Į vakarėlį išvykusi A. Kulitaitė nė neįtarė, kad smagus pasibuvimas gali pasisukti netikėta linkme. Apie tai žinoma moteris plačiau prabilo savo „Instagram“ paskyroje.

Ji nevengė iš savęs pasijuokti ir palinkėti nekartoti jos padarytos klaidos. Įrašu ji leido pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„<...> O jei jūs galvojate, kad šį kartą apsiėjau be traumų, tai labai klystate... Gėda, bet pasakoju, nes gal mano klaidos nepakartosit (o, turbūt, ir nekartojat, nes esat protingi žmonės).

Penktadienį užsidėjau naujas basutes ir išvariau švęsti. Nauji batai pritrynė. Normalu. Atsirado žaizdelė ant kulno. Dažnas atvejis, tai kažkaip nesiparinau. O reikėjo“, – pasakojo A. Kulitatė.

Agnė Kulitaitė

Iškart po vakarėlio, šeštadienį, nuomonės formuotoja nusprendė apsilankyti sodyboje.

„Šiek tiek pavaikščiojau žole basomis, vėliau prasidėjo šokiai ir kažkaip nesugebėjau tų kojų apsiplauti bei žaizdele pasirūpinti. Gi ne pirmas kartas, kai pritrina basutės, koks skirtumas. Ane?“ – klausė ji.

Visgi sekmadienį pasijautė ir pirmosios pasekmės.

„Sekmadienio rytą prabudau siaubingame skausme, praeiti negalėjau visai, o vaizdas priminė filmo „Wrong Turn“ personažus – mano pėda buvo siaubingai raudona, ištinusi, o žaizdelė pūliavo (įmesčiau fotkę, bet rizikuoju gauti baną). Pasirodo, užteko vos čiut purvo, kad įsimestų infekcija ir prasidėtų uždegimas.

O juk tokie dalykai gali baigtis sepsiu. Žodžiu, chebryte, po kelių dienų šūdo, priešuždegiminių vaistų jaučiuosi žymiai geriau, bet nekartokit mano klaidos – dezinfekuokit iškart net ir mažiausias žaizdeles bei apsaugokit pleistrais. Nes, pasirodo, net ir mažiausi gali atnešti rimtų problemų į gyvenimą“, – įspėjo sekėjus A. Kulitaitė.

Delfi taip pat susisiekė su gydytoja dermatovenerologe Alina Vilkaite, kuri paaiškino, kaip apsisaugoti nuo infekcijų ir kada būtina kreiptis į gydytoją.

Anot jos, norint išvengti pūslių, būtina mūvėti patogią avalynę, o jei po truputį pradeda atsirasti pūslė, galėtų pagelbėti apsauginiai pleistrai bei dezinfekcinės priemonės.

„Jei pūslelė nedidelė, ją galima pradurti dezinfekuota adatėle ir išleisti skysti. Tuomet ant tos vietos klijuoti pleistrą. Aišku, priklauso ir nuo to, kokio dydžio pūslė, nes ji gali sugyti ir be pleistro. Bet jei matote, kad atsirado erozija, antrinė infekcija, reikėtų patepti kremu su cinku, kuris taip pat yra purškiamas. Jį būtina naudoti kelis kartus per dieną. Iš pradžių dezinfekuojant, o tada purškiant“, – paaiškino dermatovenerologė A. Vilkaitė.

Atsiradus infekcijai specialistė pataria kreiptis ir į gydytoją, kuris paskirs antibakterinius tepalus.

Pasiteiravus, ar, kaip minėjo nuomonės formuotoja, infekcija gali sukelti net sepsį, A. Vilkaitė pabrėžė, kad praktikoje tokių atvejų beveik neužfiksuota. O kad taip nutiktų, turėtų būti labai didelis pažeidimas.

„Arba tai turi būti labai stiprus nutrinimas, kurį toliau trinama, arba einama per žemes, aplinka nuolat nešvari. Tada bakterinė infekcija patenka į giliuosius audinius, kraujotaką, bet tai labai retas atvejis. Nežinau, kokio pažeidimo reikėtų, kad išsivystytų sepsis“, – Delfi komentavo gydytoja dermatovenerologė A. Vilkaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją