Apie situaciją su Delfi kalbėjusi R. Gaidan sakė, kad dažnai sulaukia panašių žinučių ir į jas nekreipia dėmesio, tačiau dabartinis atvejis buvo itin nemalonus.

„Penktadienį ryte iš netikro profilio gavau žinutę su įžeidžiančiu tekstu. Tik pasijuokiau, nekreipiau dėmesio. Po kelių valandų gavau iš nepažįstamos moters nuotrauką, kad neva aš iš kito profilio rašau grasinančias žinutes.

Iš pradžių pagalvojau, kad paaugliams nėra ką veikti, nes suaugęs žmogus tikrai tuo neužsiims. Bet kai sužinojau, kad tos žinutės galimai buvo išsiųstos ir kitoms merginoms, pasiutau“, – pasakojo ji.

Renata Gaidan

Nieko nelaukdama Renata kreipėsi pagalbos – ji norėjo greitai sužinoti, kas slepiasi už kitus žmones terorizuojančios anketos.

„Šiais laikais labai lengva išsiaiškinti, kas slepiasi po tam tikromis anketomis ar komentarais. Ir pasirodo, tai buvo moteris, kuriai virš 30 metų“, – atskleidė R. Gaidan.

Nesuprasdama, kodėl buvo taip pasielgta, žinoma grožio specialistė iš pradžių svarstė kreiptis į teisėsaugą. Tačiau greitai persigalvojo, mat tiki, kad ši moteris dėl savo poelgio nuoširdžiai gailisi.

„Kol kas pareiškimo nerašysiu. Tik priminsiu, kad bet koks žmogaus atvaizdo naudojimas, nesant asmens sutikimui, yra neteisėtas ir užtraukia civilinę atsakomybę. Taip pat už tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimą gali būti taikoma tiek civilinė, tiek baudžiamoji atsakomybė“, – Delfi komentavo Renata.

Facebook

Ji dar kartą pabrėžė, kad su panašia situacija susiduria ne pirmą kartą, tačiau visada žino, kur kreiptis, jei situacija perauga iki tokio lygio.

„Jei žmogus galvoja, kad galima pasislėpti po netikra anketa arba rašyti neigiamus komentarus, jiems už tai nieko nebus, jie labai klysta“, – pabrėžė ji.

Garsi grožio specialistė mano, kad taip elgiasi tik tie žmonės, kurie turi rimtų problemų.

„Palinkėsiu jiems sveikatos ir išminties“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)