Pirmą kartą amžiną meilę pora prisiekė legendiniuose Marylebone santuokų rūmuose, Londone. Tai vieta, kurioje tuokėsi ir Paulas McCartney, Ringo Starras, Antonio Banderasas, Liamas Gallagheris ir daugelis kitų.

Šventėje Dalia pasirodė pasipuošusi juodo šilko suknele, baltu šaliu ir balta skrybėle, kurią jai sukūrė ir santuokos liudininke tapusi scenografė Marija Bjornson.

D. Ibelhauptaitės ir D. Fletcherio vestuvės

Tų pačių metų balandžio 19-ąja pora amžiną meilę prisiekė ir Lietuvoje, Katedroje. Čia nuotaka pasipuošė pieno baltumo suknele.

Amžiną meilę vienas kitam Lietuvoje jie prisiekė monsinjoro Kazimiero Vasiliausko akiviazdoje. Porai jis buvo ne tik labai artimas draugas, jo akivaizdoje Dexteris priėmė katalikų tikėjimą.

Londone, vestuvių metu, juodo šilko suknele pasipuošusi Dalia Lietuvoje santuokos sakramento ceremonijai pasirinko pieno baltumo suknelę.

D. Ibelhauptaitės ir D. Fletcherio vestuvės

Tiesa, šventė Italijoje net tris dienas šurmuliavo birželio viduryje, tačiau Dalia apie tai nusprendė papasakoti tik dabar, kai medžiai jau skęsta rudeniškų spalvų paletėje. Praėjus dviem dešimtmečiams, pora vėl žengė prie altoriaus.

Toskanos koplytėlėje mišias vedė ir palaiminimą suteikė monsinjoras Visvaldas Kulbokas.

Šį kartą D. Ibelhauptaitė paniro į aistringai raudonos spalvos suknelę, kurią šventei sukūrė jos geriausias draugas Juozas Statkevičius. Ir ne tik sukūrė, ši suknelė – dovana porcelianinių vestuvių proga.

Italijoje, Toskanoje, surengta šventė prasidėjo Batinjano (it. Batignano) vienuolyne, Dalios 50-ojo gimtadienio paminėjimu.

Dalios Ibelhauptaitės ir Dexterio Fletcherio santuokos įžadų antaujinimas

Batinjano vienuolynas šventei buvo pasirinktas ne atsitiktinai, čia D. Ibelhauptaitė prieš 23-ejus metus pastatė pirmąją savo operą „Don Žuanas“. „Ten susijungia labai daug istorijų: mano asmeninio gyvenimo, ir karjeros. Ten prasideda istorijos ir su Dexteriu“, – DELFI pasakojo moteris.

Antrąją dieną šventė tęsėsi Sesti šeimos vynuogyne Castello Di Argiano. „Ten yra privati dvyliktojo amžiaus koplytėlė, kurioje atnaujinome santuokos įžadus, vynuogyne vyko ir pati šventinė vakarienė su šokiais iki ryto, – tęsė Dalia. – O trečiąją dieną – piknikas bei atsisveikinimas tame pačiame šeimos vynuogyne.“

Šventę D. Ibelhauptaitė organizavo bene metus. Ji kruopščiai rinkosi vietas, kad šios būtų prasmingos, norėjo šventei suteikti gilią prasmę, o ne tik surengti gražią puotą.

Dalios Ibelhauptaitės ir Dexterio Fletcherio santuokos įžadų antaujinimas

„Kiekviena vieta turi savo istoriją. Tai nėra tiesiog gražios vietos, tai vietos, surištos su mums artimais žmonėmis“, – tikino Dalia ir pridūrė, jog šventėje dalyvavo visi artimiausi žmonės, kai kurie tiek Dalią, tiek jos vyrą Dexterį gyvenimo keliu lydi nuo pat vaikystės.

„Tarp tų 85 svečių buvo žmonės, kurie mūsų gyvenimuose turi labai didelę reikšmę, – teigė D. Ibelhauptaitė. – Buvo Dexterio ir mano draugai: Jamie Oliveris, Tate'as Donovanas, Jasonas Flemyngas su žmona Elly, Margot Robbie su vyru. Buvo mano artimi draugai iš Lietuvos: Kristina Sabaliauskaitė su vyru Tomu, Asmik Grigorian su vyru Vasilijum Barchatovu, solistė Jurgita Adamonytė su vyru Marco, režisierius Gediminas Šeduikis, dirigentas Ričardas Šumila, senas draugas Marius Ivaškevičius.“

Dalia Ibelhauptaitė, Dexteris Fletcheris, Margot Robbie ru vyru Tomu

Tarp svečių buvo ir tokių, kurie dalyvavo ir Dalios bei Dexterio vestuvėse prieš dvidešimt metų. Vienas jų – Ericas Stoltzas. „Golden Globe“ pelnęs aktorius įsiamžino tokiose kino juostose kaip „Pulp Fiction“ (liet. „Bulvarinis skaitalas“) ir „Mask“ (liet. „Kaukė“). Prieš dvidešimt metų Ericas buvo santuokos liudininkas Lietuvoje.

Italijoje svečiavosi ir santuokos Lietuvoje liudytojos Audra Žukaitytė bei Virginija Josienė.

Dalią ir Dexterį sveikino ir vienas garsiausių britų kino prodiuserių – Andrew McDonaldas. Britas prodiusavo filmus „Trainspotting“ (liet. „Traukinių žymėjimas“), „The Last King of Scotland“ (liet. „Paskutinis Škotijos karalius“), „Far from Madding Crowd“ (liet. „Toli nuo skubančios minios“) ir daugelį kitų.

Taip pat ir kino prodiuseris Duncanas Kenworthy, kuris sukūrė filmus „Four Weddings ant The Funeral“ (liet. „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“), „Notting Hill“ (liet. „Noting Hilas“) bei „Love Acctually“ (liet. „Tegyvuoja meilė“).

Jamie Oliveris, Dalia Ibelhauptaitė, Juozas Statkevičius, Dexteris Fletcheris

Šventėje dalyvavo ir prodiuseriai Adamas Bowlingas bei Davidas Readas. Dexteris skaičiuoja, kad jų draugystė tęsiasi daugiau nei du dešimtmečius. Šie prodiuseriai yra prodiusavę visus Guy Ritchie ir Matthew Vought filmus nuo „Lock Stock and Two Smoking Barrels“ (liet. „Lok, stauk arba šauk“) laikų (1998 m.).

Beje, šventėje dalyvavo ne tik scenos, kino ir teatro profesionalai. Į šventę atvyko artimas poros draugas, chirurgas Timas Nuthallas, kuris operavo pačią karalienę Elžbietą II-ąją.

Dalia neturi nei brolių, nei seserų. Deja, nebėra nei jos tėčio, nei mamos, tad prie altoriaus raudonai pasipuošusią nuotaką lydėjo geriausias draugas, pačios Dalios švelniai broliu vadinamas Juozas Statkevičius.

Asmik Grigorian

Tris dienas Toskanoje netilo sveikinimai ne tik santuokos įžadų atnaujinimo proga. Dalia šventėje paminėjo ir 50-ąjį gimatdienį.

Tiesa, prabangią šventę surengusi režisierė buvo atvira: „Norėjome surengti tokią šventę todėl, kad suburtume visus draugus. Deja, daugelio jų jau nebėra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (589)