aA
Trečiadienio vakarą įvyko oficialus įvairių šalių virtuvių skonius sujungiančio restorano „Bola" atidarymas. Daugelio gurmanų širdis jau spėję užkariauti ryškiaspalviai dubenėliai suviliojo būrį garsenybių. Jos panoro įvertinti šį ne tik skanų, bet ir labai fotogenišką patiekalą, skelbiama pranešime spaudai.
Renginio akimirka
© Organizatorių nuotr.

Vilniuje, „Ogmios mieste" įsikūręs restoranas svečius vaišino patiekalais iš meniu: ryžių dubenėliais su traškia kario vištiena, marinuota lašiša, keptu varškės arba tofu sūriu, vegetariškais kepsneliais.

Egzotiškiems skoniams neatsispyrė Kristina Tarasevičiūtė, Redita Dominaitytė su dukra, Kamilė Kanapeckaitė, Deimantė Kazėnaitė, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukra, Saugirdas Vaitulionis, Justina Ieva Steponavičiūtė su seserimi Jūrate Steponavičiūte, Inga Žuolytė su vyru ir sūneliu, Kristina Kaikarienė, Teresa Ulozienė.

Vizažistė D. Kazėnaitė pasakojo, kad pirmą kartą šių dubenėlių paragavo Lietuvoje. Jie iš karto užkariavo maisto mylėtojos širdį. Žinomai merginai tai puikus maistas po sporto, kai nori skaniai pavalgyti be sąžinės graužaties. Deimantė sakė, kad labiausiai ji nemėgsta monotonijos maisto racione, todėl kiekvieną dieną renkasi vis skirtingus patiekalus.

„Labai mėgstu patiekalus, kuriuose daug daržovių. Jų pavalgiusi jaučiuosi geriausiai. Žiūriu, ką valgau ne todėl, kad rūpėtų kilogramai. Man svarbiausia gera savijauta. Galiu viską valgyti – vis tiek sversiu 50 kilogramų. Tačiau blogai jausiuosi. Man labai nepatinka būti apsunkusiai nuo maisto. Pirmenybę teikiu sportiškam lieknumui", - pasakojo D. Kazėnaitė, renginyje valgiusi patiekalą be gliuteno.

Renginių planuotoja K. Kaikarienė pasakoja, kad daugiausiai jos maisto racione yra daržovių. Moteris ypatingai mėgsta špinatus, burokėlius. Vakarais K. Kaikarienė valgo ananasą, o per dieną išgeria du litrus agurko, citrinos ir imbiero gėrimo. Sveikai maitintis K. Kaikarienei nėra sunku, nes toks maistas jau yra tapęs kasdienybe ir geros savijautos garantu.

„Labai mėgstu kuo mažiau apdirbtus maisto produktus. Todėl ryžių dubenėlyje man labai patiko lašiša, jautėsi kiekvieno ingrediento skonis. Tą labai vertinu maiste. Labai nemėgstu persūdyto, pervirto, perkepto maisto. Viskas turi būti kuo natūraliau, turiu žinoti, ką valgau", - pasakojo K. Kaikarienė, leidžianti sau pasilepinti ir desertais. Svarbiausia, kad juose būtų kuo daugiau vaisių, nebūtų per saldūs.

Šis patiekalas žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Itin fotogeniškas patiekalas tapo socialinių tinkle žvaigžde, žmonės mielai dalinosi ryškiaspalviais dubenėliais savo anketose. Restorano įkūrėjai džiaugiasi, kad ir lietuviai įsileido dubenėlius į savo mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Tai jau antrasis toks restoranas sostinėje ir, kaip tikisi, ne paskutinis. „ Be to, tai tikrai skanus ir labai fotogeniškas patiekalas. Juk dabar pirmiausia maistas nufotografuojamas, patalpinamas į socialinius tinklus ir tik tada valgomas. Šiandien žmonės mėgsta maistą, kuris atrodo gražiai ir traukia dėmesį. Deriname gražų vizualinį pateikimą, gerą skonį ir kokybę. Patiekalas sveria beveik puse kilogramo, todėl klientas iš restorano išeina sotus", – pasakojo restorano šefas Dovydas Vaisovas.

Jis pastebi, kad populiariausi dubenėliai yra su marinuota lašiša ir vištiena. Vis labiau populiarėja ir veganiški variantai. Kiekvieną mėnesį komanda paruošia po naują dubenėlį, o jei jis prigyja – restorano svečiai gali jį rasti meniu ir ilgesnį laiką. Ryžių dubenėlyje yra septyni ingredientai, o jo pagrindas ryžiai arba bolivinė balanda.

„Į kiekvieną dubenėlį įdedame ingredientą, kuris stebina ir nenuvilia skoniu. Viename pritaikėme marinuotą arbūzą, aštriame variante derėjo švelniai marinuotas melionas. Mūsų meniu – eklektiškas, nesistengiame prisirišti prie vienos šalies virtuvės. Eksperimentuojame, inspiracijos semiamės keliaudami, žiūrime, kas patiems patinka", – pasakoja restorano virtuvės šefas, patirties sėmęsis ir įvairiuose Londono restoranuose.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
4.8333

„Mrs Globe“ konkurse lietuvei iš pasididžiavimo sprogo širdis: sugriovė stereotipus ir liko dėkinga ypatingam žmogui (33)

Šiemet Kinijoje vykusiame konkurse „Mrs Globe 2020“ („Misis pasaulis 2020“) Lietuvai...

Žinomi žmonės susipažino su grožio pasaulio inovacija (8)

Į sostinės restoraną „Šventaragio sodas“ rinkosi gausus būrys garsenybių susipažinti su...

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko naujo formato šou „Čempionai“ (1)

Trečiadienį vakare Klaipėdoje įvyko Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago naujo formato ledo šou...

Krepšininkas Mindaugas Lukauskis su žmona susilaukė trečiojo vaikelio (2)

Krepšininkas Mindaugas Lukauskis su žmona susilaukė trečiojo vaikelio. Žinia apie aplankiusius...

Alpakų vilna sudomino garsias moteris: domėjosi gamtos įkvėpta mada (5)

Trečiadienį prekės ženklas „Alpacos“ pakvietė į parduotuvės atidarymo vakarėlį....

Top naujienos

Naujasis siūlymas dėl bankų apmokestinimo kelia klausimų: ne tik padidins kainas, bet ir prieštarauja Konstitucijai (24)

„Mes turime vieną milijardą eurų, kurių kažkas tiesiog nemoka. Tol, kol šie mokesčiai nėra...

Lietuviams siūlo pasinaudoti šeichams skirta prabanga ir malonumais: visa tai nemokamai (25)

Prabangiausi pasaulyje viešieji tualetai, švariausi pasaulyje paplūdimiai, gatves puošiantys super...

Jurgita Barišauskienė

Kai žiemos šventės tampa beskonės, o masinis kalėdinis šurmulys tik erzina

Žiemos švenčių laikotarpis dažnam žmogui tampa ne tik linksmybių, bet ir įvairių išbandymų...

Nepailstantis Leonavičius – apie 30 metų treniruojant vaikus ir sprendimą, kurio iki šiol nepamiršta Marčiulionis (1)

„Neseniai skridau į Romą ir taip išėjo, kad susėdome šalia su Šarūnu Marčiulioniu, kuris...

Verslininko atsakas besiskundžiantiems pinigų stygiumi: tikriausiai jūsų abi rankos kairios „Atsakingas požiūris“ su Rimvydas Valatka

Šios savaitės DELFI TV laidoje „ Atsakingas požiūris “ žurnalistas Rimvydas Valatka kalbina...

Lietuvius užgrius naujovių banga: kas pajus keičiamų mokesčių naudą, o kas – naštą (315)

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė laidoje „...

Telšiuose stovi turbūt pati natūraliausia eglė visoje Lietuvoje: ji puošta vien tik kankorėžiais (42)

Kol didieji šalies miestai eina iš proto dėl Kalėdų simbolių originalumo, o maži miesteliai...

Nevaikiškas vaikas – Greta Thunberg: kaip 8-erių metų išvystas filmas apvertė mergaitės gyvenimą aukštyn kojomis

2019 m. kovo 15 d. įkvėpti Gretos 1,6 mln. žmonių dalyvavo pasauliniame streike dėl klimato. O...

Tolimųjų reisų vairuotojas prabilo apie darbo sąlygas: ar tikrai esame verti tik tiek? (1)

Profesijoje, turbūt kokia ji bebūtų, galime rasti pliusų ir minusų, taip pat kiekviena iš jų...