Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad garsus aktorius padarė nepiktybinio pobūdžio pažeidimus, tačiau tuo pačiu pabrėžė, jog nėra pagrindo pažeidėjui dar labiau sušvelninti atsakomybę.

A. Storpirštis prašė neuždrausti vairuoti automobilio, tačiau teismas pabrėžė, kad jam skirta ir taip švelnesnė nei minimali įstatyme numatyta sankcija.

Bylos duomenimis, A. Storpirštis gegužės 7-ąją, apie 20.20 val., Vilniaus Karoliniškių mikrorajone, išvažiuodamas atbulas iš prie vieno daugiabučio esančios aikštelės automobiliu „Audi 80“ nepaliko tarpo iš šono ir kliudė aikštelėje stovintį automobilį „Audi 100 Avant“. Eismo įvykio metu buvo apgadinti abu automobiliai.

Taip pat nustatyta, kad A. Storpirštis pasišalino iš eismo įvykio vietos, pažeisdamas Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimus.

Aktoriaus padarytą pažeidimą policijai padėjo atskleisti jo kaimynai, matę, kaip scenos žvaigždė apibrūžino svetimą transporto priemonę.

A. Storpirštis neneigė kaltės ir teisinosi, kad tądien teatre buvo minimas jo brolio jubiliejus.

„Mano žmona yra invalidė, todėl per spektaklio pertrauką grįžau į namus jos paimti ir nuvežti į teatrą, – teisme aiškino aktorius. – Aš labai skubėjau grįžti į teatrą, ir namo kieme, bandydamas išvažiuoti, važiuodamas atbulas, labai priartėjau prie kito automobilio. Išlipęs pažiūrėjau ir pamačiau, kad tarpas tarp automobilių yra labai nedidelis, tačiau kitam automobiliui sugadinimai nebuvo padaryti. Tada iš automobilio išlipo mano žmona ir pasakė, kad aš šonu nežymiai nubraukiau kito automobilio apdailą“.

Aktorius sakė, kad turėjo skubėti į teatrą, jam tuo metu jau skambino sunerimusi teatro režisieriaus asistentė ir teiravosi, kodėl jo nėra vietoje.

„Sužinojęs, kad tik nežymiai apgadinau kitą automobilį, tikėjausi dėl padarytos žalos atlyginimo susitarti vėliau“, – sakė jis.

Antradienį paskelbta Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją