– Katažina, buvai patyrusi rimtą traumą. Papasakok apie ją.

– Maždaug prieš dešimt metų per automobilio avariją patyriau stuburo traumą – L2 slankstelio kompresinį lūžį. Teko gydytis, segėti korsetą ir suprasti, kad bet kas vieną dieną gali tapti neįgalus. Tuo metu gydytojai gąsdino, kad viskas galėjo baigtis daug blogiau. Mėnesį praleidau reabilitacijos centre, buvo ir malonių, ir nelabai malonių procedūrų. Po to įvykio turiu prisižiūrėti: sportuoti, lankyti masažus ir vengti streso.

– Ar iki šiol jauti traumos pasekmes?

– Nesu linkusi dejuoti ar skųstis, bet jei labai pavargstu ar keičiasi orai, jaučiu, kad turiu problemų. Tie, kuriems buvo lūžusi koja ar ranka, supras, apie ką šneku. Potyriai panašūs, tik stuburo trauma – daug rimčiau nei koks kitas lūžis.

– Ar masažas padeda slopinti skausmus?

– Pirmiausia masažas man yra didžiulis malonumas. Kai mane masažuoja, visiškai atsipalaiduoju, tačiau ne pas kiekvieną meistrą. Reikia žinoti, kas tave masažuos. Juk masažuotojas dirba ne tik rankomis, tai didžiulis psichologinis procesas.

– Kiek kartų per metus apsilankai masažo salone?

– Stengiuosi tai daryti reguliariai, bet vis nėra laiko. Turiu draugų, kurie primena apie tai, – padovanoja dovanų kuponų (šypsosi). Visada atrodo, kad savo laiką, kurio nėra daug, gali skirti rimtesnei veiklai, bet kai jau turi kuponą, nueini ir pasilepini.

– O gal būtų paprasčiau, jei Tavo vyras Deivydas Zvonkus išmoktų masažuoti ir palepintų namuose?

– Deivydas yra darboholikas, kaip ir aš (nusijuokia). Mums patinka toks tempas. Jis pats turi nugaros problemų, tad dažnai pati jį tiesiog užregistruoju į masažą. Manau, dauguma žmonių, kuriems daugiau nei 30 metų, turi sveikatos problemų. Visi rūpinasi tik karjera ir šeima, o apie save pagalvoja tik tada, kai prasideda rimtos sveikatos bėdos.