Justsas, Donatas ir Joris įsiamžino „Apple“ ausinių „Beats by Dr. Dre“ reklamoje. „Visus Baltijos šalių atstovus šiai reklamai atsirinkome jau seniai, tačiau dėl jų užimtumo tikrai nebuvo paprasta suburti visus į vieną vieną vienu metu“, – šypsojosi fotosesiją kuravęs vaikinas. Išties pastaruoju metu šių vaikinų gyvenimo ritmas – beprotiškai užimtas, visi jie kiek daugiau nei po mėnesio stovės didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje ir taps konkurentais, o ne bendram tikslui susivienijusiais Baltijos atstovais, kaip šiandien.

Įdomu tai, kad prieblandos apgaubtoje fotosesijoje dalyvavusius vyrukus Lietuva, Latvija ir Estija išvys po vieną, bendras visų trijų „eurovizininkų“ nuotraukas galima išvysti tik DELFI galerijoje, kur užfiksuoti darbo užkulisiai. Justsas šypsosis latviškai auditorijai, Joris – estiškai, o Donatą po kelių savaičių viešosiose erdvėse išvys lietuvaičiai.

Donatas Montvydas

Visi trys vaikinai, įsiamžinę ausinių reklaminėje fotosesijoje, sutartinai tvirtino, kad muzika seka kiekvieną jų žingsnį, tad šis aksesuaras visuomet su jais kartu. „Muzikos su ausinėmis klausau ir namuose, ir kažkur keliaudamas, jos dažnai su manimi“, – pasakojo D. Montvydas pridurdamas, kad ausinės pastaruoju metu tapo neatsiejamu šiuolaikinio žmogaus aksesuaru, kuris dažnai atlieka tik grožio funkciją.

Estas Joris DELFI pasakojo, kad jo ausinėse dažnai skamba ne tik popmuzikos, bet ir roko ritmai. „Aš kuriu popmuziką, tačiau ji nėra tokia tipiška popmuzika, kokią dažnas įsivaizduojame, ji kitokia, su mano charakteriu“, – šypsojosi bene rimčiausias Baltijos šalių trejetuko atstovas.

Estas Joris Pootsmannas

Latvis Justsas taip pat negalėjo įvardyti, kokios muzikos dažniausiai klauso, anot jo, svarbu domėtis įvairia muzika tam, kad surastum tai, kas tau patinka, tam, kad tiesiog atrastum savo stilių. Beje, šio vaikino muzikos paletėje galima rasti ir džiazo atspalvių. „Studijuoju džiazą, tad jo dažnai klausausi. Dar mėgstu hip hopą, pankroką, roką, soul ritmus. Labai įvairios muzikos klausausi“, – patikino atlikėjas nepagailėjęs komplimentų ir Donato Montvydo atliekamai muzikai.

Tai bene pirmas kartas, kuomet visos Baltijos šalys į „Euroviziją“ deleguoja vaikinus. „Dabar sunku kažkuo nustebinti“, – nusijuokė Donatas pasidomėjus, ar tai jam pačiam nekelia šypsenos. Vis dėlto pastebėjus, jog visi trys vaikinai net ir išvaizda šiek tiek panašūs, D. Montvydas šioje pastaboje įžvelgė teigiamų dalykų: „Šaunu, reiškia, mes visi žengiame su pasauliu ir stebime tendencijas. Vis dėlto atlikėjui svarbu ne tik įvaizdis, bet ir profesionalumas, galiausiai – žvilgsnis, skleidžiamos emocijos“.

Visi trys vaikinai tikino, kad įvaizdis yra svarbus. „Lyginimas su pasaulinio lygio atlikėjais kartais reiškia ne tai, kad tu kopijuoji jo aprangą. Kai kurių atlikėjų vardai yra tapę jaunystės, charizmos ir stiliaus pojūčio simboliais. Taigi tie palyginimai nebūtinai reiškia kažką blogo. Juk mes visi trys esame jauni, veržlūs ir charizmatiški“, – kalbėjo latvis Justsas.

Latvis Justsas

Pirmą kartą Lietuvoje viešintis estas ir jau ne pirmą kartą į kaimyninę Lietuvą užsukantis latvis į savo gimtuosius namus grįžo iš karto po darbų. Su gausia kūrybine komanda dirbę vaikinai pastaruoju metu gyvena įtemptu ritmu ir kruopščiai ruošia pasirodymus gegužės konkursui, tad malonumams laiko šiuo metu nėra daug. „Viskas čia labai arti“, – šyptelėjo Justsas, kuris šį kartą į Lietuvą atvyko vos kelioms valandoms.

Latvio Justso, esto Jorio ir lietuvio Donato fotosesijos užkulisiai – išskirtinėje DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)