Vilmanto Žilinsko įamžintose akimirkose, kuriose pozuoja J. Leonavičiūtė, galima pastebėti vasarą primenančią aplinką. Žinoma moteris nufotografuota gulinti ant smėlio, jos dailias kūno formas dengia tik kelios, paplūdimio augalus primenančios dekoracijos.

Žinomą moterį įamžinęs V. Žilinskas teigė, kad saulę žiemą matome labai retai, tad nusprendžė bent per nuotraukas sugrįžtį į vasarą.

„Idėja paprasta – smėlis, saulė, karštis ir kūnas. Šie dalykai buvo apjungti fotostudijoje, bet naudodamasis proga norėčiau paskleisti kiek gilesnę mintį. Nors gyvename 21 amžiuje, esame novatoriški ir iš pažiūros drąsūs, bet… Mes dažnai esame linkę nuvertinti save, kompleksuoti dėl visiškai nesvarbių dalykų.

Linkiu ir raginu visus, tiek moteris, tiek vyrus labiau mylėti save, puoselėti savo kūną ir sielą. O tam yra dešimtys būdų – nuo sporto ir sveikos mitybos iki aplinkos pakeitimo išmetant iš jos žmones, kurie jus išsunkia, vargina, yra toksiški ir pavydūs. Dvasinė sveikata yra ne ką mažiau svarbi už fizinę“, – Delfi sakė V. Žilinskas.

Fotografas teigė, kad itin svarbu, jog žmonės nepamirštų turintys teisę gyventi taip, kaip nori jie patys.

„Ir faktas, tikrai neturite dabar visi arba visos fotografuotis nuogi ir viešinti tai – žinutė yra kiek gilesnė, tikiu, kiekvienas iš jos pasiims kažką sau. Mylėkite save ir mažiau kompleksuokite, nes niekam, apart jus pačius, tie kompleksai neįdomūs.

Tegul būna Jolantos drąsus elgesys pavyzdžiu toms, kurios nori, bet bijo. Bijo ką pasakys uždaresnių pažiūrų šeima, arba pikta konseratyvi vadovė. Ir tai net nebūtinai apie fotografijas. Tai apie svajones. Kiek dar atidėliosite savąsias?“ – klausė fotografas.
Jolanta Leonavičiūtė ir Vilmantas Žilinskas / Vilmanto Žilinsko nuotr.

Delfi primena, kad J. Leonavičiūtė žiemą buvo pasinėrusi į žiemos pramogas ir visiškai nuoga įšoko į ledinę eketę. Pasidalinusi keliomis nuotraukomis moteris netrukus sulaukė pagyrų lavinos – sekėjai stebėjosi, kaip ji išdrįso tai padaryti ir ar nesušalo.

Garsi sporto trenerė žiemiškų pramogų nuotraukomis pasidalijo su „Facebook“ paskyros sekėjais. Moteris atskleidė, kad į ledinę eketę šoka pirmą kartą.

Šiuo įrašu ji leido pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Dar vienas pirmas kartas. Tas energijos antplūdis išlindus iš eketės“, – rašė ji.

Nuotraukas išvydę komentatoriai neslėpė nuostabos dėl tokio moters žingsnio. Šie nerimavo, ar ji šokdama nesušalo.

Nu išvis bardakas. Žiemą be kepurės“, – rašė vienas.

„Drąsi, sveika ir energija trykštanti mergina“, – gyrė kitas komentatorius.

Sausio pradžioje garsi sporto trenerė lankėsi Seišeliuose.

„Niekas neturi tobulo gyvenimo. Liaukitės idealizuoti kitų žmonių gyvenimus. Mes visi nešam savo akmenis, apie kuriuos tiesiog nekalbam“, – pažymėjo Jolanta.

„Stebuklas, kurio tu taip ieškai, yra darbas su savimi, kurio tu taip vengi. Ir niekas kitas nėra atsakingas, ką tu turi išorėje ir viduje. Būkit patys sau įkvėpėjai, žvelgdami kas dieną į veidrodį. Jis yra mūsų draugas, ne priešas. Parodo tai, kas tikra, be jokių pataikavimų“, – dar viena nuotrauka iš Seišelių dalijosi Jolanta.

„Šiandien užsukau į atokesnį paplūdimį. Saulė po truputį leidosi, aplink nei vieno žmogaus.

Negalėjau patikėt savo akimis, pojūčiais ką matau, girdžiu, jaučiu. Bet visa tai realu – neapsakomo grožio laukinė gamta. Vėjas, žydras vanduo, šviečiantis mėnulis; kartais save pagaunu, jog jaučiuosi lyg vaikščiodama atvirutės viduje.

Visa tai tikra. Pamatyta, išjausta.

Paliekant šią vietą garsiai padėkojau. Kad turiu galimybę čia ateiti, kad turiu galimybę visa tai matyti, kad turiu galimybę jausti vėją, vandenį, smėlį po kojom“, – patirtą akimirką aprašė sporto trenerė.

„Šiandien aš gimiau.

Naujai. Išsilaisvinus, laiminga.

Mano siela vedė link šios kelionės, šios vietos. Būtent čia, kur atradau save iš naujo, susigrąžinau save ir pilnai pasikroviau savos energijos iš gamtos.

Tai buvo pati geriausia gyvenime dovana sau. Duoti sau naują gimtadienį ir matyti pasaulį visom vaivorykštės spalvom.

Šiandien mačiau patį gražiausią saulėlydį gyvenime. Tokį, kokio net sapne nesu mačius. Dėkoju sau, dėkoju mylimiem žmonėm, dėkoju, kad esu čia, šiame gyvenime.

Ramaus Kūčių vakaro visiems“, – rašė žiemos šventes šilumoje sutikusi garsi moteris.

„Mano paskutinis vakaras, naktis Seišelių salose. Palieku jas su ramybe širdy ir sieloj. Tai, dėl ko čia atkeliavau, gavau. Davė gamta. Leido pasibūti kitame pasaulyje, kur kiekvienas saulėlydis lyg dešimtys persipynusių spalvotų hologramų. Ir tu jas visas matai.

Kaip ir mūsų gyvenimai. Hologramos, kurias patys projektuojam prieš save. Ką turim širdy, tą ir matom“, – antrąją Kalėdų dieną dalijosi J. Leonavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)