„Stengiuosi atsiliepti į kiekvieną kvietimą Lietuvoje ir pasirodyti gimtinėje visur, kur tik esu kviečiamas,“ – pasakoja Rokas Bernatonis.

Šį kartą Rokas kartu su savo kolega iš JAV Rick Smith Jr. Pateko į kultinį magijos šou – „Penn & Teller: Fool us“. Į jį patekti siekia iliuzionistai, mentalistai ir magai iš viso pasaulio, mat šou idėja yra itin įdomi – reikia apgauti du magijos profesionalus Penn ir Teller. Tai tikras iššūkis magijos profesionalams. Tačiau patekti į jį yra dar didesnis iššūkis. Kasmet į šou patekti siekia šimtai norinčių, tačiau laidos prodiuseriai atsirenka vos keletą, rašoma spaudos pranešime.

Iki šiol nei vienas iš Baltijos šalių iliuzionistų nėra patekęs į šou, o ką jau kalbėti apie pergalę. Rokui ten patekti irgi nebuvo lengva.

„Kelis metus bandžiau patekti į šį šou su įvairiais triukais. Prieš penkerius metus man pavyko patekti į šou, tačiau nepavyko vedėjų apgauti. Nuo to laiko bandžiau tai padaryti kasmet. Tačiau tik kai parengėme bendrą projektą su mano kolega Riku iš JAV, į mus prodiuseriai vėl atkreipė dėmesį ir mes ne tik gavome kvietimą, tačiau ir apgavome Penną ir Tellerį,“ – pasakoja R. Bernatonis.

Po kiekvieno pasirodymo šou žvaigždės Penn ir Teller bando išsiaiškinti triuką ir jeigu jiems to padaryti nepavyksta, šou dalyviai skelbiami laimėtojais – jie apdovanojami specialiomis statulėlėmis bei gauna kvietimą pasirodyti gyvame „Penn & Teller“ šou Las Vegase. Šio šou rengėjai yra tikros įžymybės – jie yra palikę savo rankų įspaudus Holivudo šlovės alėjoje, net 11 kartų nominuoti „Emmy“ apdovanojimams ir vieną kartą gavo tokią statulėlę.

„Kai laimėjome statulėlę iš pradžių net nepatikėjau – taip apsidžiaugiau, kad išlėkiau iš studijos net neatsiėmęs statulėlės. Tai neįtikėtinas laimėjimas ir iliuzionistai iš viso pasaulio siekia jį gauti,“ – juokiasi R. Bernatonis.

Šiuo metu rodomas jau aštuntasis šios laidos sezonas. Kiekvienoje laidoje pasirodo po 4-5 iliuzionistus, tačiau vidutiniškai tik vienas iš dešimties gauna statulėlę.

Iš Rytų Europos „Fool Us“ nugalėtojų statulėles yra laimėję tik trys rusai ir trys Čekijos atstovai. Rokas Bernatonis tapo pirmuoju Baltijos šalių iliuzionistu, apdovanotu tokiu prizu.

Laidos premjerą su savo pasirodymu Rokas Bernatonis kvietė draugus žiūrėti tiesiogiai – savaitgalį „Hilton Garden Inn“ viešbutyje Vilniuje laidą žiūrėjo patys artimiausi. Negana to, peržiūros metu Rokas visų prašė nieko jam nedovanoti, o paaukoti lėšų, kurios bus skirtos Lentvario vaikų dienos centrui.

Be to, buvo surengtas labdaringas aukcionas, kurio metu buvo parduotos trys dovanos: Roko kolegos Rick Smith Jr. pasirašyta vardinė kortų kaladė – būtent tokios kortos ir buvo naudojamos legendiniame šou triuko metu; Roko džemperis su logotipu ir užrašu “Magic is you” ir nakvynė dviem viešbutyje „Hilton Garden Inn Vilnius“.

Už surinktas lėšas Lentvario dienos centro vaikai vasarą keliaus į vaikų poilsio stovyklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją