Paskirti J. Čepukėnienę aukštesniojo teismo teisėja nusprendė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tokiam jos sprendimui jau pritarė Teisėjų taryba, todėl šalies vadovei teliko pasirašyti dekretą dėl teisėjos perkėlimo.

Jeigu teisėja bus perkelta į Vilniaus apygardos teismą neišnagrinėjusi I. Jurgelevičiūtės baudžiamosios bylos, ją teismo vadovybė turėtų paskirti kitam teisėjui. Jis bylą turėtų nagrinėti iš naujo – jeigu kaltinamoji ir jos advokatas bei prokuroras sutiks, bus pagarsinti visų apklaustų liudytojų parodymai, tačiau jie taip pat turi teisę reikalauti visus jau apklaustus žmones dar kartą kviesti liudyti į teismą.

Nuo praėjusių metų gegužės nagrinėjamoje I. Jurgelevičiūtės byloje teismas šią savaitę ketina apklausti dar du liudytojus, o tik paskui neviešuose posėdžiuose peržiūrės Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų darytus vaizdo įrašus Lietuvos televizijos studijoje, kur vyko šokių projektas.

Be to, dainininkės advokatas teismui yra pateikęs prašymą paskirti I. Jurgelevičiūtei kompleksinę teismo medicinos psichologinę ekspertizę – esą reikia išsiaiškinti, ar atlikėja apskritai gali būti teisiama.

Vagystėmis kaltinama I. Jurgelevičiūtė dar nėra davusi parodymų, tačiau savo kaltę ji neigia.

Bylos duomenimis, I. Jurgelevičiūtė yra kaltinama pavogusi daiktų ir pinigų už 4 203 Lt.
Be to, dainininkė kaltinama ir pasikėsinimu pagrobti pinigus iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų specialiai padėtų dviejų moteriškų rankinių: iš „Gucci“ rankinėje esančios piniginės I. Jurgelevičiūtė kaltinama pasikėsinusi pagrobti 700 Lt, o iš rankinės „Prada“ – 300 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją