Iškilūs visuomenės veikėjai, prancūzų bendruomenės Lietuvoje atstovai bei kiti kviestiniai svečiai rūmų prieigose pozavo gausiai susirinkusiems fotografams, o paskui skubėjo mėgautis išskirtinio meniu patiekalais. Kuo vaišinami susirinkusieji, nėra skelbiama.

Iškilmingos Nausėdų organizuojamos vakarienės atvyko Valdas Adamkus, Dalia Grybauskaitė, maestro Donatas Katkus, LNOBT direktorius Jonas Sakalauskas, Oskaras Koršunovas, nemažai politikų. Dalis svečių į rūmus buvo atvežti automobiliais ir į vidų pateko pro kitą įėjimą. Kalbama, jog dėl koronaviruso grėsmės į renginį pakviestųjų skaičius buvo stipriai ribojamas.

Netrukus po to, kai svečiai suėjo į Valdovų rūmų vidų, atskubėjo ir greitosios pagalbos automobilis. Nekomentuodami situacijos medikai nubėgo į renginio vietą.

Delfi žiniomis, vienas iš svečių pasijuto prastai, todėl jam buvo iškviesti medikai. Suteikus pagalbą, greitosios pagalbos automobilis išvyko.


Renginio svečiai:

Į Vilnių E. Macronas su palyda atskrido pirmadienio pavakarę. Tai yra pirmasis dvišalis Prancūzijos vadovo vizitas Lietuvoje per beveik du dešimtmečius.

Atvykusią į prezidentūrą pirmąją Prancūzijos porą sutiko Gitanas bei Diana Nausėdos.

Prancūzijos prezidentas su žmona Lietuvoje viešės dvi dienas.

Antradienį, rugsėjo 29 d., Lietuvos Prezidentas su Prancūzijos vadovu aplankys NATO priešakinių pajėgų batalione tarnaujančius Prancūzijos karius Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje. Prancūzijos lyderis taip pat planuoja lankytis iškilmingoje ceremonijoje Antakalnio kapinėse, susipažinti su Lietuvos akademikų ir intelektualų bendruomene. Lietuvos ir Prancūzijos pirmosios ponios planuoja apsilankyti MO muziejuje.

Šio vizito proga rengiamas Lietuvos ir Prancūzijos verslo forumas, skirtas aptarti bendradarbiavimo galimybėms informacinių, finansinių technologijų, atsinaujinančios energetikos, tvarumo, inovacijų, infrastruktūros kūrimo ir kibernetinio saugumo srityse. Forume diskutuos Lietuvos ir Prancūzijos verslo lyderiai bei verslo organizacijų atstovai.

Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas su sutuoktine Lietuvoje lankosi pirmą kartą.

Taip pat prezidentas planuoja bent pusvalandį pasivaikščioti po sostinės senamiestį.

Po apsilankymo Lietuvoje E. Macronas dar vyks vizito į Latviją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (710)