„Žinau, kad nemažai žmonių dabar yra aktyviose medicininių kaukių paieškose. Mano bičiulis turi keletą tūkstančių kaukių Lietuvoje. Griebkit!“ – ragino verslininkas ir motyvatorius Vadimas Zizas, siūlydamas kaukes už daugiau nei pusšimtį eurų.

Netrukus toks vyro įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė ne tik padėkos, bet ir pasipiktinimo. Dalis internautų ragino neužkibti ant tokių verslininkų, norinčių pasipelnyti, kabliuko.

„Ką tik savo knygoje mokė kaip gyventi... Po šio įrašo, skatinančio pirkti medicinines kaukes, pasišlykštėjau šio influencerio taktika pralobti! Žmonės nepirkit! Beje, apeičiau bet ką, kas su šiuo asmeniu susiję“, – teigė „TV Pagalbos“ žurnalistė Rūta Filejeva.

Šioje situacijoje pasisakė ir A. Tapinas.

„Kažkaip mūsų influenceriai staigiai virsta išsigimenceriais.

Štai toks sėkmės mokytojas Vadimas Zizas nutaisęs neutralų snukutį tarpininkauja padėdamas savo bičiuliui-verslininkui pardavinėti medicinines kaukes.

Tas bičiulis verslininkas, kuris kaukes išsigandusiems žmonėms stumdė po 50 eurų, o ką tik pakėlė kainą iki 64 eurų, yra elementarus s*** ir svolačius. Kaip ir influenceris.

Anksčiau rūstesnių krizių metais tokius svolatūras tvarką prižiūrintys žmonės darydavo greitą karo lauko teismą ir lygtinai neduodavo. Dabar taip nelabai galima, bet yra viešumas“, – skelbė A. Tapinas.

Šiuo metu V. Zizo viešintas puslapis nebėra pasiekiamas.

Svolačiukų puslapis jau užsidarė. Jeigu dar pamatysit spekuliantus, kurie darosi Judo sidabrinius iš žmonių baimių, duokit žinią“, – perspėjo A. Tapinas.

Delfi susisiekus su V. Zizu, šis patikino, kad visus klausimus atsakys jo vedamos tiesioginės feisbuko transliacijos metu.

Uždavus klausimą, ar koronaviruso akivaizdoje pardavinėti medicinines kaukes su didžiuliu antkainiu, jo nuomone, nėra amoralu, Vadimas teigė, kad jis esą norėjo tik padėti žmonėms.

„Aš žmonėms padėjau, kas norėjo, tas įsigijo“, – teigė jis.

V. Zizas taip pat pridūrė, kad kiekvienas turi teisę – pirkti ar nepirkti.

„Aš sprendžiau žmonių problemą, pasiūliau variantą“, – tiesioginės transliacijos metu pakartojo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)