Šįkart teismo posėdis prasidėjo netikėtumais – prokurorė Vita Gedvilienė pareiškė norinti perkvalifikuoti J. Jankevičiaus padarytą nusikalstamą veiką.

Anksčiau J. Jankevičius buvo kaltinamas nesunkiu sveikatos sutrikdymu, o štai dabar – ir tuo, kad viešoje vietoje demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Incidentas, dėl kurio J. Jankevičiui gresia net laisvės atėmimas, įvyko praėjusiais metais sostinės Užupio rajone esančiame bare „Špunka“.

Konfliktas tarp J. Jankevičiaus ir dviejų byloje nukentėjusiaisiais laikomų brolių italų Michelio ir Andre įsižiebė po to, kai vienas iš kitataučių ėmė stumdyti kartu su humoristu tądien vakarojusią bičiulę S. Šaltenytę. Nepagarbiai pasielgta buvo ir su buvusia J. Jankevičiaus mylimąja Juste Arlauskaite-Jazzu – byloje nukentėjusiuoju įvardijamas Michelis griebė atlikėjai už sėdmenų.

Tolimesnė įvykių eiga humoristą J. Jankevičių privedė prie santykių aiškinimosi kumščiais.

Jau ne pirmą kartą teismo duris dėl konflikto su italais varstantis Justinas nuo pat pirmųjų dienų tikino, kad nesidžiaugia ir nesididžiuoja tokiu poelgiu. Anot jo, jis yra linkęs konfliktus spręsti žodžiais, o ne veiksmais.

Dėl savo veiksmų jis gailisi iki šiol. „Tai yra vienas gėdingesnių įvykių mano gyvenime. Padariau viską, kad parodyčiau visuomenei, kad gailiuosi. Pasmerkiau savo elgesį ir vis dar jį smerkiu“, – teismo salėje sakė J. Jankevičius.

Kiek anksčiau, birželio 22-ąją, į teismo posėdį liudyti atvyko ir buvusi J. Jankevičiaus mylimoji J. Arlauskaitė-Jazzu. Tąkart neapsieita be akibrokštų – atlikėjos liudijimas prokurorei pasirodė melagingas. Plačiau apie tai galite skaityti ČIA.
Justė Arlauskaitė-Jazzu

Prabilo ir su vienu iš italų artimai bendravusi liudytoja

Šįkart teismo salėje pasirodė ir kita konflikto epicentre atsidūrusi moteris – J. Jankevičiaus bičiulė S. Šaltenytė. Su nukentėjusiuoju italu Micheliu Saulė artimai bendravo trejus metus, tačiau lemtingą vakarą jiedu buvo susipykę.

Vos tik S. Šaltenytei pradėjus pasakoti savą įvykusio incidento versiją, teismo salėje ėmė tvenktis įtampa.

Liudydama S. Šaltenytė teigė nemačiusi kruvino J. Jankevičiaus ir nukentėjusiaisiais byloje įvardijamų italų konflikto. Moteris taip pat patikino neprisimenanti visų incidento aplinkybių, mat praėjo daugiau nei metai.

Liudytoja taip pat užsiminė lemtingą vakarą iš J. Arlauskaitės-Jazzu išgirdusi, kad vienas iš italų griebė jai už sėdmenų. Būtent ši dalis užkliuvo prokurorei V. Gedvilienei – ikiteisminio tyrimo metu S. Šaltenytė apie tai nebuvo neužsiminusi.

Paklausta, kodėl nuslėpė šią aplinkybę, S. Šaltenytė patikino nieko nenuslėpusi ir čia pat pridūrė nežinanti, kodėl nepaminėjo to tyrėjams.

„Nenuslėpiau, bet teismas nėra malonus dalykas nė vienam žmogui“, – sakė liudytoja.

Akivaizdžiai sutrikusi S. Šaltenytė teismo posėdžio metu kelissyk kėlė balsą, ją raminti teko ne tik prokurorei, bet ir teisėjui.

Saulė Šaltenytė

Prokurorė J. Jankevičiaus versija netiki

Prokurorė V. Gedvilienė posėdžio metu teigė netikinti J. Jankevičiaus pateikta įvykių versiją. Anot humoristo, konflikto metu jis veikė vienas – tačiau ikiteisminio tyrimo metu apklausti nukentėjusieji italai kategoriškai nurodė, kad J. Jankevičius konflikto metu buvo su draugu.

„Netikėti nukentėjusiųjų parodymais, manau, nėra jokio pagrindo“, – pareiškė V. Gedvilienė.

Prokurorei abejonių kelia ir konflikto motyvas. Anot J. Jankevičiaus, konfliktą išprovokavo Italijos pilietis Michaelis, griebdamas jo tuometei merginai J. Arlauskaitei už sėdmenų.

Tačiau šios aplinkybės, anot V. Gedvilienės, ikiteisminio tyrimo metu nei J. Arlauskaitė-Jazzu, nei S. Šaltenytė nepaminėjo.

Prokurorė teismo prašo skirti J. Jankevičiui vienerių metų laisvės atėmimo bausmę su bausmės vykdymo atidėjimu tam pačiam laikotarpiui. Prokurorės siūlymu, Justinui taip pat turėtų būti uždrausta lankytis baruose ir kavinėse, taip pat – išvykti ilgiau nei 7 dienų laikotarpiui.

Pasiteiravus, kaip gi J. Jankevičiaus karjerai atsilieptų tokie draudimai, humoristas nedaugžodžiavo. „Visi žinome, kaip atsilieptų“, – sakė Justinas.

Kokią bausmę teismas skirs J. Jankevičiui, paaiškės penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (599)