Maždaug prieš pusmetį Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui pradėjęs vadovauti Jonas Sakalauskas išdrįso paskambinti režisierei Daliai Ibelhauptaitei, kad ji su kviestiniais artistais ir teatro aktoriais naujam gyvenimui prikeltų „Bohemą“.

Pasižiūrėti režisierės D. Ibelhauptaitės, scenografo Dicko Birdo bei kostiumų dailininko Juozo Statkevičiaus sukurtos operos į Palangos koncertų salę atvyko visų didžiausių Klaipėdos krašto įmonių vadovai, Vakarų Lietuvos miestų merai, didžiausių Lietuvos teatrų ir koncertinių įstaigų vadovai, žinomi politikai, visuomenės veikėjai, operos scenos žvaigždės.

Damos žavėjo elegancija ir puošniais drabužiais, nuo jų neatsiliko ir džentelmenai.

Premjerą žiūrėjo sausakimša Palangos koncertų salė, kurioje telpa per 2 tūkst. žiūrovų.

Daugelis nekantravo išvysti ne tik J. Statkevičius iš antikvarinių 1950-ųjų audinių sukurtus kostiumus, neįtikėtinai paveikiai Paryžių scenoje atkuriančią dailininko D. Birdo scenografiją, bet ir pagrindinius vaidmenis operoje „Bohema“ atliekančias naujos kartos operos žvaigždes Merūną Vitulskį ir Viktoriją Miškūnaitę.

Opera „Bohema“ Palangos koncertų salėje bus rodoma ir šeštadienį. Ji žymės festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ pradžią.
„Mūsų, Klaipėdos muzikinio teatro, salė yra per maža šiam pastatymui, o uostamiestyje kitos vietos, kuri tiktų, neradome. Jei Palangos koncertų salė susirenka pilna, tai žmonių skaičius yra toks, kiek Klaipėdoje teatre tilptų per penkis kartus“, – teigė J. Sakalauskas.

Jis neslėpė, jog Klaipėdos muzikinis teatras licenciją rodyti „Bohemą“ nusipirko trejiems metams. „Realiai „Bohema“ su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru Palangoje apsigyvena trejus metus. Jau yra suplanuoti pasirodymai spalį, o kas bus toliau, dar nežinome. „Bohema“ yra didelių išlaidų reikalaujantis pastatymas, todėl viskas priklausys nuo to, kaip mums pavyks informuoti publiką, kaip ji užsidegs eiti į šią operą“, – kalbėjo J. Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)