„Praėjusiais metais startavau su pop up projektu „VIENA“, kai pasiuvau 30 panašaus modelio, tačiau skirtingų audinių suknelių, kurių kiekviena unikali. Šiais metais suknelių modelis kitoks, tačiau kūrinių koncepcija tokia pati. Kiekviena suknelė yra viena tokia, net jei matote keletą baltų suknelių, tikrai skirsis jų faktūra ir audinys“, – pasakoja A. Jagelavičiūtė.

Saviraiška šį užsiėmimą vadinanti stilistė sako, kad sukneles kūrė drauge su siuvimo įmone „Vikė“, kuri siūva ir didžiausių mados diktatorių užsakymus.

„Kokybė yra garantuota, o tai – ypač svarbu. Audinių užsakymu ir procesu rūpinosi Viktorija Čeplikė. Kūrybinis procesas man suprantamas ir įprastas, bet konstruoti be profesionalų nesiryžčiau, todėl esu tikra dėl gaminių kokybės. Suknelės modelis gana paprastas. To ir siekiau: kad daiktas būtų nepretenzingas. Praėjusį kartą suknelės buvo pretenzingesnės ir ne kiekvienai figūrai, šį kartą norėjosi suteikti galimybę ir toms, kas neturi tobulos laikysenos ar liemens. Aš pati šių dalykų neturiu“, – neslepia Agnė.

Suknelė turi keletą priedų, petnešėlę kontroliuoti biustui ir dirželį, jei pas moterį gražiai išreikštas liemuo. Yra kišenės, nes A. Jagelavičiūtė sako sunkiai įsivaizduojanti tikrai patogų drabužį be jų. Beje, naujai pristatomas drabužis yra su pamušalu, kad moteris jaustųsi saugi ir elegantiška.

Šią kolekciją sudaro 41 unikali suknelė.

„Pernai sukneles pardavėme greitai. Kelios sugrįžo, nes klientėms netiko dydis, bet pas naujus šeimininkus iškeliavo vėl labai greit. Žinoma, galima diskutuoti apie kainą, ji tikrai nėra labai maža, tačiau aš neketinu konkuruoti su „fast fashion“ įmonėmis. Prie suknelių dirbome daug ir nuoširdžiai, tad keista, kad piktinamės, kai daiktas kainuoja brangiau, bet staiga pamirštame, kad į daikto kainą įskaičiuotas ir žmonių, kurie prie jų dirba, atlyginimas. Iš kitos pusės, labai smagu, kad niekas suknelių pirkti neprivalo ir gali rasti labai gražių daiktų pagal savo galimybes.

Praėjusią vasarą sulaukėme daug susižavėjimo laiškų iš moterų, kurios gavo sukneles, nes jos nesitikėjo, kad gaminiai bus tokie kokybiški. Tai, žinoma, labai malonu, bet, gerąja to žodžio prasme, pribloškė susitikimas prekybos centre. Prie manes priėjo kokių penkiasdešimties, nuostabaus grožio moteris. Pasakė, kad nusipirko mano suknelę ir kad ji – nuostabi. Iš netikėtumo apsiverkiau. Labai malonu, kai tavo kūryba žavi ne tik jaunas, bet ir daug reiklesnes kokybei, balzakiškas moteris. Šį kartą mano suknelės iš viso neturi amžiaus cenzo. Nuogus pečius rodyti gali bet kokio amžiaus ir svorio moterys“, – įsitikinusi A. Jagelavičiūtė.

O ar pati ji tokią suknelę pasisiuvo ir sau?

„Kartą jau esu minėjusi, kad šį projektą darau be įtampos. Labai pavargstu nuo nuolatinio siekio kažką padaryti vis geriau ir darau jas todėl, kad man gražu ir smagu. Su malonumu pasiliksiu visas neparduotas sukneles. Tą pati planavau ir praėjusį kartą, deja, neliko nei vienos“, – tikina viena stilingiausių Lietuvos moterų.

Naujausios kolekcijos „VIENA“ suknelės – nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)