Istorija prasidėjo, kai dizainerė Anna Mois, nenurodydama konkrečių asmenų, kritikavo Lietuvos fotografų neprofesionalumą. Esą nuotraukose ji neatrodo taip, kaip norėtų.

„Miela mažute, jūrų kiaulytės figūra ir neveislinio žiurkėno snukiu... paaiškinu: kad ir kaip traktorių fotkinsi, vis tiek porche nesigaus...“. Skunde A. Mois nurodė, kad šis teiginys žemina jos garbę ir orumą.

Išnagrinėjusi skundą inspekcija nurodė, kad pasirinkti apibūdinimai yra akivaizdžiai įžeidūs („jūrų kiaulytės figūra“, „neveislinio žiurkėno snukiu“). Be to, kreipimosi būdas „miela, mažute“ šiame kontekste laikytinas paniekinančiu. Nors, anot jos, informacijos rengėjai turi teisę vartoti literatūrines ir lingvistines išraiškos priemones, tačiau konkrečiu atveju nuomonė buvo pareikšta akivaizdžiai niekinančia, menkinančia forma, rodo aiškią nepagarbą.
EN-US" lang="EN-US">

Taip pat nurodoma, kad skundžiama informacija buvo paskelbta internete esančio socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Nagrinėjamu atveju ginčo informacija buvo prieinama plačiam asmenų ratui. Ji tapo žinoma ne tik A. Mois, bet ir kitiems asmenims. Paskelbta ginčo informacija laikytina viešąja informacija.

Annos Mois skundas dėl socialinio tinklo paskyroje paskelbtos informacijos laikomas iš dalies pagrįstu. Inspektorė nurodė, kad šis sprendimas turi būti nedelsiant paskelbtas nminėtoje socialinio tinklo paskyroje, o žurnalistų etikos inspektorius apie tai turi būti informuotas per 30 dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos.

A. Mois: yra svarbesnių vyriškų užsiėmimų

Nors dizainerė teigė, kad gyvenime neretai vadovaujasi posakiu „jeigu tau kirto per skruostą, atsuk kitą“, tačiau šį kartą jos atžvilgiu nukreiptos patyčios ją labai papiktino. „Ši situacija yra visiškai kitokia, nes antausis gautas iš stipriosios lyties atstovo. Juk vyrai neturėtų įžeidinėti moterų, yra svarbesnių vyriškų užsiėmimų. Suprantama, kad moterys - emocionalios butybės ir dažnu atveju išreiškia savo nuomonę atvirai, bet tai padaro korektiškai. Šioje situacijoje užduodame retorinį klausimą. Kodėl vyras žemina moterį? Egzistuoja Europos Sąjunga, egzistuoja Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, kuri garantuoja teises, lygias tiek moterims tiek vyrams. Mes gyvename jau virš 20 metų demokratinėje teisinėje valstybėje",-naujienų portalui DELFI klabėjo Annna Mois.

Paklausta, kodėl iš pradžių kreipėsi į Žurnalistų etikos isnepktorė, moteris atsakė, kad tai tik pirma šio proceso stadija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)