Delfi žinomas sportininkas pasakojo, kad tuo metu, kai buvo partrenktas arklys, vairavo jo kolega Viktoras Rudenka-Vikis. Kartu jiedu filmavo vieną laidą, kurioje rodoma, kaip abu vyrai važiuoja po įvairias Lietuvos vietas, įsigyja iš žmonių automobilius ir vėliau juos parduoda.

„Šiandien kartu važiavome pirkti mašinų už Vilniaus, tačiau grįžtant atgal į sostinę, iš šalutinio kelio išbėgo arklys ir jį nutrenkėme. Gyvūnas iš karto nudvėsė. Neaišku, kas jo savininkas, tai dabar aiškinsis policija. Mūsų pirkta mašina buvo tik su civiliniu draudimu, o tai – pardavimui skirta mašina, „Peugeot 206“. Labai suvaryta, nebevažiuoja“, – pasakojo Ironvytas.
Vytautas Medineckas-Ironvytas su kolega pateko į autoįvykį / asm. albumo nuotr.

Iš karto po to, kai įvyko autoįvykis, žinomas vyras kartu su kolega iškvietė policijos pareigūnus, autovežį, bei specialistus, kurie pasirūpino nutrenktu arkliu.

„O dėl atsakomybės... Kyla problemų, jei tokiu atveju pabėgi iš įvykio vietos. Kol kas, mano žiniomis, vyks tyrimas. Gali būti, kad gausime baudą kaip už paprastą autoįvykį. Esme tame, kad dabar ieškomas arklio savininkas.

Pareigūnai aiškino, kad atradus arklio šeimininką, jei bus nustatyta, jog gyvūnas - neprižiūrėtas, tuomet galbūt mums apmokės autoįvykį, galima ir teistis aiškinant, jog arklys išbėgo į kelią. Nors ta vieta už Vilniaus, kokių 30-40 kilometrų, laukai, vienkiemiai“, – Delfi sakė Ironvytas.
Vytautas Medineckas-Ironvytas su kolega pateko į autoįvykį / asm. albumo nuotr.

Anot žinomo vyro, visa laimė, kad gyvūnas prieš šokdamas ant kelio dar pasibaidė, todėl mašina atsitrenkė į jo šoną, ne kojas. Anot Ironvyto, tokiu atveju arklys būtų kritęs ant automobilio.

„Neaišku, kaip būtų buvę. O jis staigiai iššoko, Vikis ant stabdžių kalė, arklys dar pasibaidė, todėl trenkėmės ne į kojas, bet į šoną“, – teigė Ironvytas.

Autoįvykio metu iššovė automobilio saugos oro pagalvės, todėl vyrai nenukentėjo, svarbiausia, anot Ironvyto, gyvūnas nepateko į mašinos saloną.

„Dabar esame minuse, mašinos niekas nesutvarkys, nes draudimo arklys neturi, o jo šeimininko irgi nėra. Kol kas baudos Vikis negavo, bet galbūt gaus, gal koks tyrimas bus. Svarbiausia, kad nepabėgome“, – kalbėjo sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)