Ir išties, dėmesio atlikėjai netrūksta iki šiol. Nenuostabu, vos atvykusi į restoraną „Jūros akis“, kuriame koncertuoja ištisas vasaras, ji nustelbia visus svečius. Žvaigždė, kuriai svarbu gerai atrodyti: prabangus aromatas, ryškūs lūpų dažai ir išskirtiniai sceniniai apdarai. Pasiteiravus, kas gi palieka tokį prašmatnų šleifą, kai ji praeina, Vitalija parodo nišinius „Delina“ kvepalus. „Mano mylimiausi yra „Angel“ ir štai šie“, – atskleidžia Vitalija.

Dailiomis juodomis garbanomis iš prigimties galinti pasigirti Vitalija stengiasi puoselėti ir jas.

„Negailiu pinigų geram plaukų dažymui ir kirpimui. Mano plaukai – visada ištrinkti ir sutvarkyti. Taip pat perku brangią kosmetiką. Kai tik pradėjau dainuoti, geresnės dar negalėjau įpirkti, kadangi honorarai buvo kuklesni. Tačiau su metais, kai ateina populiarumas, gali sau leisti įsigyti norimų priemonių. Bet dabar, kai orai tokie karšti, apie kokią kosmetiką galima kalbėti? Džiaugiuosi, kad galima bent lūpas pasidažyti ir žilus plaukus paslėpti.

Dabar tikrai sudėtinga, nes vos išlipęs iš dušo, iš karto prakaituoji. Bet aš vis tiek kartais pažiūriu į kitus dainininkus ir pagalvoju – Viešpatie, bent galvą reikėjo išsiplauti. Švara ir kvepalai – pagrindas. Kalbant apie puošimąsi, kartais per karščius nesinori tų „lenciūgų“, tačiau kartas nuo karto kažkokį blizgalą užsidedu“, – pasakojo Vitalija.

Vitalija Katunskytė

Prieš metus dainininkė atsivėrė, kad dėl sveikatos problemų savo karjeroje ketina daryti pertrauką. Šiuo metu ji ir vėl vasaros sezonui iš Šiaulių, savo pagrindinės gyvenamosios vietos, yra persikėlusi gyventi į Palangą.

„Ta pertrauka jau kaip ir praėjo. Palangoje aš dainuoju 25 vasarą. Įsivaizduokite, atvažiuodavau birželio 1-ąją, o išvažiuodavau – spalio 1-ąją. Nusprendžiau, kad keturis mėnesius, kiekvieną dieną iš eilės čia dainuoti nebenoriu. Juk ir taip turiu daug koncertų, pasirodymų, dainuoju miesto šventėse, gimtadieniuose, vestuvėse, įmonių vakarėliuose. Man neapsimoka.

Nuvažiuoju ten, pasiimu visai kitus pinigus ir paskui savaitę ar dvi galiu laiminga sėdėti namuose, nereikia kvaršinti galvos. Na, o čia negauni tokių pinigų, kokius gautum už koncertą. Aišku, nenoriu dejuoti, gyventi galima. Jeigu būtų visai blogai, tai čia nedirbčiau“, – atviravo Vitalija.

Moteris pasakoja, kad įprastai jos koncertas užsakovams atsieina apie 1000 eurų. „Žmonėms pasakai sumą ir jie iškart išsigąsta. Bet aš už šiuos pinigus dainuoju ne 1 ir ne 2 val., o 4 – 5 val. Juk dabar gyvenimas nėra pats lengviausias ir ne visi gali mokėti. Įmonės kartais, būna, moka daugiau. Jeigu gali sau leisti, tai ir 1500, ir 2000 sumoka. Na, o už pasirodymą asmeninėse žmonių šventėse, daugiau nei 1500 nesu prašiusi.

Galbūt Vilniuje vaikšto kiti pinigai, o aš gyvenu Šiauliuose. Nors mano talentas ir balsas nuo to nė kiek neprastesnis. Galbūt reikėjo iš karto save statyti į kitokius rėmus ir prašyti didesnių pinigų, tačiau aš nedrįsau, esu savikritiška. Bijau, kad sakys: „Storulė, nei ji čia scenoj pašoks mandrai, nei ką“, – kalba Vitalija.

Pastebėjus, kad net ir nedidindama honorarų uždirba solidžias sumas, dainininkė nusijuokė: „Užtai man ir nereikia ieškoti vyro dėl finansų“. Moteris atvirauja, kad rimto širdies draugo ne tik neturi, bet ir neieško.

„Santykių jau nebenoriu. Man gyvenime nepasisekė jau du kartus ir aš ant šio reikalo dėjau kryžių. Galiu turėti draugą, ateinantį išgerti kavos, kažkur kartu nueiti pasisėdėti. Yra tų draugų. Tačiau šiuo metu kažko rimto neturiu ir nenoriu. Kas norės su manimi puoselėti kažkokias draugystes? Pavyzdžiui, kad ir dabar, atvažiavau į Palangą dvidešimčiai dienų. Negi žmogus būtų likęs vienas Šiauliuose? Eikit, tikrai ne. Man nieko nereikia, aš gerai jaučiuosi ir viskas faina“, – patikino Vitalija.

Į pasirodymą Basanavičiaus gatvėje Vitaliją atlydėjo buvęs žentas, anūkas ir saksofonistas. Sunkiai vaikštančią scenos žvaigždę vyriškiams tenka prilaikyti už parankių. V. Katunskytė paaiškino, kokios sveikatos problemos apsunkina vaikščiojimą.

„Turiu problemų su stuburu, todėl abi mano kojos nutirpusios. Kuo čia baigsis, aš nežinau. Medikai operuotis nepataria. Sako, kad po operacijos išvis neaišku, ar vaikščiosiu, kadangi stubure yra daug problemų. Taip pat ir amžius prisideda.

Masažas, taškinis masažas, tempimai – darau, ką galiu, bet čia jau reikia kitokios pagalbos. Įsivaizduokite, yra užspaustas nervas – trys ar keturi slanksteliai ant jo užvažiavę. Juos reikia atkelti skalpeliu. Su pirštu ten nepakrapštysi, reikia rimtos operacijos. Yra kaip yra“, – atvirauja Vitalija.

Na, o prieš Lietuvoje įsisiautėjant pandemijai atlikėją buvo užklupusios plaučių problemos. Moteris sako, kad ją lankė panašūs simptomai, kaip ir sergančius COVID-19, tačiau tuo metu apie virusą Lietuvoje buvo žinoma nedaug.

„Pradėjau stipriai dusti, mane paguldė į ligoninę. To niekada nebuvo buvę. Man buvo prijungti plaučių ventiliatoriai. Vos nemiriau ir pasveikau tik per plauką. Galbūt tai buvo koronavirusas, tačiau tuomet dar niekas netyrė. Apie virusą dar buvo kalbama tik užsienyje, o Lietuvoje niekas nesirgo. Kas žino, gal aš buvau ta pirmoji kregždė. Žinote, čia tiek daug žmonių ateina, visi bučiuoja, nori draugauti. Ligoninėje gulėjau dešimt dienų. Man išrašė vaistus, kurie trukdo susidaryti krešuliams, o mano plaučiuose buvo didžiulis trombas, „užlipęs“ ant aortos ir žiauriai ją spaudęs", – pasakoja scenos žvaigždė.

Nepaisant sveikatos problemų, Vitalija nemažai savo energijos atiduoda gerbėjams. Moteris sako, kad kaskart po koncertų tenka pasilikti su įsiamžinti norinčiųjų eilėmis, kuriose – ir po 30, ir po 50 žmonių. Dainininkė neslepia, kad tokios fotosesijos, kartais besibaigiančios tik 1 val. nakties, vargina.

Milžiniško gerbėjų rato Vitalija užsitarnavo per ilgus metus trunkančią karjerą, kurios siekti nebuvo taip lengva. Dainininkė pasakoja, kad ir anuomet koją kišdavo aplinkinių požiūris į jos figūrą. Mėgindama patekti į sceną V. Katunskytė sverė 80 kg, tačiau, anot žvaigždės, net ir toks svoris neįtikdavo muzikos pasaulio bendruomenei.

„Sakydavo: „Puikiai dainuoja, turi talentą, tačiau yra stora, todėl vis tiek niekas nenorės eiti į jos koncertus“. Na, bet žmonės ėjo ir ateina iki šiol. Dabar aš dainuoju sėdėdama, nes man labai sunku išstovėti. Žmonės puikiai mane supranta ir aš net pajuokauju: „Na, ką brangieji, 50 scenoje atšokau, gal jau jūs neįsižeisite, jeigu pritūpsiu“. Visi šaukia: „Sėdėkite, Vitalija, mes atėjome paklausyti balso, o ar sėdite, ar gulite - mums neįdomu“, – savo klausytojų požiūriu pasidžiaugė estrados žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)