„Gerb! Palangos mere ar ilgai savivaliausit! <...> Kiek galima kenteti sita mero savivale! Visas namas kencia! Visi praso kad skelbciau alerma! SOS geda !medzius ispjove namo nerenuovuoja! Suns budes stato geda! (kalba netaisyta. - Autor. past.)“, - socialiniame tinkle rašė J. Statkevičius.

Jis piktinasi, kad kaimynystėje, kur jis turi nekilnojamojo turo, Palangoje, Vanagupės g. 13C, planuojamos naujo daugiabučio statybos. Šiame sklype planuojama iškirsti ir apie 10 medžių.

Daugiabučio statybos projektinius pasiūlymus parengęs architektas S. Juška „Vakarų ekspresui“ sakė, kad projektavimo darbai vykdomi pagal galiojantį reglamentą.

„Pagal detalųjį planą, medžius galima iškirsti. Yra kompensavimo tvarka. Kitoje vietoje medžiai būtų atsodinti ir dar vertingesnių rūšių“, - sakė S. Juška.

Anot jo, suplanuotos statybos minėtame sklype stabdomos jau ne pirmą kartą. S. Juška yra antrasis architektas, kuris imasi šio projekto. Šią vasarą vykusi vieša projektinių pasiūlymų svarstymo procedūra taip pat jau antroji.

„Viešo svarstymo procedūra nebaigta. Leidimo statybai nėra. Nuspręsta padaryti pertrauką“, - teigia S. Juška.

Anot jo, laukiama daugiau suinteresuotų asmenų nuomonių ir pastabų dėl daugiabučio projekto, kad vienu metu būtų galima atsakyti į visus klausimus ir tik vėliau tęsti darbus.

Savas kiemas

„Tiesiog kovojame, kad neiškirstų. Stovi didžiausi alksniai, gražiausi beržai, o toje vietoje, kur jie auga, nori pastatyti juodą, baisų namą, tikrą monstrą. O meras tai leidžia“, - „Delfi“ sakė J. Statkevičius.

„Nežinau, kur gyvena J. Statkevičius, tačiau jei tame baisiame, šalia esančiame sovietiniame daugiabutyje, tai Palangos gražinimą galėtų pradėti nuo savęs ir organizuoti namo renovaciją“, - žinomo dizainerio noru puošti Palangą kitų rankomis stebisi S. Juška. Būtent iš sovietinės statybos daugiabučio (Vanagupės g. 13) ir buvo nufilmuotas video-, kuriuo savo socialiniuose tinkluose dalinasi J. Statkevičius. Taip pat S. Juška nesupranta, kodėl J. Statkevičius kalba apie „juodą, baisų namą, tikrą monstrą“. Palangos savivaldybės interneto svetainėje nesunku pamatyti, kad Vanagupės g. 13C planuojamas 3 aukštų su mansarda pastatas yra šviesių tonų. „Pamiršo, kad perka sklypą ir namą, o ne vaizdą pro langą. Socialinio teisingumo “karys„ prisidengia medžių mylėjimu, kai pačiam naudinga“, - po J. Statkevičiaus įrašu socialiniame tinkle komentavo Audrius.

Atidėti sprendimai

Palangos savivaldybė taip pat patvirtina, kad statybos Vanagupės 13C nebus pradėtos, kol nebus rastas kompromisas tarp aplinkinių gyventojų ir statybininkų.

Priminsime, kad nesutarimai dėl statybų Palangoje vyksta nuolat.

Vakarų ekspresas“ jau du kartus rašė apie planus statyti 4 aukštų viešbutį Naglio al. 1 Palangoje. Šį projektą vietos gyventojai jau praminė „dušinės Nr. 2“. Jį vysto buvusio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio šeimos valdoma įmonė, taip pat daugiau šalyje žinomų asmenybių.