„Mano kontraktas yra sudarytas iki Kalėdų, todėl atliksiu darbą iki galo, o po to jau žiūrėsiu“, - kalbėjo projekto „Šok su manimi“ vertinimo komisijos pirmininkas J. Smoriginas.

Kalbant apie jo pasisakymus, neva jis išeina iš projekto, J. Smoriginas nepraleido progos priminti ir apie kitos šokių projekto komisijos narės Editos Daniūtės pasisakymus viename internetiniame tinklalapyje, kur profesionali šokėja negaili necenzūrinių žodžių komisijos pirmininkui.

„Ji savo „Facebook“ puslapyje, kuris yra viešai prieinamas, pila purvą ant manęs, tik aš niekaip negaliu suprast už ką? Ji išvadino mane pačiais baisiausiais žodžiais, net nesusimąstydama. Niekas taip nesielgia. Esu nustebęs, kad tokia jauna mergina, o iš burnos tokie baisūs žodžiai sklinda. Aš gyvenime apie ją nieko blogo nesu pasakęs“, - dievagojosi J. Smoriginas.

Džiaugiasi savo reitingais

Į klausimą, kaip jis pats vertina savo elgesį ir pasisakymus šokių projekte, kai paskutiniu metu susilaukia tokios prieštaringos visuomenės reakcijos, J. Smoriginas atsakė plačiai išdėstydamas savo argumentus.

„Visose televizijose tų „blogiukų“ yra. Daug kas šneka ir rodo tuos gestus, tačiau niekas tokiais reitingais pasigirti negali. Ir visa bėda greičiausiai yra ne tas mano pirštas, kuris paskutiniu metu visiems užkliūva, bet mano pasisakymai. O aš pasakau kartais labai teisingai ir pataikau tiesiai į jautrias žmonių vietas. Suprantate, žmonės dažnai yra linkę gyventi užsidėję rožinius akinius ir sakyti, kad viskas gerai, o kai būna sunku, jie nesugeba išlipti iš tos krizės, nes visą gyvenimą sau meluoja. Šiuo atveju, aš matau, koks yra reitingas ir nei vienas iš televizinių veidų šiame sezone neturėjo tokių reitingų kaip aš, o tai mane labai pamalonina. Paprasčiausiai daugelį žavi, kad aš apie šokį kalbu ne kaip apie kokią banalybę. Nepasakoju, kas ir kokią vėliavėlę padarė ir t.t. Tai žmonėms nerūpi. Jei jie norės tuos terminus žinoti, jie nueis į šokių salę. Tarp daugybės mano vertinimų, žmonės išgirsta įdomių ir netikėtų pastebėjimų“, - teigė J. Smoriginas, primindamas, kad čia jo subjektyvi nuomonė.

Pažėrė kaltinimų E.Daniūtei ir N.Juškai

Pasiteiravus, kaip jis, būdamas komisijos pirmininku projekte, kuris yra paremtas sportiniais šokiais, vertina savo pasisakymą, jog sportiniai šokiai lyginant su baletu yra ne menas, o tikras „š...“, choreografas į klausimą atsakė: „Pavyzdžiui E. Daniūtė ir jos medaliai. Nei jos reitingai dideli, nei ką. Žmonės užsižaidžia šlove ir pamiršta, kad tam, jog būtum šlovės viršūnėje, reikia dar išprusimo ir intelekto - reikia įrodyti žmonėms, kad esi vertas tos šlovės. Atvežti medalį ar garbės raštą - dar ne viskas. Aš irgi jų turiu, bet nemosikuoju jais“.

Nepamiršo „Vilniaus baleto“ meno vadovas paminėti ir baleto primarijaus Nerijaus Juškos nedėkingumo.

„Taip pat Nerijus Juška apie mane nelabai gražiai šnekėjo, bet Lietuvoje gi ne visi žino, kad aš turėjau vedančius spektaklius teatre ir turėjau spektaklių, kuriuose manęs niekas nekeisdavo, o N. Jušką keičia. Jis gi nepasisakė, kad aš nuvežiau jį į Maskvą ir jis šoko mano spektaklyje ar tai, kad jį supažindinau su visais baleto grandais“, - atviravo choreografas.

J. Smoriginas dėstė mintis ir apie savo profesionalų požiūrį bei kompetentingumą, vertinant sportinius šokius.

„Jie turi tokią paklausą, kad su jais galima sukurti greitą projektą. Aš galiu kritikuoti, nes esu šokių profesionalas. Nuo 25 - erių dirbau su Dalia ir Vidu Kamaičiais, dėsčiau jų klube. Užauginau daug trenerių, todėl turiu daug patirties“, - įsijautęs dėstė mintis J. Smoriginas.

Apie E. Daniutės ir N. Juškos laimėjimus, Jurijus taip pat turėjo savo nuomonę.

„Jie galvoja, kad švies ir švies, tačiau net nesusimąsto, kad lygiai taip pat greit nusens ir liks kaip ir mes - kovojantys už tą būvį, kad ateitų žmonės pas mus į studiją ir lankytų tas pamokas. Nepagarba vienas kitam yra pats baisiausias dalykas“, - pridūrė choreografas.

Paklausus, ar J. Smoriginas nebijo užsitraukti visuomenės rūstybės, vadinant visus tautiečius „provincialais“, vardan geresnių laidos reitingų, jis buvo atviras.

„Čia yra emocijos. Įsivaizduokite, kas bus, jeigu šokių projekte kalbėsime tik apie šokių techniką ir jų pavadinimus. Aš galvoju, kad žiūrovas net nežiūrėtų. Be to, gal kartais žiūrovui norisi išgirsti, kad mes esame provincija“, - dalinosi įžvalgomis aštrialiežuvis komisijos pirmininkas.

Kaltina žurnalistus

Anot J. Smorigino, prasiveržusios aistros ir nepasitenkinimas jo elgesiu tiesioginiame eteryje - ne jo, o žurnalistų kaltė.

„Iš kur jūs ištraukėte, kad piktinasi visa Lietuva. O kam jūs žurnalistai segate į burną tai visai Lietuvai. Čia piktinasi, tik labai nedidelė liaudies dalis. O šitas eskaluojamas burbulas apie mane žiniasklaidoje yra daromas specialiai ir aš galvoju, kad žurnalistai neša didelę atsakomybę, kad jeigu mane sumuš gatvėje, tai įvyks po jūsų straipsnių. Aš tik žodžius pasakiau, o jūs savo straipsniais galite sukelti tai, kad aš eisiu vakare senamiesčiu ir man duos per galvą“, - piktinosi J. Smoriginas.

Pasiteiravus, ar J. Smoriginas neturi prisiimti atsakomybės, ką kalba tiesioginio eterio metu, jis labai nustebo. „Dabar pasakykite, ką aš blogo pasakiau?“, - klausė baleto meistras. DELFI portalui patikinus, kad cituoti jo žodžių neketinama, jis priminė E. Daniūtės išsakytas mintis apie jį ir piktinosi, kodėl niekas apie ją nieko nerašo.

Be to, baletmeisteris žurnalistei priminė, kad ne jis, o žurnalistai rašydami straipsnius apie jo elgesį projekte elgiasi amoraliai.

„Jeigu mes gyvename demokratinėje valstybėje, jūs neturite teisės man užkišti burnos ir neleisti pasakyti tai, ką aš galvoju“, - piktinosi J. Smoriginas. Priminus J. Smoriginui, jog žurnalistų darbas yra ne drausti žmonėms kalbėti, o juos informuoti, vyras to girdėti nenorėjo.

Pasiklydus pokalbio temai, DELFI portalas pasiteiravo J. Smorigino, kokiame amplua šį šeštadienį projekte „Šok su manimi“ žiūrovai išvys komisijos pirmininką, tačiau atsakyti į šį klausimą jis nebuvo nusiteikęs. „Kaip aš elgsiuosi - mano asmeninis reikalas“, - išrėžė J. Smoriginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją