Šiuos žodžius žinomas drabužių dizaineris ištarė TV3 „Žinių“ reportaže, kur buvo pasakojama apie tai, kad ant podiumo šiandien lipa ar reklaminėse fotosesijose pozuoja ne tik lieknos manekenės, tačiau ir apkūnesni ar fizinę negalią turintys žmonės.

„Seniau visi sakydavo – va, žmogus neteko kojos ar panašiai. Dabar tą kažkaip specialiai paryškinti? Galbūt“, – „Žinioms“ komentavo J. Statkevičius.

Tiesa, kiek vėliau jis pridėjo, kad sveikatos negalių turinčių žmonių norą pozuoti vertina dviprasmiškai – dizaineris tai vadino apgaule.

„Visi nori būti plonesni. Žiūrėkit, kiek daug rodo storulių, o vaistinės klesti nuo vaistų, kaip suplonėti“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Garsaus vyro frazės stipriai palietė ir fizinę negalią turinčią Indrę Kručaitę. Modeliu sėkmingai dirbanti mergina socialiniame tinkle „Instagram“ neslėpė nusivylimo dėl ištartų žodžių.

Ji taip pat pabrėžė, kad būtent ši situacija rodo, kad jos atliekamas darbas turi prasmę.

„Po tokių kalbų suprantu, kad viskas, ką aš darau, tikrai turi prasmę ir mano misija truks visą gyvenimą, kol neliks tokių viešų žmonių komentarų. Linkiu visiems normaliems gero vakaro ir sėkmės toliau apgaudinėjant aplinkinius! Mums pavyks!“ – į garsaus dizainerio komentarus sureagavo Indrė Kručaitė.


Ne tik merginą, bet ir ją sekančius sekėjus sukrėtė J. Statkevičiaus žodžiai. Jie išreiškė palaikymą, negalėdami suvokti, kaip apskritai galima tokiais žodžiais mėtytis.

Fu, kaip neskaniai! Geriau patylėtų, nes niekada nežinai, oi, kaip nežinai, kas gali nutikti. Kada pagaliau baigsis šita nesąmonė, kad vieni kažkuo vertesni, nei kiti?“ – klausė viena sekėja.

Kita I. Kručaitės sekėja pabrėžė, kad visi žmonės gražūs, o gyvenimas be randų – neįmanomas.

„Tu nuostabi. Visiems mums reikia įvairovės, visi skirtingi ir visi savaip unikalūs, savaip gražūs, savaip negražūs, savaip sužaloti, savaip luoši, nes visi gyvi! Gyvent be randų neįmanoma ir visi jų turime, vienokių ar kitokių. Tai part of life ir tai yra nuostabu“, – rašė kita.

Delfi primena, kad tai ne pirmas kartas, kai J. Statkevičiaus komentarai sulaukia prieštaringo dėmesio. Štai prieš trejus metus jis sukritikavo reportaže be makiažo pasirodžiusią Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentę Jolantą Mačiulienę.

„Gėda žiūrėti, kad taip gali atrodyt grožio asociacijos prezidentė, košmaras. Jeigu žmogus estetas, gal gali spuogus užsipudruoti! Gėda, čia ne grožio, o gąsdinimo reportažas“, – tąkart sakė drabužių dizaineris.

Delfi TV laidoje „Pas Editą“ apsilankęs J. Statkevičius taip pat kalbėjo, kad visuomenė visada yra nusiteikusi prieš turinčius savo nuomonę ir neinančius kartu su minia.

„Aš negaliu eiti paprastu keliu, man įdomu eiti nepramintu keliu. Jeigu tau spjaudo į nugarą, reiškia, tu visada priešaky, – kalbėjo J. Statkevičius, praėjusiais metais vis tik nesurengęs kolekcijos pristatymo. – Rankų sudėjęs nemiegojau. Labai gaila tų žmonių, kurie visada ateina, stengiasi, kalba, kad tai metų renginys, bet aš tada galvoju – o kur jūs buvote devynis mėnesius prieš tai? Charakteris mano nepasikeitė, kraujo Ph taip pat – koks buvau, toks ir likau.“

Laidos vedėjai pasiteiravus, kaip visuomenės atakas prieš Juozą priima jo mama, dizaineris šyptelėjo.

„Ji jau pripratusi – iškepa tuomet man daug skanesnį kotletėlį. Kaip tik mamos kotletas – taip iš karto 200 tūkst. peržiūrų. Kaip tik mados ir kultūra – nieko nereikia“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)