„23 savo gyvenimo metus tarsi praleidau saugiame kokone Kaune, kur viskas pažįstama ir šalia yra tėvai. Turėjau ir darbą, ir automobilį, tačiau viskas susiklostė taip, kad įstojau į magistrantūrą Vilniaus universitete ir tęsiu genetikos studijas čia, Vilniuje.

Teko kraustytis ir galiu prisipažinti, kad pirmieji mėnesiai buvo tiesiog baisūs, nes buvau Kauno vaikas. Būtent Kaune gimiau ir augau, o ši transformacija tapo išėjimu iš komforto zonos. Buvo tikrai baisu, nors, galima sakyti, kad ir komforto zoną palikau palengvintomis sąlygomis, nes gyvenu šeimos namuose Vilniuje“, – kalbėjo žinoma mergina.

Kristė Kaikarytė sakė, kad kol tėtis liūdi, jog vienturtė dukra paliko gimtuosius namus, jos mama K. Kaikarienė džiaugiasi tokiu atsakingu atžalos žingsniu. „Ji turbūt pati mintimis siuntė man šią mintį ir dabar ji materializavosi (juokiasi). Mama tikrai džiaugiasi ir norėjo, kad palikčiau savo komforto zoną. Dabar ir pačiai norisi drąsiai žengti dar toliau. Iššūkiai mane skatina toliau ieškoti ir neatmetu galimybės net pagyventi užsienyje“, – pasakojo ji.

Tačiau kiekvieną penktadienį Kristei tenka grįžti į Kauną, kur jos laukia darbas laboratorijoje. Dar bebaigdama gamtos mokslų studijas būtent šioje laboratorijoje Kristė atliko ir baigiamąjį darbą. Dabar ji skiria DNR ir sprendžia kitus mokslinius uždavinius. Tačiau tik dirbti laboratorijoje ji nenori. Žinomų tėvų dukrą traukia ir bendravimas su žmonėmis, todėl ateityje ji svarsto rasti sau tinkamiausią sritį bei darbą.

"Dine In The Dark" akimirkos

Dabar po darbų Kaune ji laiką planuoja taip, jog galėtų grįžti į namais jau tapusią sostinę. „Manau, kad gyventi čia jau prisitaikiau ir kartu vis juokauju, kad mano namai yra ten, kur ir mano katinai (juokiasi). Kadangi galiu savo katinus mobilizuoti, transportuoju juos pirmyn ir atgal su savimi.

Vilniuje įsikūriau sėkmingai ir dabar kuriu savo gyvenimą čia. Smagu ir tai, kad grupės draugai priėmė ne kaip kažkieno dukrą, o kaip mane pačią. Kai žmonės nežino, kas aš, kiek paprasčiau užmegzti kontaktą, nes galiu parodyti, koks aš žmogus ir nelieka jokių išankstinių nuostatų. Pavyzdžiui, man labai patinka ir nustebinti pačios keptais keksiukais. Tikrai noriu, kad žmonės pažintų tikrąją mane“, – sakė ji.

Auksinio jaunimo atstove neretai vadinama Kristė sako, kad ir noras gyventi užsienyje atsirado dėl troškimo įrodyti, jog ir pati gali nemažai pasiekti. „Lengviau užmegzti kontaktą ten, kur niekas tavęs nepažįsta. Noriu pasiekti kažką savo ir būti ne tik dukra, o kažką pasiekusiu žmogumi. Garsių tėvų dukters etiketė manęs nebejaudina ir nenervina, bet kartu įpareigoja.

Studijuojant ir gyvenant Kaune jautėsi šioks toks diskomfortas ir net buvo gandų, jog su manimi tikrai pravartu bendrauti, o diplomas – nupirktas. Neva pasiseks ir kitiems, kurie su manimi bendrauja, bet aš viską užsidirbau pati ir džiaugiuosi už save, o ką sako kiti – jų reikalas.

Kai kurie dalykai yra skaudūs, bet nuryji seilę ir supranti, kad reikės dar labai daug siekti iki visiems įrodysiu, kas aš ir ką galiu. Gimiau ne tam, kad žibėčiau kaip auksinio jaunimo atstovė, o būčiau kažką pasiekusiu žmogumi“, – kalbėjo kaunietė.

Ji sako, kad nors visada ir buvo žmonių, kurie dėl naudos siekė bendrauti ir būti šalia, bėgant metams mergina išmoko pažinti tikruosius draugus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)