Konkurso nugalėtoja tapo 23-ejų metų 175 cm ūgio filipinietė Bea Rouz Santjago. Filipinų atstovė šį konkursą laimėjo penktą kartą ir pirmą sykį nuo 2005 metų.

Antrąją vietą užėmė Olandijos atstovė Natali den Deker, o trečiąją - Naujosios Zelandijos atstovė Keisi Radli. Tarp penkių finalininkių dar pateko Kolumbijos ir Vengrijos atstovės. Konkurse dalyvavo 67 merginos.

Lietuvai jame atstovavo bei su kitomis pasaulio gražuolėmis varžėsi devyniolikmetė Elma Šegždavičiūtė. Nors lietuvaitei finale vis tik neteko užsidėti auksinės karūnos, tačiau neįprasto vardo savininkė iš šio konkurso į Tėvynę negrįš tuščiomis rankomis. 19-metė 176 cm ūgio lietuvaitė buvo išrinkta fotogeniškiausia konkurso dalyve.

Viename to paties renginio etapų, kuris įvyko kiek daugiau nei prieš savaitę, E. Šegždavičiūtė iškovojo „Miss Photogenic“ titulą. Apdovanojimą jai įteikė prieš penkerius metus vykusio konkurso nugalėtoja ispanė Alejandra Andreu.

„Žinoma, visą laiką tikėjausi išgirsti „Lithuania“, tačiau tuo metu, kai buvo ištartas mano šalies pavadinimas, nežinojau, ką daryti. Galvojau, gal pasigirdo, gal tai tiesiog mano mintyse. Tačiau, kai niekas nežengė į priekį, supratau, kad tai iš tikrųjų padaryti turiu aš“, - emocijomis dalinosi fotogeniškiausia konkurso mergina.

Važiuodama į šį grožio konkursą devyniolikmetė lietuvaitė sakėsi nežinanti, ko tikėtis, mat tokio lygio renginyje ji dalyvavo pirmą kartą gyvenime. Priimti pasiūlymą ir išbandyti čia savo jėgas modeliu dirbanti E. Šegždavičiūtė nusprendė būtent vedama milžiniškų simpatijų Tokijui.

„Gavusi darbo pasiūlymą pirmą kartą į Japoniją išvažiavau prieš trejus metus. Čia man sekėsi iš tiesų puikiai, buvau užsiėmusi kiekvieną dieną. Vardan darbo dažnai tekdavo keliauti iš Tokijo į Osaką vienu greičiausių Japonijoje traukinių „Shinkansen“, per dvi valandas įveikiančiu daugiau nei 400 kilometrų“, - prisiminimais dalinosi Lietuvoje veikiančios agentūros „RUTA Model Management“ modelis E.Šegždavičiūtė.

Lietuvaitė, išsiilgusi Tekančios saulės šalies, buvo pasirengusi priimti gyvenimo iššūkius, tad visa galva nėrė į tarptautinio grožio konkurso sūkurį.

„Atvažiavusi sutikau daug savitai gražių, draugiškų merginų, kurios norėjo ne tik laimėti, bet taip pat ir susirasti draugų. Tai iš tiesų nustebino. Labai greitai visos drąsiai pradėjome bendrauti, drauge fotografuotis. Beje, konkurso rėmėjai mums net padovanojo naujutėlaičius išmaniuosius telefonus, kad galėtumėme vienos su kitomis susisiekti”, - apie renginio užkulisius kalbėjo mergina, paneigdama bet kokius gandus apie ne itin draugišką grožio konkursų vidinę atmosferą. E.Šegždavičiūtė sakė konkurencijos iš kitų dalyvių nejautusi. Priešingai, ją labai stebino, kaip visos vienos kitoms padėdavo, patardavo, primindavo, kad reikia šypsotis.

„Prisipažinsiu, kad besiruošdamos finaliniam renginiui buvome pavargusios. Tačiau patys japonai, atrodo, kad niekada nepavargsta. Jie dirba iki vidurnakčio, o paskui naują darbo dieną vėl pradeda labai anksti. Prie to turėjome prisitaikyti ir mes. Ankstų rytą jau turėdavome būti pasiruošusios dienos veiklai, taip pat - ir vakarui. Dirbant modeliu niekada pačiai netenka darytis vakarinio makiažo, šukuosenos. O šiame konkurse viskas buvo tik mano rankose. Pasidažydavau, gražiai susigarbanodavau, susisegdavau ar kitaip susitvarkydavau plaukus bei pasipuošdavau vakarine suknele vos per valandą. Man tai buvo tiesiog nerealu. Prieš vieną iš renginio etapų su plaukų garbanojimosi žnyplėmis netgi nusideginau pirštus, nes jomis pati naudojausi pirmą kartą. Tačiau tą patį vakarą vis tiek laimėjau „Miss Photogenic“ nominacijoje“, - atsiminimais apie vidinę konkurso virtuvę dalinosi įspūdžių kupina ir šypsenos veide paslėpti negalėjusi E.Šegždavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)