Atlikėjas pasakoja, kad jų šeimoje visada buvo stengiamasi išsaugoti lietuvybę. Antai paskutinės viešnagės Kolumbijoje metu Jurgis Didžiulis su šeima sudalyvavo savo pusbrolio vestuvėse. Nepaisant to, kad puota vyko Pietų Amerikoje, ceremonijoje netrūko lietuviškų tradicijų.

„Mano diedukai yra nostalgiški Lietuvos patriotai, visada mums stengiasi įdiegti tą lietuviškumą. Todėl per vestuves netrūko nei druskos, nei degtinės, nei juodos duonos. Kolumbiečiams nereikia papročių ir tradicijų. Nereikia jiems piršlio ar vakaro vedėjo. Jiems paleidi muziką ir jie iškart šoka. Tai jų kraujyje įgimta. Žinoma, linksmintis mėgsta ir lietuviai, bet tam, kad juos išjudinti, reikia šiek tiek daugiau darbo“, – apie kultūrinius skirtumus pasakoja J. Didžiulis.
Didžiulių akimirkos Kolumbijoje

Žinomas dainininkas neslepia, kad Kolumbijoje jis jau dabar galėtų ramiai gyventi lyg išėjęs į pensiją. Bet, pabrėžia, kad reikia būti ten, kur yra ką nuveikti. Lietuvoje Jurgis dar turi daug darbų. Jis turi omenyje ne tik ruošiamą naują albumą, bet ir įvairius visuomeninius ir socialinius projektus.

„Nepaisant to, kad Lietuvoje orai ne tokie žavūs, kaip Kolumbijoje, tas jausmas, kad turi čia ką veikti, labai motyvuoja“, – atvirauja atlikėjas.
Jurgis Didžiulis Kolumbijoje

Tiesa, ateityje Pietų Amerikoje šeima planuoja praleisti daugiau laiko.

„Bet vieną šaknį esame įleidę Lietuvoje. Lietuvio kaip ir kolumbiečio, iš manęs niekas neištrauks. Turiu tas dvi puses ir jas labai gražiai derinu. Esu chameleonas. Lietuvoje esu kolumbietis ir spinduliuoju kolumbietiška dvasia. Kolumbijoje – atvirkščiai. Manau, kad netgi jei daugiau laiko praleisiu už Atlanto, mano lietuviškas būdas tik dar labiau išryškės. Galbūt vėliau ir pats gintarėlius ir Vilniaus nuotraukas diedukų sodyboje kabinėsiu“, – juokiasi Jurgis.

Daugiau apie J. Didžiulio ir E. Jennings nuotykius skaitykite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)