V. Siegel socialiniuose tinkluose prakalbo apie tai, jog negali ramiai kelioms valandoms išvykti iš Lietuvos. Vos tai sužinojęs jos vyras L. Suodaitis nuomonės formuotojos advokatams pranešė, kad negražins sūnaus jos mamai arba auklei. Anot pačios verslininkės, teismo nutartyje nėra nurodyta, kad vaiką visada privalo pasiimti tik ji pati.

„Jaučiuosi kaip kokia nelegalė, patyliukais fotografuoja, kad išskridau. O wow, koks įvykis. Atsakau į klausimą, kodėl išskridau. Turiu išlaikyti 2 vaikus, turiu dirbti i turiu neatidėliotinų reikalų, darbo susitikimų, nes plečiu savo verslą. Kodėl tiek daug dirbu? Nes išlaidų padaugėjo, jau vien advokatams kiek išleidžiu, kad apginti savo ir savo vaiko teises, apsiginti nuo vyro, kuris ne tik nori atimti vaiką, bet ir milijonų reikalauja. <...> Ir paskutinis klausimas, ar išsiskyrusi mama, kuri turi vaikų nebegali dirbti ir net kelioms dienoms išskristi susitvarkyti darbo klausimų? Ko dar negali išsiskyrusi moteris su vaikais?

Tokia labai baisi situacija. Liko visai nedaug iki išskridimo, sėdžiu paskutiniame verslo susitikime. Tiesiog negaliu patikėti tuo, kas vyksta, su kokiu vyru buvau susidėjusi, ką tas vyras nori man padaryti – skaudinti, ėsti, daryti viską, kad tik man pakenktų. Gaunu iš jo žinutę: „Negražinsime vaiko, nes motina ne Lietuvoje“. Mano advokatė nusiuntė bilietus, kuriuose matyti, kelintą šiandien grįžtu ir pareikalavo gražinti vaiką, kaip nurodyta teismo nutartyje, šiandien 19 val., nes pirmadienį tėvas su vaiku bendrauja nuo 13 iki 19 val. Jis labai pasipiktino, kodėl šiandien vaiką perdaviau ne aš, o močiutė. Antra, sakė, kad perduos vaiką išskirtinai tik man į rankas, nors teismo nutartyje nurodyta, kad vaiką turi gražinti į gyvenamąją vietą.

Jis puikiai supranta, kad esu ir kito vaiko mama. Gali tuo metu būti būrelis, galiu būti treniruotėse, galiu turėti verslo susitikimą, galų gale, išeiti vakarienės ir tuo metu negalėsiu pasiimti vaiko. Teismo nutartyje nėra nurodyta, kad turiu pasiimti vaiką, nurodyta, kad jį privalo gražinti į gyvenamąją vietą. Be to, vaiką pasiims ne kas kitas, o močiutė arba auklė, kuri oficialiai pas mus dirba. Jis ir pats naudojosi šiomis auklės paslaugomis, kai gyveno pas mane. Įsivaizduojate, iki kokio lygio jis nori mane tąsyti, tampyti ir skaudinti.

Žinokite, bandžiau kelis kartus jam perduoti vaiką pastaruoju metu. Norėjau išeiti į kontaktą, norėjau draugiškai pasisveikinti, galvojau, gal pradėsime kalbėtis, tačiau su manimi jis nesisveikina. Man vis dar skauda matyti šį žmogų, kodėl tuomet aš turiu skaudintis, matyti žmogų, kuris man nesugeba net „labas“ išlementi. Jam aiškiai parašiau ir dabar žinutę, kad bandžiau eiti į kontaktą, bandžiau užvesti jį, skambinti, bet viskas veltui. Nežadu susitikinėti, yra auklė, kuri gali puikiai pasiimti vaiką ir perduoti man į rankas namuose. O kas nuo vartų iki namų du metrus nuneš vaiką, juk nėra skirtumo.

Įsivaizduokite, iki kokio lygio nori mane kontroliuoti, jeigu sako, kad niekam vaiko neperduos, tik į mano rankas <...> Čia yra kosmosas. Nežadu daugiau su tokiu žmogumi susitikti. Ypač po vakar, tokio šmeižto, ką jis kalba viešoje erdvėje, kaip jis bando mane pažeminti, paniekinti, nesugeba net pasisveikinti su manimi susitikęs, kai net jau aš pasisveikinu, esu linkusi eiti į kalbas. Taip pagal dūdelę nešoksiu. Čia yra vaikymasis, o esmė ne vaikas, bet nori mane įskaudinti, man blogai padaryti, nes nebežino, kaip dar įgelti. Dabar vaiko neatiduos, jei pati neisiu, nesiskaudinsiu ir nežiūrėsiu jam į akis.

Jokiai moteriai nelinkiu atsidurti tokioje vietoje, kurioje esu aš. Tikrai nuoširdžiai, beprotiškai sunku ir skaudu. Vyras iki tokio lygio nori mane vaikyti, tai yra protu nebesuvokiama. Žinau, kodėl jis nori, kad susitiktumėme, kad man būtų skaudu ir nemalonu <...>.

Atrodo, kad vyksta kažkoks siaubo filmas, kartais nesitiki, kaip taip gali elgtis vyras, kuriam tu pagimdei vaiką. Už valandėlės turiu skrydį, o tokio bajerio nesitikėjau. Prašo įrodymų. Nusileidau. Nusiunčiau bilietus, nors turėjau galimybę jų nesiųsti, bet vis tiek nusiunčiau. Dabar prašo mano nuotraukų iš oro uosto. Ko dar? Iki ko nusirisim? Ar jis gyvena su manimi, kad šitaip mane kontroliuotų?

Nusileidau. Net ir nuotrauką iš oro uosto nusiunčiau. O dabar tiesiog esu baimėje, nežinau, ko tikėtis iš tokio neadekvataus žmogaus. Gerai, kad dar be apatinių nuotraukos nepaprašė. Baisu ir gėda. Nenustosiu kartoti, merginos, nepakliūkite kaip pakliuvau aš. Atsakingai ir atsargiai rinkitės vyrus“, – socialiniuose tinkluose pasakojo V. Siegel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)