Neužsakyti tik Naujieji metai

Pop Ladies“ narė Katažina Niemycko garsiai netgi bijo džiaugtis šią vasarą grupės laukiančių koncertų gausa.

„Baisu, kad kas neužpavydėtų, - juokiasi ji. - Tačiau šiais metais mūsų laukia dar daugiau koncertų. Bandome suderinti ir „Pop Ladies“, ir solinius mūsų visų pasirodymus. Visada labai atsakingai žiūrime į savo darbą. Be galo džiaugiuosi, kad kuo toliau, tuo geriau mums sekasi.“

Katažina prisimena, kad praėjusią vasarą per vieną vakarą netgi tekdavo surengti po 4-5 koncertus.

„Po tokios dienos, būdavo, važiuoji namo ir jauti ne nuovargį, o psichozę. Juokiesi iš bet ko. Važinėjant po koncertus skirtinguose Lietuvos miestuose automobilyje pamainomis vairuojame, pamiegame, pasidažome, kad šiek tiek atgautume prekinę išvaizdą“, - šypsosi K. Niemycko.

Ši „Pop Ladies“ narių vasara – jau suplanuota daugiau nei pusmečiui. Katažina juokiasi, kad neužsakyti tik Naujieji metai.
"Pop Ladies"

Pasididino honorarus

Viena brangiausių praėjusių metų grupių šiemet prisipažino dar pasididinusi sau honorarą. Tikslios sumos Katažina nenorėjo įvardinti. „Jei pasakysiu, kad mūsų honorarai 20-40 tūkstančių, ar žmonės patikės?“ - retoriškai klausė ji.

K. Niemycko pusę lūpų užsiminė, kad merginų grupė gali koncertuoti ir nemokamai, ir už 10 tūkst. litų.

„Galbūt mūsų rinka atsigavo. Su merginomis kalbame, jog Lietuvoje netgi trūksta atlikėjų, nes tie patys nebespėja visur suktis. Pastebime, kad ne tik įmonės, bet ir paprasti žmonės surengia privačius vakarėlius, giminių sambūrius, į kuriuos nori pasikviesti žinomą grupę ar atlikėją. Gal mes šiaip linksmos, ar į mus nori iš arti pasižiūrėti. Su Natalija juokiamės, kad kartais jaučiasi kaip cirke. Gerai, kad dar neapčiupinėja, ar esame tikros“, - tikino „Pop Ladies“ narė.

Kiekybė nebedomina

Mia šią vasarą apsigyveno pajūryje – čia ji šiltuoju metų sezonu rengs tiek solinius koncertus, tiek su savo merginų roko grupe „Red Lips“.

„Turiu pakankamai daug koncertų visoje Lietuvoje, bet didžiausias darbymetis vasarą verda pajūryje. Po vasaros jaučiuosi kaip išsileidęs balionas. Koncertų tikrai užtenka, daugiau jų sau nebegalėčiau leisti. Šią vasarą visus kviečiu pamatyti mūsų su „Red Lips“ koncertus, nes rengiame išties išskirtinę programą“, - DELFI pasakojo Mia.

Dėl koncertų ir užsakymų gausos atlikėja išdavė taip pat pasididinusi sau honorarą. Ir koncertų dėl to tikrai nesumažėjo.

„Aš visada sakiau, kad man svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Kiekybė manęs jau seniai nebedomina – svarbiausia, kiek tu iš tų koncertų uždirbi. Kai kurie atlikėjai nesivaržo dėl skaičių“, - tikino ji.

Honoraras iki 15 tūkst. litų

Anot Donato Montvydo vadybininko Martyno Tylos, šią vasarą atlikėjas sumuš praėjusių metų populiarumo rekordus. Atlikėjo laukia klubai, vakarėliai, miesto šventės, vestuvės, krikštynos.

„Donato laukia tokia pati darbinga vasara. Tik pasirodymai vyks ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, - pasakoja M. Tyla. - Manau, kad tie atlikėjai, kurie dirbo, kažką darė, turi pasirodymų tikrai nemažiau, nei pernai.“
Donatas Montvydas

D. Montvydo honoraras siekia nuo 5 iki 15 tūkst. litų. Tačiau jei užsakomas renginys vyksta pakeliui į kitą koncertą, kaina gali sumažėti perpus. Honorarai svyruoja priklausomai nuo to, ar atlikėjas vienas, ar su šokėjais ir muzikantais.

Tiesa, nuo honoraro sumos atlikėjas gauna iki 50 procentų. Likusi suma keliauja mokesčiams, vadybai, garso operatoriui, muzikantams, šokėjams ir t.t.

„Šiai dienai pagal jo populiarumo galimybes didesnių honorarų nebegalima prašyti, nes žmonių finansinės galimybės taip pat yra ribotos. Kas iš to, jei mes paprašysime 50 tūkst. litų, bet jo niekas negalės nusisamdyti“, - tikino M. Tyla.
Grupė "Pinup Girls"

„Pinup Girls“ merginų šią vasarą laukia dvigubai daugiau koncertų, nei pernai. Merginų honorarai už koncertus siekia nuo 3 iki 5 tūkst. litų. Jie gerokai didesni, nei pernai.

„Tai natūralu, nes jos rinkoje jau ne naujokės“, - paaiškina jų vadybininkas M. Tyla. „Pinup Girls“ merginos šią vasarą taip pat koncertuos ne tik Lietuvoje. Jos pakviestos pasirodyti vestuvėse Azerbaidžane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)