoti. Nors būna aplaidumo. Bet daug ką lemia įstatymai. Norėtųsi, kad jiems būtų leista labiau improvizuoti. Bet tokie tie įstatymai“.

Važiuodama namo iš policijos komisariato Laisva prisiminė kitą skandalingą istoriją, į kurią buvo įsivėlęs Vytautas Juozapaitis ir Raisa Šarkienė. „Kiek pamenu, Raisa parašė jam grasinančią žinutę, kad jis (V. Juozapaitis – DELFI) negražiai atsiliepė apie Radžiuką (Radžį Aleksandrovičių – DELFI) vieno projekto metu ir už tai šitą moterį nuteisė. O kai aš atėjau į policijos komisariatą, pasakė, grubiai tariant, kol jūsų nenužudė, nieko negalime padaryti, galime tik priimti pareiškimą.“

DELFI primena, kad į panašią situaciją, kuomet pareigūnai negali padėti dėl įstatymo spragų, šiuo metu išgyvena ir Monika Šalčiūtė. Jau kone pusmetį ją seka nepažįstamasis. Dažnai net naktimis prie buto durų lūkuriuojančiam vaikinui Monika jau kelis kartus kvietė policijos pareigūnus, parašė pareiškimą. Deja, policijos pareigūnų rankos surištos, nėra kuo jį apkaltinti, tad šią situaciją pareigūnai pataria spręsti pačiai M. Šalčiūtei, be jų pagalbos.

Nepaisant slegiančių rūpesčių – džiaugiasi pasiekimais karjeroje

Per pastaruosius metus Donatos Gutauskienės-Laisvos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Dar praėjusiu metų rudenį mergina gyveno ramų gyvenimą, tačiau dabar atlikėjos dienotvarkė visiškai pasikeitė. Laisva dalyvauja keliose televiziniuose projektuose, pati veda laidą, koncertuoja, kuria, ruošiasi turui po Lietuvą, viena augina vaiką.

Tačiau laiko kūrybai ji vis dar atranda ir besidžiaugdama darbo vaisiais pristato naują dainą.

„Visada svajojau apie įtemptą, kupiną išbandymų gyvenimą, tačiau dabar norisi imti ir tiesiog nuo visų pasislėpti“ – atvirauja Laisva. Mergina papasakojo, kad vienintelė užuovėja įvykių verpete beliko kūryba – eilės.

Donata pati parašė tekstą savo naujausiai dainai „Jei pamilau“. „Aš tikiu amžina meile, tikiu, kad įmanoma įsimylėti visam gyvenimui. Tikiu, kad su vienu žmogumi galima išbūti visą amžių, manau savo pavyzdžiu tai įrodysiu“ – pažadėjo Laisva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)