aA
Trečiadienio vakarą įvyko oficialus įvairių šalių virtuvių skonius sujungiančio restorano „Bola" atidarymas. Daugelio gurmanų širdis jau spėję užkariauti ryškiaspalviai dubenėliai suviliojo būrį garsenybių. Jos panoro įvertinti šį ne tik skanų, bet ir labai fotogenišką patiekalą, skelbiama pranešime spaudai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka
© Organizatorių nuotr.

Vilniuje, „Ogmios mieste" įsikūręs restoranas svečius vaišino patiekalais iš meniu: ryžių dubenėliais su traškia kario vištiena, marinuota lašiša, keptu varškės arba tofu sūriu, vegetariškais kepsneliais.

Egzotiškiems skoniams neatsispyrė Kristina Tarasevičiūtė, Redita Dominaitytė su dukra, Kamilė Kanapeckaitė, Deimantė Kazėnaitė, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukra, Saugirdas Vaitulionis, Justina Ieva Steponavičiūtė su seserimi Jūrate Steponavičiūte, Inga Žuolytė su vyru ir sūneliu, Kristina Kaikarienė, Teresa Ulozienė.

Vizažistė D. Kazėnaitė pasakojo, kad pirmą kartą šių dubenėlių paragavo Lietuvoje. Jie iš karto užkariavo maisto mylėtojos širdį. Žinomai merginai tai puikus maistas po sporto, kai nori skaniai pavalgyti be sąžinės graužaties. Deimantė sakė, kad labiausiai ji nemėgsta monotonijos maisto racione, todėl kiekvieną dieną renkasi vis skirtingus patiekalus.

„Labai mėgstu patiekalus, kuriuose daug daržovių. Jų pavalgiusi jaučiuosi geriausiai. Žiūriu, ką valgau ne todėl, kad rūpėtų kilogramai. Man svarbiausia gera savijauta. Galiu viską valgyti – vis tiek sversiu 50 kilogramų. Tačiau blogai jausiuosi. Man labai nepatinka būti apsunkusiai nuo maisto. Pirmenybę teikiu sportiškam lieknumui", - pasakojo D. Kazėnaitė, renginyje valgiusi patiekalą be gliuteno.

Renginių planuotoja K. Kaikarienė pasakoja, kad daugiausiai jos maisto racione yra daržovių. Moteris ypatingai mėgsta špinatus, burokėlius. Vakarais K. Kaikarienė valgo ananasą, o per dieną išgeria du litrus agurko, citrinos ir imbiero gėrimo. Sveikai maitintis K. Kaikarienei nėra sunku, nes toks maistas jau yra tapęs kasdienybe ir geros savijautos garantu.

„Labai mėgstu kuo mažiau apdirbtus maisto produktus. Todėl ryžių dubenėlyje man labai patiko lašiša, jautėsi kiekvieno ingrediento skonis. Tą labai vertinu maiste. Labai nemėgstu persūdyto, pervirto, perkepto maisto. Viskas turi būti kuo natūraliau, turiu žinoti, ką valgau", - pasakojo K. Kaikarienė, leidžianti sau pasilepinti ir desertais. Svarbiausia, kad juose būtų kuo daugiau vaisių, nebūtų per saldūs.

Šis patiekalas žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Itin fotogeniškas patiekalas tapo socialinių tinkle žvaigžde, žmonės mielai dalinosi ryškiaspalviais dubenėliais savo anketose. Restorano įkūrėjai džiaugiasi, kad ir lietuviai įsileido dubenėlius į savo mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Tai jau antrasis toks restoranas sostinėje ir, kaip tikisi, ne paskutinis. „ Be to, tai tikrai skanus ir labai fotogeniškas patiekalas. Juk dabar pirmiausia maistas nufotografuojamas, patalpinamas į socialinius tinklus ir tik tada valgomas. Šiandien žmonės mėgsta maistą, kuris atrodo gražiai ir traukia dėmesį. Deriname gražų vizualinį pateikimą, gerą skonį ir kokybę. Patiekalas sveria beveik puse kilogramo, todėl klientas iš restorano išeina sotus", – pasakojo restorano šefas Dovydas Vaisovas.

Jis pastebi, kad populiariausi dubenėliai yra su marinuota lašiša ir vištiena. Vis labiau populiarėja ir veganiški variantai. Kiekvieną mėnesį komanda paruošia po naują dubenėlį, o jei jis prigyja – restorano svečiai gali jį rasti meniu ir ilgesnį laiką. Ryžių dubenėlyje yra septyni ingredientai, o jo pagrindas ryžiai arba bolivinė balanda.

„Į kiekvieną dubenėlį įdedame ingredientą, kuris stebina ir nenuvilia skoniu. Viename pritaikėme marinuotą arbūzą, aštriame variante derėjo švelniai marinuotas melionas. Mūsų meniu – eklektiškas, nesistengiame prisirišti prie vienos šalies virtuvės. Eksperimentuojame, inspiracijos semiamės keliaudami, žiūrime, kas patiems patinka", – pasakoja restorano virtuvės šefas, patirties sėmęsis ir įvairiuose Londono restoranuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
4.8333

Grupės „120“ narys Šarūnas su žmona susilaukė antrosios atžalos: suteikė unikalų prancūzų kilmės vardą (108)

Aktoriui ir atlikėjui Šarūnui Januškevičiui šis laikotarpis – ypatingas. Su žmona žinomas...

Aleksandras Pogrebnojus aštriai sukritikavo „Eurovizijos“ atrankos dalyvius: nieko nėra baisiau už entuziazmą be talento (199)

Šeštadienį prasidėjo nacionalinė „Eurovizijos“ atranka „Pabandom iš naujo“. Pirmoje...

Sudėtingai veido operacijai ryžęsis stilistas Karolis parodė pokyčius: artimieji buvo ištikti šoko, aplinkiniai neatpažino (169)

Žinomas plaukų stilistas Karolis Murauskas įprastai rūpinasi savo klientų grožiu, tačiau...

50-metį švenčianti Asta Pilypaitė prakalbo apie gimtadienio staigmenas, vidinę brandą ir karantino įtaką karjerai (91)

Dainininkė, muzikos pedagogė Asta Pilypaitė sausio 16 dieną mini jubiliejų. Scenos žvaigždei...

Verslininkas Sigitas Martinavičius skiriasi trečiąjį kartą: apie skyrybas jautriai prakalbo dabartinė žmona Edita (440)

Trečiąjį kartą skiriasi verslininkas Sigitas Martinavičius. Apie sprendimą pasukti skirtingais...

Top naujienos

Paskubomis surengtas Navalno teismas, advokatei pranešta likus kelioms minutėms iki jo pradžios Navalnas: tai pasityčiojimas (333)

Aleksejaus Navalno teismas vyksta pačiame Chimkų policijos poskyryje, kur ir atvežė oro uoste...

Armonaitė apie pagalbą verslui: paraiškas bus galima pildyti nuo trečiadienio piktnaudžiaujantiems gali tekti grąžinti subsidiją (12)

Pirmajam pagalbos verslui paketui paraiškas verslas teikti galės nuo trečiadienio, – pirmadienį...

Politologas: Nausėdos ir Šimonytės Vyriausybės santykiai yra keisti (252)

Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas, politologas Virgis Valentinavičius , vertindamas...

COVID-19 pasiglemžė medikės iš Panevėžio gyvybę (173)

COVID-19 pasiglemžė dar vienos Respublikinės Panevėžio ligoninės slaugytojos gyvybę. Kaip...

Libertas Klimka tiksliai išprognozavo, kokia bus žiema: jau matyti, kokio laukti kovo (10)

Pačioje rudens pabaigoje apie būsimą žiemą kalbintas etnologas, profesorius, gamtos mokslų...

Tomas Sakalauskas | D+

Jubiliejų švenčiantis Vidas Mačiulis: apie Sabo bučinį, intrigas su krepšinio žvaigždėmis ir Šaro filmą

„Aš dar vaikystėje žinojau, kad suaugęs tapsiu žurnalistu: šeštoje klasėje į šampano...

Rusija sureagavo į Vakarų kritiką dėl Navalno Navalnui vis dar neleidžiama susitikti su savo advokate (330)

Rusijos opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas pirmadienį tebelaikomas Maskvos policijoje po...

URM siūlo Rusijos Kirkorovo neįleisti į Lietuvą: durys užsivertų ir kitiems atlikėjams (30)

Užsienio reikalų ministerija ( URM ) siūlo Rusijos atlikėjo Filipo Kirkorovo neįleisti į...

Pandemijos analizė Lietuvoje: atsisakius kai kurių ribojimų, reikiamo rezultato tektų laukti mėnesiu ilgiau (260)

Praėjusio ketvirtadienio, sausio 14 dienos duomenimis, šalyje pastebimas epidemiologinės situacijos...

NT rinkai itin sėkmingi praeiti metai gali ir nepasikartoti: nerimą kelia vienas viską keičiantis veiksnys (3)

Prie sparčiai augančios ir besikeičiančios šalies sostinės prisideda ir nekilnojamojo turto...